Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Alternatorova volnobezka

o Navštíveno 1147x o
o 18.02.2011, 20:37 | martan01
Umi nekdo vysvetlit funkci alternatorove volnobezky ?

o 18.02.2011, 21:00 | Schejby | Upraveno: 2011-02-18 21:01:45
zkusím najít
o 18.02.2011, 21:14 | Chadzi
Je to samý jak cvrk na kole. Myslím že je to pro řemen lepší když není zatěžovaný při rychlém snížení otáček ještě bržděním alternátoru(protože i ten má dost vysokou setrvačnost)
o 18.02.2011, 21:24 | tmx.806
tak tak - vysypala se mi na 806 HDi - prej na to trpej i superby - rikal elektrikar. Dost penez za takovy kurvitko... U me to probihalo tak, ze se ozvala rana, jak kdyz nekdo hodi kamenem na auto, rozsvitila se kontrolka dobijeni a zacalo se trosku kourit z motoru. Tak jsem otevrel kapotu a videl jsem jenom, jak se remen tavi o zbytek remenice na hrideli altiku... ;) to jenom takovej pribeh ze zivota. Kdyz ji tam nedas, muzou trpet ostatni veci toho rozvodu - klimakompresor, u HDi prikladne remenice na klice - tzv. tlumic torznich kmitu remenice pomocnych agregatu... Takze ja ji tam radsi nechal vymenit...
o 18.02.2011, 21:56 | Nismo.Power
funkce je jasná ....
jednim směrem zabírá a druhym směrem prokluzuje....

chcípneš motor, řemen stojí už ale alternátor se dotáčí volně dál aby nedostával rázy.....

mno to kurvítko stojí 2-3 litry aby si neoddělal altík ovšem beztak ti ten altík na každym koncernu krákne tak i tak a na francouzovi možná i dřív takže je to prostě jen tahátko na peníze, když je volnoběžka natuho tak to na motoru jakožto uživatel nijak nepoznáš, když je vymletá tak to poznáš na ošklivym zvuku ....
ted sem jí měnil syrupovi na jeho gangsta cordobě.... ovšem doma si to nevyměníte, je k tomu potřeba stahovák aneb tisícihran a dovnitř torx...
o 18.02.2011, 22:26 | martan01
Hm takze kurvitko. A jeste otazku. Kde nechat udelat kvalitni repas alternatoru ?
o 18.02.2011, 22:36 | Nismo.Power
na repas alternátoru nikdo nic nezkurví většinou, takže skoro každej autoelektrikář co to nabízí to udělá stejně.... záleží co budeš měnit a podle toho zdali se ti vyplatí vůbec repas od někoho a nekoupit rovnou novej repáslej z fabriky....
pokud třeba jen uhlíky nebo ložiska tak to výjde do litru....,volnoběžku počítej tak 1500-3000 podle toho co máš, pokud i s regulátorem tak ten bejvá taky kolem 2ky....vpodstatě když budeš mít díly tak to zvládne každej kdo neni uplně vyměštěnej a kdo má velkou pájku a né nějakou trafačku domácí :)
o 19.02.2011, 13:42 | rcman
Když je čas od času zájem. Tak altíky a startéry dáváme sem [ Link ] a nikdy nebyl žádnej problém. Co jsem tak jednou řešil něco pro sebe, tak jsem zjistil že i cenově to nebylo nejhorší...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.393 sekund.