Navštíveno 4841x

25.02.2011, 20:08 |
Losky Zdárec, nevíte, jak se zbavit kun? Sousedi k nám natáhli kuny a máme je na půdě a nevíme, jak se jich zbavit. Jediné, co jsme zkusili, bylo tam dát nějakou kravinu na baterky, která jemně píská, ale zdá se, že je to úplně k ničemu:(

25.02.2011, 20:11 |
Lufas co si pomatuju tak babicka rikala, ze davali na pudu vlasy a pomahalo to:-)

25.02.2011, 20:17 |
Losky to nám taky poradili, ale zkoušíme, jestli něco nebude účinnějšího...
Tata mel taky problemy s kunama. Koupil plasic kun a musim rict, ze je pokoj. Mel je na pude a dupali jak medvedi.

25.02.2011, 20:26 |
Losky no právě, škrábou nad ložnicí:( Plašič máme taky, ale bohužel večer je slyšet jak tam dupou a šrábou. Strop je z palubek, orsilu a na půdě jsou osb desky a někudy se tam dostali
vlasy....nebo jsem snad četl, že lví hovno :-). že prej cejtěj silnějšího "dravce" tak se odsunou.

25.02.2011, 20:30 |
Losky super, zítra se stavím v zoo:))))))))))))
No ale dej k tomu i fotku toho lva, protože moc nechápu jak by mohla nějáká kuna vědět s kým má tu čest :D
Od kolegy tchýně řešila stejný problém, její manžel ošetřovatel ze zoo zkoušel i zmíněný trus - ikdyž teda ten zaručeně účinný má být od tygra a nezabralo to :)
Nemůžu si vzpomenout,ale hojně se dávalo na půdu sušený "něco", možná česnek, cibule? Nebo nějaká jiná potravina. Nemůžu si vzpomenout,ale zabíralo to.

25.02.2011, 21:05 |
Losky zítra přijde známej myslivec s jezevčíkem a bude pátrat...

25.02.2011, 21:06 |
AR sklopec?

25.02.2011, 21:09 |
Losky AR: co to je?

25.02.2011, 21:11 |
AR past na kuny, tchoře atd...se ti tam zavře, pak smyčku a škub a je po kuně ;)

25.02.2011, 21:14 |
Losky Uvidíme zítra, jestli je najdem. Nikdy jsme je nikdy u baráku neměli, ale od doby, co soused začal pěstovat pod lesem kachny, tak se tu objevili
no, uz se to tu resilo - napisu znovu moji zkusenost.
chodili si k nam "hrat" na skalku a zahradku - po noci uplne zdevastovany, kytky vyhrabany az na koreny atd.
2x sklopec - s vejcem - k nicemu
vlasy - k nicemu
plasic - k nicemu
Takze nakonec jsem drzel hlidky - chodily ve stejnej cas, az podezrele. takze jsem si dal budik na 0:50, vstal jsem, rozsvitil halogen /ten jim nevadil/, nabil vzduchovku a cihal. Asi napotreti jsem ji trefil - asi hodne, pac stopa byla krvava. Nakonec utekla, ale od ty doby (tuk, tuk) se neukazaly...
Jenom perlicka - jsou hrozne zvedavy. Porad se hejbali a ja nevedel jak ji "znehybnit". Tak jsem na ne koukal a jediny co bylo po ruce byla bila krabicka od snubaku. Tak jsem ji hodil na svetlo a v dalekohledu zamiril presne na krabicku. No a pak jsem jenom cekal, az tam strci hlavu a PIC! ;)
to chce malorážku......a pak pověsit na kůl.....pro výstrahu.

25.02.2011, 22:15 |
Jozzo Není sklopec jako sklopec a vejce není úplně to nejlepší.
a znáte, jak kuna příjde do kurníku za kohoutama a říká: tak vám jdu vysát vejce! :-)))))))
JJ, taky s ní mám problém. Už jsem zjistil, kudy mi leze na půdu. Je docela rafinovaná. Ideální je do její cesty nastražit past - mně lezla po hromosvodu, pak přes okap na střechu, pod hřebenáč, po folii sjela dolůa pak prolezla nad zábranou prpti ptákům:-) Takže na hromosvody jsem nasadil obrácené plastové květináče, pod ě kus pletiva a četnost návštěv klesla na 10%.
Jinak mám na půde chemické tablety ('proti krtkům), ale to jí nevadí.
A pozor!! kuna je chráněná! Takež aby někdo náhodou nenarazil... ochranáři si servítky neberou :-)

26.02.2011, 09:35 |
Losky nám asi lezou na půdu po okapu, Jinak nevím jak. Třeba by to pomohlo, něco na ten okap dát, aby nemohla lést dál. Dobrý nápad:)

27.02.2011, 06:35 |
rcman U nás teda máme kočky a kuny nám sem fakt nelezou. U sousedu kuna Uz byla. U nás Naštěstí nic. Když jsem o tom mluvil z nakym hajnym. Říkal že tam kde kuna ucejti víc jak jednu kočku u baráku, tak tam nejde. Je to divny, ale asi to funguje. A to máme kočky jenom na zahrade. Žádný nemáme a ani neberem dovnitř.
Jenom se taky zeptám.
Kuna muže lézt po zdi?
Ptám se, protože máme barák celkem vysokej a sousedi taky. Zádny vedeni na hromosvod není. Tak jak jinak by se sousedům mohla dostat na pudu?
Tak s těmi kočkami to vůbec není pravda - tchýně má doma devět (9 !!) koček a na půdě jí rejdí kuny:-)

27.02.2011, 08:26 |
rcman Zdeny60: Tak těžko říct jestli je to kočkama. Ale u mě stoho tenhle pocit mám. Nebo je možnost že prostě u nás kuny nemaji kudy se dostat do baráku.
Fak netušim.
Musim ale zaklepat. Do baráku nám nelezou.
Ale sousedům ano. Nevim co máme, nebo nemáme že k nám nelezou. Když to neni kočkama...
Kunám vadí hluk. Jinak rcman - po zdi leze parádně - mám drásanou omítku a kuna frčí po zdi jako drak.-)V obou směrech - nahoru i dolů:-)
Zdeny60: asi není kočka jako kočka :-) Pokud to jsou nějaké ,,lemry,, co se jen nažerou granulí a pak jen celý den leží tak těch se asi kuna bát nebude. :-D
Naše kočka si udělala takový respekt ve svém teritoriu, že ani ptáky nebylo vidět :-D
Ne ne, lemry to určitě nejsou. Dokonce jeden kocour je už tak zdivočelý, že před vánocemi pokousal tchýni .-) a teď, v lednu dokonce švagrovou :-) (Obě si to zaslouží a ony vědí, proč:-)
Jinak ano, na ptáky to platí, ale ne na vrabce :-)

27.02.2011, 09:39 |
rcman Zdeny60: Jo, tak to se jim k ám moc chtít nebude... U nás se pořád řve, nebo jede dílna. To by mohla bejt záhada proč u nás doma nejsou.
Já kunu po zdi lézt nikdy neviděl, tak mě zajímalo jestli to vůbec jde. U nás už jsou kuny tak oprásklý že když ti vleze před auto tak můžeš troubit, blikat a nevim co. Naprosto tě bude ignorovat a půjde si dál před autem...
Zdeny: Tak vrabce mezi ptactvo ani nepočítám, ale mezi škodnou... Hlavně teď, když svítí slunko. Mám otevřené okno do zahrady a na vrbě se dohaduje asi miliarda vrabců. :-/
Takže otázka zní: Jak na vrabce? :-)

27.02.2011, 14:33 |
Losky Včera nám poradili dát na půdu zaplé rádio, tak jsme to zkusili a uvidí se:)

27.02.2011, 20:19 |
DaveX zkus tam dát botu. Nějakou, s kterou jsi byl v práci :) nám to pomohlo.

27.02.2011, 21:06 |
Lufas :-D bota ma palec nahoru
Boty zcela jistě 200% nepomáhají - to vím naprosoto přesně, protože kluk, když přijde z fotbalu, tak si dá kopačky sušit na sluncer a opírá je o hromosvod, po kterém kuny lezo - ty kopačky , když je neuklidím já, tam má až do dalšího zápasu, což je kolikrát i týden :-) Takžy boty nee.
PS: a že mu smrdí fest :-)

28.02.2011, 10:05 |
DaveX No já nevím, ale nám pomohly :) vlasy také ;)

01.03.2011, 00:02 |
Losky Z kadeřnictví jsme přitáhli vlasů dost:))) Zatím se zdá být klid. Na půdě je zaplé rádio a všude rozházené ponožky a v nich vlasy:))