Navštíveno 1220x

Nevíte prosím někdo o někem topenáři, kterej by byl schopnej, proč mi to proboha netopí?
Mám elektrickej kotel, kterej je nahřátej na 80stupnu, ale radiatory jsou studený a zpátky se vrací voda 20 stupnu tepla :(
Dík
nemas malej tlak co trebas

20.02.2011, 19:58 |
vinzek fa | Upraveno: 2011-02-20 19:58:29
.

20.02.2011, 19:58 |
vinzek fa | Upraveno: 2011-02-20 19:58:43
.

20.02.2011, 20:00 |
petis točí se čerpadlo? nemáš zavřenej nějakej kouhout, a jak píše Vinzek není malej tlak?
Voda tam je.. čerpadlo se točí...
kolik ti to ukazuje tlak a co to je za kotel

20.02.2011, 20:02 |
clown nedal ti tam soused 5kc minci mezi kohout a topeni :o))) jako ja ex najemnikum neplaticum :o)))

20.02.2011, 20:06 |
petis Ještě vyčistit filtr jestli tam je:-)
odvzdušnit? ale to tě taky asi napadlo..:-D
Co? Jakej tlak ? :) je to plný vody až na pudu, kde je ta expanzní nádrž. Ta je plná.
Kotel je nějakej prehistorickej, ale je tak neuvěřitelně primoušskej, že se na tom nemá co podělat...
čerpadlo je tam rok starý.
Příde mi, jako kdyby byla ucpaná někde trubka, nebo byl někde zavřenej kohout. Ale kohouty sou tam dva a oba šlapou. Sejtko sem čistil.. odvzdušňoval. Nevim :( Haluz
V bytě je 13 stupnu

20.02.2011, 20:19 |
petis Neodvzdušnoval jsi expanzku nahoře tím ventýlkem žene:-)
co se týká tlaku musí tam nekde bejt budík. s barama, a jestli jsi měnil čerpadlo bude to zabzdušněný naněm, povol ten šroub co je uprostřed motoru.
Expanzka se neovzdušňuje... je na pudě a má přepad do kanalizace a je plná... žádnej ventilek na ní neni.
Tlak je tam jakejchsi 10 :)
A když povolim ten šroubek na črpadle, tak se tam točí osička a vyteče mi na ruku voda horka jako prase.

20.02.2011, 20:26 |
petis martine to byl joke. Myslel jsem že máš tlakovou expanzku, ale to je jedno. Já právě viděl vyučenýho topenáře jak jí odvzdušnoval se slovy ´´tyvole tam je vzduchu´´:-)
Jaký máš radiatory?
nejsou zavřený dole?
ty vole vis jak ten bejvak vytopis -) provrtej radiator a ses vytopenej -)
ty vole vis jak ten bejvak vytopis -) provrtej radiator a ses vytopenej -)
jesi ti to ukazuje 10 nebo spis 1 tak je to malo tam by melo bejt o kousek vic tak 1,5

20.02.2011, 20:34 |
petis vinzek: má otevřenou expanzku tam větší tlak nedá.
Aha :)
No radiatory jsou skoro všechny otevřený. Já si myslim, že je to tam někde ucpaný

20.02.2011, 20:39 |
petis otevřený na horní trubce nebo i na spodní, Jestli máš uzavírací ventily mužou bejt zavřený tam. Nebo jaký máš radiatory???
petis hele kdyz tam ma takovou kosu co se zeptat rocco neukrad ti nekdo radiatory -)
vinzek: co takhle drzet hubu a nezasirat tema radobyvtipnejma poznamkama?!

20.02.2011, 20:54 |
petis radiatory jsou odvzdušněný? ptám se ještě jednou projistotu:-)

20.02.2011, 20:57 |
vinzek fa | Upraveno: 2011-02-20 20:59:11
| tmx.806 to same v tvem pripade -) nevidim tu nikoho mluvit tudiz huba drzet nejde tu kazdej pise ale to ti asi nedoslo
rooco uz to funguje _?

20.02.2011, 21:14 |
macomb | Upraveno: 2011-02-20 21:15:50
A co trubky, kam až je máš horký od kotle?
odvzdušněný to je a mám tam termostatický hlavice, ale ty jsem už sundal a je to otevřený.
Kam je to až teplý? To težko říct. Je to obalený takovou sračkou aby to drželo teplo..
vinzek: tohle je reakce hodna 10ti letyho ditete. Byt v takovym srabu (13st v byte) tak vazne cekam, az me nekdo rozesmeje...
rocco: sorry, macomb ma recht - koukni, kam az se to vytopi...

20.02.2011, 21:22 |
petis rocco? já se neptám na termohlavice. ptám se na šroubení dole kde jsou připojený trubky do radiátoru
Nechytlo to obrácenej tah?
připojený to furt stejně. je to tam 30 let a nikdo s timhle nic nedělal.. dole na radiatoru se nic nezavírá. A kdyby se podělalo něco na jednom .. nadvou. Ale netopí jich 7
co zkusit otevrit odvzdusnovak a chvilku to nechat jesi tam nemas nekde bublinu ?
bublina tam Venco neni.. je to nějaká chujovina. Odvzdušnuju to už 3 dny a nic. samá voda

20.02.2011, 22:09 |
petis Takže to topilo ale najednou ne. Co zaseklá zpetná klapka?
jj přesně tak. Zpětná klapka? Co to je? To tam neni....
tak kdyz to tam neni tak to zasekli nebude -)

20.02.2011, 22:45 |
petis mosaznej válec na trubce se šipkou
1/ vzduchová bubilina v systému kousek za čaerpadlem, které se to neumí zbavit - protispád trubek, apod?
2/ točící se hřídelka čerpadla nemusí znamenat funkční čerpadlo - můžeš mít bordelem zanesené oběžné kolo, nebo prasklé - odloupnuté od hřídelky a točí se jen motor. Zavři kohout před a za, vytoč ty imbusy co drží motorovou část, sundej motor a koukni se na oběžné kolo.
3/ Filtr neboli "sítko" - pokud je špatně dispozičně namontován (typicky když ho někdo namontuje nasvislo, šikminou (víčkem) nahoru, tím že zavřeš kohouty aby jsi ho vyčistil, špína sedna dolů na kohout pod filtr, vyčistíš sítko, dáš ho tam a jak otevřeš kohout, špínu čerpadlo zase natlačí do filtru a zase to nejede. Takže při vyndaném sítku na chvilku otevři horní a pak spodní ventil a nech si do kyblíku dírou pro sítko vytéct trochu vody ze systému se zbytky humusu co tam jsou, pak teprve vrať sítko a zavři filtr.
4/ Když nic nepomůže, vypust to, propláchni to studenou vodou - celý systém, znovu napust a zatop. Vypadá to, že se někde povolil v koleni či redukci nahromaděný humus a přicpal potrubí, kteréžto zůžení nemá ta "pseudosamotížka" sílu přemoct.
jj, děkuju, tak mám dneska zase co dělat :)
Nápadů mám zase plnou hlavu.