Navštíveno 942x

Zdravím,
jde připojit tiskárna přes usb na wifi router tp link TL-WR1043ND tak,aby z ní mohli tisknout všichni na domácí síti?

20.02.2011, 13:11 |
clown no manual o tomto mlci .. ses si jitej, ze to ma umet ?? v teto cenove hladine ?? kdyz vim jaky bylo srani s edimaxem, tak tohle je o chlup lepsi.. jen tu featuru nevidim, nikde psanou .. jen sdileni USB disku.. :o(

20.02.2011, 13:14 |
Diner Osobne si myslim, ze ne, protoze podle toho, co tu vidim, tak nema printserver(aspon jsem ho v popisu nenasel). Jestli ho nema ta tiskarna(mame laserovku s printserverem) tak to asi bude trouble

20.02.2011, 13:15 |
clown aneb zlatej secondhandovej printserver od HP za 300Kc :o)

20.02.2011, 14:49 |
Ravo myslím že to nebude umět - na to je to moc levný (a TPlink je spíš low end značka).
Zlatej Asus WL500 - s firmwarem od Koppla to umí tááákový skopičiny (sdílení 3G sítí přes USB modem, USB tiskárny, FTP i Samba z USB atd..) a už pěkný roky zpět.
Dobře to neva,myslel jsem,že by to třeba něják šlo.
Teď mám jinou otázku.Zkoušeli jste někdo naplnit černej toner?Viděl jsem,že s prodávají sady na doplnění barvy a takové doplnění pak stojí okolo 200kč,jen je nutné udělat díru do toneru a nasipat tam ten prášek.Tiskárnu mám SAMSUNG SCX-4600
[ Link ] a je tam nápln asi an 700 listů.Zkoušeli jste to už někdo?

20.02.2011, 19:41 |
clown no a videl si nekdy jak to dopadne, kdyz usypes mimo :o))))) ja jo ..
spotrebak prodavam a vim, ze je to pocuc .. navic si kupujes buhvi jakou sracku. to je jak s kafem / cajem .. , vypada to stejne, ale kdyz se to podari, chut jak vajgl :o)
za mne ne .., koupim si radeji neoriginal, nez bych pak cistil koupelnu ..
je to cca 15 let, co se mi podarilo u Panasonicu to, ze toner po nasazeni vypadl na zem .. , u jednoho VIP kuchare v kanclu .. bilej koberec .. masox .. cena za vycisteni koberce + kanclu kolem 30t kc :o) a to bylo fakt ta kazeta origo jen spadla na zem z 1m..
Sdileni tiskaren v siti na tomto routeru samozrejme funguje. Staci do nej nahrat firmware od DD-WRT, tady je posledni verze
[ Link ] Tady je navod jak tam ten fw naistalovat
[ Link ] a tady je navod jak zprovoznit sdileni tiskaren v siti
[ Link ] Toho, ze ty navody jsou psany pro Ause, si nevsimej, u ostatnich routeru je postup temer identicky.
Ravo: Ano zlatej x-let starej Asus WL500 a ano, TP-LINK je low end... Az na to ze tenhle router s FW od DD-WRT, umi vsechny tyhle, jak ty rikas, skopiciny, taky (sdileni 3G, CDMA, VPN server, FTP, Samba a pod) a to vsechno za necelych 1200 korun (ASUS WL500GPv2 stoji furt pres 1500 korun a to nema ani gigabit ethernet ani n-kovou wifi). Uznavam, originalni fw od TP-LINKu je tragedie, nastesti ty kluky cinsky napadlo ten router poskladat z takovyho HW, na kterej jde napasovat to DD-WRT. Ve spojeni s timto FW muze tento levnej router smele konkurovat dvakrat drazsim Asusum nebo Linksysum.

20.02.2011, 22:28 |
clown no otazka jeste je, jakou ma ten router vyrovnavaci pamet, aby ten gigabit k necemu byl :o))) viz NAS od WD s 32MB RAM, .. sice gigabit, ale prenos pod 100MBit.. Nko je dost velky lakadlo, ale jaksi ocekavani se na rychlosti moc nepozna :o)
Ale snad se nekdy dockame doby, ze ten bezdrat fakt zvladne to co 100Mbit drat :o) zatim to vidim tam skokem 500kB/s co 5 let nahoru :o)
Linksys Router s DD-WRT WR54G, kterej uzenes po wifi tak, ze se resetuje sam .., bezproblemu jsem to dokazal 3x za den :o) a to je Linksys muj dvorni dodavatel prvku. S origo FW to nedelal .. , u DD WRT bylo jedno, zda v2.4sp1 / sp2 .. nebo neco pred ..
chce to zkouset .. a hlavne mit otevreny zadni vratka.. aby az se neco nepovede, slo to ozivit .. zaplat panbuh za Linksys :o)

20.02.2011, 23:19 |
Ravo | Upraveno: 2011-02-20 23:24:12
jj, DD-WRT je docela slušnej projekt. Bohužel už nemám tak přesný přehled co který HW dělá a ne, prostě by mě ani nenapadlo zkoumat jestli levný věci má smysl tunit (po špatných zkušenostech se špatně domyšleným chlazením v OEM výrobcích atd.). Takže pokud to jede, tak OK a v TPlinku se vyjímečně povedlo obšlehnout něco funkčního.
Ohledně linksysu bych řekl jen to, že co je koupilo Cisco to s nimi jde z kopce. Takže jediný použitelný WRTčko je 54GL (ano, Linux inside)
Asus už to taky začal pěkně "prasit" s RTN modelovou řadou, takže na řadu WL už pomalu můžeme taky začít zapomínat (ještě se sice prodává, ale všeho dočasu...)
Jinak já už řeším tyto věci trošku víc sofistikovaněji - rozděluji routing a wifi na dvě separátní zařízení (obvykle nějáký mikrotik v routerboardu (aktuálně docela fajn RB750G) a pak N-ková wifina nebo Ubiquiti podle aktuálních požadavků), protože si lidi začínají vymýšlet čím dál tím víc vylomenin o kterých se "mluví" (priorizace provozu, VPN terminace, sofistikovanější autentifikace v LAN(Wifi) síti, sledování a řízení (shaping) provozu na aplikační vrstvě (P2P sítě, gamesing..) atd.)