Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Jak vytvořit na disku boot sektor?

o Navštíveno 3212x o
o 26.02.2011, 19:54 | martin.dusa
Přeinstalovávám kamarádovi počítač a takhle komplikovaný jsem to ještě nezažil.

Jde o to, že v PC jsou fyzicky dva disky a na tom jednom (starším) si dycky systém vytvoří asi master boot record ale já chci celej systém na novější dísk.

Řek jsem si teda, že starej odpojim a pojede to, jenže ono ne. Prostě se mi nenačte instalace z bootovacího DVD.

Smazal jsem už několikrát všechny oddíly, zformátoval ale nepomáhá nic. Pokud jsou zapojený oba disky a je v mechanice instalační DVD tak to šlape v poho. Ale.. :)

o 26.02.2011, 19:58 | koren
pokud ti to nezacne bootovat z cd/dvd chybu hledej jinde nez na samotnym hdd.

bios vidi vse spravne? master/slave je nastaveno jak ma? spravny poradi bootovani mas nasteveno?
o 26.02.2011, 20:03 | martin.dusa
mám nastavenej první CD-ROM, druhej pak HDD.. ono to nabootuje, pokud je připojenej i ten starej HDD normálně, ale jak ho odpojim, tak ve fázi kdy se objevuje normálně "Chcete li... stisknete klavesu" objeví jen blikající podtržítko a pak to napíše něco s chybou v boot sektoru a že mám vložit bootovací cd a stisknout enter - ono tam ale vložený je
o 26.02.2011, 20:07 | martin.dusa
ještě jsem to zkoušel obejít tak, že když jsem se dostal při instalaci do míst kde se vybírá oddíl kam chci nainstalovat systém, tak jsem regulérně vytáh napajení z toho starýho HDD v domění, že se to už nemá kam jinam nainstalovat.. ono to ale napíše něco, že není možno na tomto (novym) disku vytvořit ten 100MB prostor pro systém
o 26.02.2011, 20:09 | martin.dusa
bohužel mě tentokrát nenapadá ani jak to vyřešit, když bych si ten novej disk dal do jinýho PC a tam s nim laboroval :)
o 26.02.2011, 21:08 | martin.dusa
ted jsem nainstaloval XP uplně v pohdě.. vložím DVD s Win 7, restartuju a místo aby mi to nabídlo instlaci, píše to "Disk boot failture, insert system disk and press enter" :((
o 26.02.2011, 21:21 | LordPeytl
asi ti to to dvd s Win7 hur cte a mechanika ho nestihne inicializovat vcas. Dej pri bootovani Pause a az je dvd nactene to odentruj.
o 26.02.2011, 21:37 | martin.dusa
tyjo nějak jsem už začínal tušit, že to bude mechanikou.. ani v těch dočasně nainstalovanejch XP se mi vubec nezobrazoval obsah toho DVD tak jsem to dal do druhyho pc a tam pohoda... takže jsem tedkon zapojil jinou mechaniku a už instalace jede.. Díky všem!
o 26.02.2011, 21:39 | martin.dusa
nicméně fascinující je, že pokud byl připojenej ten starej disk, tak se to načetlo.. bez něj ne.. jsou věci mezi nebem a zemí... :)))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4046 sekund.