Navštíveno 2115x

Dnes při výměně žárovky v brzdové světle Octavia II rv. 2007, jsem se opět setkal s tím, že na koncové světlo svítí klasicky 5W vlákno, ale toto se více rozsvítí i při šláplutí na brzdu, 21W vlákno nesvítí nikdy. S tímto jsem se setkal už u třetí OII rv. 2006, 2007 a 2008, neví někdo proč se tam tam dává ta dvouvláknová žárovka?, na OI svítí klasicky koncové 5W a brzdové 21W.
Myslel jsem že je to jen nějaká chyba zapojení u jednoho auta, ale když už jsem se tím setkal u třech různých, zdá se mi to divné.

23.02.2011, 12:36 |
Augi Nevím, ale můžu mrknout u mé "staré svině" rv 2005.
Augi: to by si byl moc hodnej.

23.02.2011, 15:39 |
Kapka (M)
mam pocit že se da pomoci Vaga nakonfigurovat jak chces aby ti svitili zadni lampy...kdysi jsem o tomlhe nekde četl..možna kvuli tomuhle
Kapka: to jsem už také řešil při dením svícení, ale že by to šlo i na brzdové světla, kde bych si mohl přehazovat vlákna na žárovce. Hodně mi zaráží, že to je tak zapojené, dost divné.

24.02.2011, 07:40 |
TUNER A máš tam dva konektory na tu žárovku ? Neni možný že tam patice nějak hůř sedí a kontakty na žárovku nesedí jak mají ?
TUNER: ano jsou tam dva konektory, možný to je ale třech různých aut a všech světlech, to by byla hodně velká náhoda. Když by tam bylbě seděla, tak by dle mého názoru nesvítila, ale prostě jde na obě světla jedno vlákno.
třeba sem tě špatně pochopil, ale u Oct II se dá přez diag zapojit zadní světla tak, že při brždění ti svítí jak vršek, tak spodek lamp
Kindlik: to nevím, já řešil, že jsem nechal zapnout přes vag dení svícení a nešel zadek ale jen předek, pak se to přenastavilo a šel předek i zadek.
dj.DEKL:
tak jak to tam píšou, bych to chápal tak, že když mám ve světle dvouvláknovou žárovku, tak bude klasicky svítit na koncové světlo to 5W vlákno a ještě 17% 21W vlákno a to při brždění bude více svítit.
Jenže tam svítí pořád 5W a to se ještě při brždění více rozsvítí, proto nechápu proč je tam dvouvláknová žárovka.