Navštíveno 1144x

22.02.2011, 07:51 |
ABERTO | Upraveno: 2011-02-22 08:00:21
Zdravím pánové,
mám tu na stole sekačkového netbooka D250, je to ta novější verze se SATA diskem. Už mi jich tu pár prošlo, všechno jsou to lemry líný, ale tentokrát se zákoš při předání šprajcnul a potřebuji buď problém vyřešit, nebo pobrat argumenty :-)
Čili na notesu je čistá instalace XP, ovladače a standardní výbava jako Chrome,OO, kodeky a aktualizace. Nic víc. Notes startuje cca minutu a při úvodní melodii chrčí repro - je to tím, že to prostě nestíhá načítat a hrát zároveň. Jinak jsou repro v pohodě. Otázka zní, jestli se ten krám dá nějakou utilitou zrychlit (tak jak to šlo u verze s SSDiskem), nebo jestli je pravda že od výroby do těhdle shitů jdou XP značně ořezané - s tím že Acer chce za instalační medium bez licence cca 1500.
Díky Petr
Edit : gůgl v prvním kole nepomohl, následuje AHC a pak infolinka Aceru :-))
Tohle mi delal ntb kdyz mu spadl HDD do PIO modu v XP. A stalo se mi to u eee, ale ten mel jen ATA HDD.
tak mě napadá-jede disk v dma režimu ? jestli jo, tak asi doporučím seřvat Acer, jinak co mě tak napadá, zkus ještě, máš-li možnost, nasypat místo XPček "Windows Fundamentals for LegacyPCs" - jsou to XPčka pro slaboučký počítače a notebooky/netbooky, má to stejné aktualizace jako XP, min. HW je Pentium 233MHz s 64MB RAM, na Celeronu 400 se 160MB RAM to chodí velmi slušně :-)

22.02.2011, 08:31 |
maresk | Upraveno: 2011-02-22 08:33:02
hlavně mě fascinujou lidi, kteří si myslí, že netbook je stejně svižnej, jako klasickej notebook a hodlaj na tom pouštět (i stříhat) HD video a nevysvětlíš jim, že na ten účel ty stroje nejsou navržený :-(
Osobně netbooky nesnáším a pokud můžu, vyhýbám se jim, jedinej netbook, kterej jsem zkousnul, je HP Mini 5103, ten nejvyšší model s 1366x768 rozlišením.
tappe možná máš recht, instalace proběhla v IDE módu a disk se tváří jako PIO a nejde přepnout. Mno, když teď přepnu v biosu disk na AHCI tak mi padá do modré smrti. Kua nechce se mi to znovu překopávat ... :(

22.02.2011, 08:39 |
ABERTO | Upraveno: 2011-02-22 08:43:24
maresk tito lidi jsou pacienti, nicméně jednoúčelově jako browser to není taková tragédie za předpokladu, že to dostaneš zadarmo :)
Jinak tu verzi XP jak píšeš k dispozici nemám, vidím problém jak psal tapp, že to brzdí disk.
V biosu nevim, ale tohle jsem nastavoval v ovladacich panelech-vlastnostech systemu.
Mozna asi bude lepsi reinstal.
tapp - máš recht, jdu reinstalovat. V biosu nechám nastavení AHCI a SATA řadič tomu vnutím přes USB disketovku a měl by být klid ...
Tak tak, myslim, ze XP nemaj SATA radice...
Takže vyřešeno ! Jen přiblížím postup, kdyby někdo pátral nad stejným problémem :
Reinstal woken XPH, přes disketovku nacpaný SATA řadič který jsem stáhnul na supportu Aceru, výsledek ntb.na tu bídu co to je, jede cca o 60% rychleji, než v prvním kole kdy disk fungoval v režimu IDE.
tappe - dík za nápad ! Moc to pomohlo !

22.02.2011, 17:39 |
clown z levny mrdky rychlik nebude .. to je bohuzel osud netbooku :o)
najed start - spustit - napis regedit.
Dej vyhledat a napis tam masteriddatachecksum a slaveiddatachecksum
nebo tak nejak to bylo a kazdej registr co takhle najdes smaz. restartni, a melo by to jet v dma
jj, tenhle acer máme taky, to je tak na psaní dokumentů, už i net je na to hodně velká zátěž. někde jsem slyšel, že to byla nějaká jebka serie speciálně pro mountfield