Navštíveno 936x

tak dnes ma potesil po dlhej dobe pekny clanok o SSD diskoch, konkretne o zivotnosti a prakticky s nim suhlasim. Mne SSD disky umreli uz tri a vratil som sa naspat ku klasickym HDD.....
[ Link ]

25.02.2011, 11:21 |
koren no,peknej...dal by se shrnout do tri vet:-)
jinak mne umrel KAZDEJ klasickej disk v ntb po cca 2-3letech. 10 let by bylo velkym krokem vpred:-D

25.02.2011, 16:13 |
clown rikam to furt .. SSD nebrat :o)
Prijde mi, ze autor cerpal z materialu tak z roku 2009... Vubec se treba nezminuje o trimu, ktery resi problemy s tim, jak dat radici v disku info o tom, ze sektory jsou v systemu souboru volne atd.
Mam asi rok SSD od Intelu a klasicky disk si do notesu uz davat nikdy nebudu...
no praveze som mal x35 od intelu, 2x reklamovany a umrel, tak som to vymenil za patriot a ten drzal asi pol roka a nakoniec tiez umrel... trim je preakticky optimalizacia, ako autor popisuje na zaciatku clanku - cize pravidelne opotrebovavanie vsetkych buniek, nech neumrie iba jedna cast disku ako sa stavalo na starsich ssd... skratka ked moc kopirujes a menis data, ssd po case umrie. ta zivotnost 10 rokov je fakt len ked za minutu spravis max 5-6 zapisov - laboratorne podmienky a prax je uplne ina..... uz som to tu niekde pisal - na server sme skusobne nahodili 2 ssd disky do raidu a po necelych siestich mesiacoch boli K.O..... skratka opotrebovane bunky a koniec....
jasisoft: pouzivam to normalne na notesu jako desktop, podle SMARTu mam zapsano 2.9TB a zatim neni ani jedna bunka realokovana. Notes jede 16h denne. Mam X25-M 34nm 80GB verzi. Rok mi to jeste vydrzi a pak si koupim vetsi. Zaruka jsou 3 roky.