Navštíveno 3212x

Přeinstalovávám kamarádovi počítač a takhle komplikovaný jsem to ještě nezažil.
Jde o to, že v PC jsou fyzicky dva disky a na tom jednom (starším) si dycky systém vytvoří asi master boot record ale já chci celej systém na novější dísk.
Řek jsem si teda, že starej odpojim a pojede to, jenže ono ne. Prostě se mi nenačte instalace z bootovacího DVD.
Smazal jsem už několikrát všechny oddíly, zformátoval ale nepomáhá nic. Pokud jsou zapojený oba disky a je v mechanice instalační DVD tak to šlape v poho. Ale.. :)

26.02.2011, 19:58 |
koren pokud ti to nezacne bootovat z cd/dvd chybu hledej jinde nez na samotnym hdd.
bios vidi vse spravne? master/slave je nastaveno jak ma? spravny poradi bootovani mas nasteveno?
mám nastavenej první CD-ROM, druhej pak HDD.. ono to nabootuje, pokud je připojenej i ten starej HDD normálně, ale jak ho odpojim, tak ve fázi kdy se objevuje normálně "Chcete li... stisknete klavesu" objeví jen blikající podtržítko a pak to napíše něco s chybou v boot sektoru a že mám vložit bootovací cd a stisknout enter - ono tam ale vložený je
ještě jsem to zkoušel obejít tak, že když jsem se dostal při instalaci do míst kde se vybírá oddíl kam chci nainstalovat systém, tak jsem regulérně vytáh napajení z toho starýho HDD v domění, že se to už nemá kam jinam nainstalovat.. ono to ale napíše něco, že není možno na tomto (novym) disku vytvořit ten 100MB prostor pro systém
bohužel mě tentokrát nenapadá ani jak to vyřešit, když bych si ten novej disk dal do jinýho PC a tam s nim laboroval :)
ted jsem nainstaloval XP uplně v pohdě.. vložím DVD s Win 7, restartuju a místo aby mi to nabídlo instlaci, píše to "Disk boot failture, insert system disk and press enter" :((
asi ti to to dvd s Win7 hur cte a mechanika ho nestihne inicializovat vcas. Dej pri bootovani Pause a az je dvd nactene to odentruj.
tyjo nějak jsem už začínal tušit, že to bude mechanikou.. ani v těch dočasně nainstalovanejch XP se mi vubec nezobrazoval obsah toho DVD tak jsem to dal do druhyho pc a tam pohoda... takže jsem tedkon zapojil jinou mechaniku a už instalace jede.. Díky všem!
nicméně fascinující je, že pokud byl připojenej ten starej disk, tak se to načetlo.. bez něj ne.. jsou věci mezi nebem a zemí... :)))