Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > někdo od čeký pojišťovny? Problémek s plněním po úraze

o Navštíveno 989x o
o 22.02.2011, 17:21 | fredh
Takže k věci. V srpnu sem si přetrhl na rekreačním fotbálku vazy v kotníku--> operace --> 6 týdnů dlaha --> 3 měsíce rehabilitace.

Teď mi přišlo pojistný plnění na 56 dní. Chtěl bych na týhle planetě vidět člověka, kterej se z toho za 2 měsíce vyhrabe, aby se aspoň na tu nohu mohl postavit. Existuje nějaká šance aby mi uznali něco víc? Platim si úrazovku 1000kč/měs. a potom přijde tohle. Je mi jasný, že plnění vychází z jejich nějakejch tabulek, ale každej doktor, kterýho sem se ptal, mi říkal minimálně 4 měsíce (byl sem na neschopence necelejch 5 měsíců ). Už mi anitak nejde o ty prachy, ale 56 dní je fakt výsměch.

o 22.02.2011, 19:09 | Lukaash | Upraveno: 2011-02-22 19:11:35
Procti si nejdrive poradne pojistne podminky, potom zavolej svemu poradci popripade se obrat na pojistovnu a pokud nenajdete duvod, proc ti to nevyplnili, posli odvolani.
o 23.02.2011, 16:30 | fredh
V pojistnejch podmínkách není nic o tom, že úrazy, který se normálně léčej 4 měsíce oni proplatí polovinu. Nebo co mám hledat?
Pojišťovák mi akorát řekl, že jim k tomu může poslat, že byly nějaký komplikace atd. Jenže komplikace nebyly. Mě přijde, jakoby tam vůbec nepsali nic o rehabilitaci. Dlahu sem měl 6 týdnů, to je 42 dní a plnění je na 56 dní, což je trochu out, když sem nohu mohl tak trochu používat až po dalších 2 měsících.
o 23.02.2011, 16:50 | Lukaash
Prisel ti domu nejaky dopis s vyrozumenim o plneni? Pokud ano, bude tam popsano, za co plnili ... s timto a neschopenkou od lekare bych se obratil na pojistovnu (asi ne na nefunkcniho pojistovaka, ale telefonicky na infolinku). Tam by ti meli poradit a pokud je neco v neporadku tak doporucit poslat odvolani.

Pokud bys nebyl v pracovni neschopnosti, tak bych se neproplacene rehabilitaci nedivil.
o 23.02.2011, 16:55 | kuja
fredh: Nech si od pojistovaciho agenta, pripadne od likvidatora zaslat detailni rozpis plneni a pojistny podminky, dle kterejch se plnilo...

Mozna to neni zas az tak uplne chyba pojistovny....
o 23.02.2011, 17:06 | Lukaash
Rozpis plneni by mel byt v tom dopisu, pokud ho tedy CP posila :-)
o 23.02.2011, 17:14 | fredh
Dopis přišel, plnili podle oceňovací tabulky A: položky 263 - přetržení vnitřního nebo zevního postranního vazu kloubuhlezenného za dobu nezbytného léčení úrazu v délce 56 dní Víc nnic.

Na neschopence sem byl od prvního dne úrazu až skoro po dobu 5ti měsíců. Rehabilitace byla po šesti týdnech, po sundání dlahy
o 23.02.2011, 17:38 | Lukaash
V tom pripade bych videl problem v ocenovacich tabulkach, kde bude (mozna) maximalni doba pracovni neschopnosti urcena na 56 dni (v tabulkach Kooperativy je tento pripad max 70 dni).
Je sance i na vyssi plneni, ale musi to byt necim podlozeno. Pokud byl pro tak dlouhou pracovni neschopnost padny duvod, tak se odvolej a zadej nove prezkoumani pripadu.
o 23.02.2011, 18:56 | fredh
a co je padny duvod? Sundali mi dlahu a nemohl sem vůbec chodit. Na nohu nešlo šlápnout, na rehabku mi to rozhejbávali, protože po sešití sou ty vazy zkrácený a noha měla v kotníku tak čtvrtinovou hybnost. Čím by to šlo podložit? Dát jim tam zprávu od rehabilitačního doktora?
o 23.02.2011, 19:15 | Lukaash
Prvne asi zavolat primo na pojistovnu a dohodnout se na dalsim postupu ... jako doklad muzes pouzit operacni zpravu, zpravu od lekare, z rehabilitace ... cokoliv, co doklada zavaznost zraneni.
Tabulky vychazeji z obvykle doby leceni (nebo se tak alespon tvari :-) ) a ty ted musis dokazat zavaznost tveho zraneni a to, ze jsi mel tak dlouhou PN opravnene.
Obecne je s plnenim od CP problem casteji, nez je zdravo :-) pokud vim, tak ani ocenovaci tabulky nejsou nikde zverejneny a i samotni poradci k nim nemaji pristup.

jen pro predstavu : [ Link ]
o 23.02.2011, 20:23 | fredh
pojišťovák mi říkal, že ty tabulky nezná, to je pravda. Mě jen prostě nejde do palice, jak ti můžou uznat jen necelý 2 měsíce. Neřeknu když si zlomím nohu, ale já se ještě ani nemůžu pořádně rozběhnout. Štve mě, že platim litr prakticky za nic. A to že ČP má nejhorší plnění, sem už taky někde slyšel. U nich to stejně zrušim a půjdu jinam. Už mě to dost štve. Jinak to pdfko co si dal je docela zajímací.

Zavolám zítra na pojišťovnu a uvidíme co se bude dít.

Díky za radu
o 23.02.2011, 21:54 | Lukaash
Neni zac, napis potom, jaky byl vyvoj situace.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3395 sekund.