Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > pláč statniho zamestnance nad platem

o Navštíveno 4866x o
o 18.02.2011, 12:49 | clown | Upraveno: 2011-02-18 12:50:01
plakal mi kolega, ze mu zdanili vysluzne u kriminalky .. nevim kolik dela, nezajima mne to

kolegova manzelka, co dela na financaku ze bude mit o 1500kc min

ona dela na financaku, prace zajistena .. on ex policajt si vydelava v soukromem sektoru ..

kuwa ja je nechapu .., ja ted srovnal priznani dani za 2009 a 2010 a jako zamestnanec jsem mel za ten rok zaklad dane o cca 280000 nizsi .. , tak nevim proc jim oboum spadla celist, ze uz mam za lonsky rok o 10 - 15 mesicne min nez v letech predchozich.

placte statni zamestnanci.., ale ne na mych ramenou .., zase se Vam jentak nestane, ze prijdete do prace a dostane krabici na sve veci, protoze firma Vas nepotrebuje neuzivi..

mel jsem nadprumerny plat, jiz mam prumerny, nasel jsem rezervy, zacal jsem setrit na spravnych mistech :o)

o 18.02.2011, 13:03 | Cenda
tak utahuj opasek dál, zdaží ti jídlo a budeš třeba i hubnout :-)

fakt je, že když jsi měl o 280t nižší základ daně, tak úměrně tomu jsi měl nejspíš i míň práce, ne?
o 18.02.2011, 13:04 | clown
kez bych zhubnul .. z mych 115kg zpet na 80 bude prijemnych :o)

prace mam furt stejne, furt sedim v kanclu od 8.30 do 17h :o)
o 18.02.2011, 13:09 | Cenda
to by to žrádlo museli zdanit aspoň 40% :-) ale taky by se mi to šiklo, mít pěkných 80 místo 95, to by mi ta motorka pěkně lítala

no, šašku, že sedíš na prdeli v kanclu 8,5h denně ještě automaticky neznamená, že máš stejně práce, jen že dodržuješ zákonem stanovenou pracovní dobu :-)
o 18.02.2011, 13:10 | Mr.Scully
Hm, já vloni přišel v průměru asi o 15k měsíčně... celkem zřetelná část mých příjmů :-( Krize, no. Ale je fakt, že jsem aspoň začal šetřit na nákupech, nikdy jsem třeba neřešil ceny potravin a teď najednou kupuju daleko míň věcí. K něčemu to dobrý je, člověk se naučí šetřit. A třeba i zhubneme, taky bych to potřeboval :-)
o 18.02.2011, 13:23 | Only_One
za deset let..... průměrná váha čecha bdue 65kilo :-D obezní lidi budou pouze ti nejzámožnější protože čokoláda milka bude stát 680korun, kilo cukru 390korun, kostka másla 260, :-) standartní oběd v restauraci - knedlo zelo vepřo 960,- :-D
o 18.02.2011, 13:24 | Only_One
a okolo měst nebude žádná tráva a kůra na stromech.. na střechách paneláků se budou pěstovat brambory, všude budou skleníky a každej se bude snažit vypěstit co nejvíc svého, přesně jako to bylo kdysi
o 18.02.2011, 13:25 | Lucni.konik
...... a příjde na řadu i výměna fotek na občankách, páč se nám z toho krapet protáhnou KSIFTY!
o 18.02.2011, 13:35 | Mr.Scully
Akorát realita je opačná - všimněte si, že nejtlustší jsou vždycky socky. Párečky, vepřový, sezení u telky místo práce...
o 18.02.2011, 13:36 | Cenda
konik :-)))))
o 18.02.2011, 13:53 | Crimson
Clown: přesně, nechápu co se statní sektor furt čertí, před 2 lety přišla krize, bylo potřeba šetřit, tak majitel Kaučuku (Synthosu) všem sundal platy a já už druhý rok mám ročně o 80tis. méně..
tak to je a nikdo s tím nic nenadělá, bud na to přistoupíš nebo jdi ..
o 18.02.2011, 15:36 | Dragster
clown: zdaněno to 15%.

souhlasím s každým, vaším názorem, že si může každý jít ty peníze vydělat ze státního do soukromého sektoru.

Jen pro vaši představu, v současné době nový policista pochůzkář nastupuje do 3 platové třídy - 1 tarifu (do 3let) s platem 16.500,- Kč hrůbého, po tuto dobu může být bez udání důvodu propuštěn, od 3 do 6 odpracovaných let se mu zvedá plat na 17.120,- Kč, + k tomu dostává 3000,- Kč ( za nepodnikání, rizikový příplatek, příplatky SO + NE, svátky, noční)
Jeho celkový plat činí 19.500,- Kč hrubého, což si myslím že není vážně moc.

Nedávno zde nědko v jiném příspěvku psal, že v dnešní době je běžný příjem cca 50.000,- Kč a z 25.000,- Kč (čistého) se nadá pořádně ani měsíc přežít.
o 18.02.2011, 15:45 | Harryp
To Dragster: Neznám osobně jediného jak říkáš "pochůzkáře", který by měl jen to co říkají tabulky. (různé osobní ohodnocení a prémie atp. , které většinou ti co je znám osobně mají, jim dělají celkem pěkné částky navrch)

Jinak v jiném vláknu se zmiňovalo i to, proč je u nás takový přebytek policistů na počet obyvatel a také kolik se v tabulkách různě nalézá tzv. černých duší... Kdyby se v tomto udělala "čistka" a peníze co se takhle ušetří rozdělí zbyvájícím , tak by bylo si myslím hned veseleji. Ale k tomu není ani vnitřní ,ani politická "chuť ...

Nicméně o to více mě sere, že těm doktorům (jakožto úzké skupině) ty peníze jakési navíc dají, jenom díky jejich 3 měsíčnímu vydírání!
o 18.02.2011, 15:53 | Borik2
no, já u PČR šel dolů o 2700 hrubého měsíčně. Práce čím dál tím více, ne že by nehod hodně přibývalo, ale to, co si nahoře navymejšlí za papíry, to mi hlava nebere. Každý rok nárůst administrativy tak o 15%. Před lidmi z tebe dělají blbce, ofiko rozkaz zní - hlavně aby se nic nedověděla veřejnost, jak nic nefunguje, protože na nic nejsou peníze. Ale fungovat musíš. Naštěstí nárok na rentu už mám, takže teď jsem na hraně - ještě pár kapek a půjdu pryč.
Jinak jako clown - zařídil jsem se po svém - už jako na vojně - imituji činnost a zatím to dobře prodávám.
o 18.02.2011, 16:33 | carlos
ty woe jakou rentu?
o 18.02.2011, 16:46 | Harryp
To Borik2: věřím, že jsi šel dolů... ale to snad v poslední době všichni krom doktorů. Nevím z jakého základu jsi šel o tolik dolů...Pro zajímavost, kámoška dělá X let kuchařku ve školní jídelně a ta šla dolů o podobnou částku a to z nějakých cca 12 tisíc! (na které se dostala po mnoha letech práce) Myslím, že když se říká, že učitelé/doktoři jsou to co potřebujeme nejvíce, tak myslím ,že je i další - řekl bych podpůrný personál (ve školách třeba právě kuchyň nebo ve zdravotnictví sestry atp.) , který si své peníze určitě také zaslouží a škrty se jich dotkly také citelně.

To carlos: Renty, to je jeden z důvodů proč nemohou dostat více peněz v aktívním stavu a jeden z důvodů proč spousta příslušníků (a je jedno z jaké oblasti) vůbec do této práce nastupuje.
o 18.02.2011, 18:51 | X-sat (M)
A když někomu z Vás snížili plat, bylo Vám to jedno...? Asi ne, co ;-)
o 18.02.2011, 19:31 | Mr.Scully
Zrovna kuchařky bych moc nezmiňoval. Že se to většinou nedá žrát, za to obvykle nemůžou, rozpočet je malej. Nebo jsem měl doteď smůlu :) Ale z 90% jsem narážel na tlustý nepříjemný bachyně, kterým bylo všechno jedno a odpálkovaly mě dost sprostě i nedávno, kdy jsem si ve svých 30+ letech na jedné sportovní akci ve školní jídelně dovolil slušně požádat o extra porci špaget. Ale nebudu se rozčilovat :) Krávy jsou ve všech profesích.
o 18.02.2011, 19:34 | JA
milane upřímně, kdo mě dá RENTU?a státu teď seru 60tis.měsíčně odvodů a daní a všeho možnýho,banka mi začínajícímu nepučí ,nikdo neplatí...život podnikatele.Ale na důchod si prostě připlácím a stát mi nikdy žádnou rentu nedá...a všichni co se motaj třeba ve stavebnictví tak šli hodně dolů....a to v 10ti tisících měsíčně..
o 18.02.2011, 19:59 | X-sat (M)
Psal jsem něco o rentě? Nepsal a ani nechci, protože já svoji práci dělám proto, že mě baví a ne pro to, že jednou budu mít možná nárok na rentu...
o 18.02.2011, 20:16 | JA | Upraveno: 2011-02-18 20:18:15
máš pravdu :-)
sem to nějak smotnul dokupy..tak omluva...jinak já osobně si poldů vážim, protože to asi není fakt prdel..v době smažek a jinejch vymaštěnců..
a je mi líto že na to prostě stát nemá je kloudně zaplatit..
o 18.02.2011, 20:21 | Unihero
ještě že dělám v soukromém sektoru, nás ted čeká v březnu po fiskálním roce přidání na hodinové mzdě.. co je 10% z hrubé mzdy na hodinu.. takže budu velmi spokojený. :-D
o 18.02.2011, 22:04 | Dragster
Harryp: Nevím kolik těch pochůzkářů znáš, ale já vím na kolik ten kluk nastoupí, když má před školou tak může zapomenout na nějaké osobní ohodnocení a po škole ty cca 3 roky, jestli dostane osobní 500,- Kč tak si může pískat. Aco se týče "prémií", tak ty u PČR neexistují, ale max odměny na ty může ten kluk určitě zapomenout.

Ty peníze co jsem psal dle nových tabulek a ještě se zvýšenám tarifen o směnnost a tu každý také nemá.

Hlavně mě prosím o tom moc nepoučuj nějký pátek v té společnosti již pracuji.

Nicméně doktor si krásně zastávkuje, učitel taky, ale policajt ani hasič nemůže, má to dané ve služebním poměru, a psaní petic a demostrace jsou tak pro h....

JA: Renty jsou krásné, ale na druhou stranu to presně jak napsal Harryp, berou nám peníze pro policajty ve službě. Když rentu tak jednotnou pro všechny, a ne ten co odejde s hodností plk. po 25 letech aby měl cca 25000,- kč, za to většina těch kluků na ulici ani nedělá. A nemá cenu psát jaké jsou další jiné renty některých jedinců, jen to lidi nasere.
o 18.02.2011, 22:25 | Harryp
To Dragster: Dost jich znám, sami mě na páskách ukazovali několikrát co se na jejich páskách děje- takže nějaký vzorek reálný mám. A to navíc na více odděleních atp. Navíc jsem viděl i spousty "cizích" pásek při prodeji na splátky...

Mimochodem sám dobře víš, že pro výpočet renty stačí dostat ke konci těsně před odchodem šikovné prémie a pak šup renta jde rapídně nahoru :-(

O tom, že nemůžete stávkovat také vím. Obecně nejsem pro, aby vůbec kdokoli mohl nějak zásadně stávkovat (toto není jen u nás,ale děje se ve světě celkem běžně :-( )
o 18.02.2011, 22:38 | X-sat (M)
Všechny tyhle prémie do výpočtu rent (a tím pádem i navýšení rent) by měli zaplatit hned ti, kteří zákon v této podobě schválili. Do nebe volající. A teď se tváří, jako by o tom vlastně ani nevěděli. Všechno to bylo a je šito na míru někomu... A zapomeňme, že jsou to řadoví policisté. Nevím, proč se z určité profese dělá něco "jiného" než je jiná. Je to jen práce a každý je pouze položkou v systému.
o 19.02.2011, 07:47 | Zdeny60
18.02.2011, 15:36 | Dragster
Nahlásit závadný příspěvek porušující pravidla tohoto diskusního fóra.
clown: zdaněno to 15%.

souhlasím s každým, vaším názorem, že si může každý jít ty peníze vydělat ze státního do soukromého sektoru.

Jen pro vaši představu, v současné době nový policista pochůzkář nastupuje do 3 platové třídy - 1 tarifu (do 3let) s platem 16.500,- Kč hrůbého, po tuto dobu může být bez udání důvodu propuštěn, od 3 do 6 odpracovaných let se mu zvedá plat na 17.120,- Kč, + k tomu dostává 3000,- Kč ( za nepodnikání, rizikový příplatek, příplatky SO + NE, svátky, noční)
Jeho celkový plat činí 19.500,- Kč hrubého, což si myslím že není vážně moc.

Nedávno zde nědko v jiném příspěvku psal, že v dnešní době je běžný příjem cca 50.000,- Kč a z 25.000,- Kč (čistého) se nadá pořádně ani měsíc přežít.

To hle napsal Kacko a je to ehm ... ůl . Kackovi bych doporučil, aby šel zkusit žít tak na rok na Jesenicko. Kecy, že máš jít do Prahy a nebo do ciziny, nežeru. každej to udělat nemůže z mnoha důvodů, takže mu nezbývá, než živit rodinu z brigád za sedmičku čistého. Bohužel to JE realita a kecy o tom, že za 25 nevyžiješ či za to v Praze nevstáváš z postele jsou IMHO hodně mimo. Chce to jen trochu soudnosti, aby to každý pochopil- jen teoretický příklad: chlápek, 57 let, dosd zamětsnán jako zámečník v jedné jesenické firmě, propuštět z titulu snižování. Má tento člověk, kterého v 57 letech vytrhnou z kořenů, jít dělat do Prahy? Například? A nebo do Německa? Není těžké dát správnou odpověď....
o 19.02.2011, 07:54 | Zdeny60
Renta:

neznám přesně pravidal pro výpočet nějaké renty a neznám ani její výši. Ale celkem nechápu, proč by někdo měl brát nějakou rentu?? Kdo mně (OSVČ) dá nějakou rentu? Z čeho?? Leda, že bych si ji vyplácel sám z našetřených peněz. K čemu to jako má být? Vojáci - na co renta? Policajti?? Na co a za co renta?

Systém je špatný, nic víc. Člověk má mít možnost za dobře odvedenou práci vydělat adekvátní peníze, ty má zdanit a tečka. A až nastoupí do důchodu, má se o něj stát postarat, protože za svůj život zaplatí na daníchm sockua zdravku normální člověk tolik, že by žil jak král. Jenže, to je utopie...

Zákny na zakázku, ybch to nazval já. Pro někoho.
o 19.02.2011, 10:06 | Mr.Scully
Renta je samozřejmě nesmysl největšího kalibru. Rentu může brát jen někdo, komu se po ztrátě/skončení zaměstnání totálně ztíží pracovní uplatnění (např. když ve službě přijde o nohu). Jinak samozřejmě zavedení rent byla jedna z největších kravin posledních deseti let.

Co se týče důchodu, lidem pořád nedochází, že ten systém je nastavený tak, že žádné úspory nejsou. Je to průběžné financování. Takže ze sociálního pojištění se zatím platí důchod ostatním. Samozřejmě nejsprávnější by bylo zrušit všechny odvody a ať si každý spoří na důchod sám. Ale jak známe zodpovědnost Čechů, tak by to skončilo tragédií.

Jinak Kacko má pravdu. Všichni máme možnost volby, kdykoliv. Když má někdo rodinu a tudíž "nemůže" odejít do ciziny, tak se holt musí smířit se stávajícím platem. Je to něco za něco. Ukrajinci taky jezdí 2000km třeba každej víkend, aby uživili rodinu. Že 57letý zámečník ztratí práci? Pokud něco umí, tak se uživí v jakémkoliv věku (na zámečnictví není třeba bejt atlet) a pokud dělá desítky let jednu nedůležitou práci a nikdo ho nechce zaměstnat, tak je to jeho problém, že umí kulový - holt bude na dávkách.
o 19.02.2011, 14:14 | Harryp
To Scully: K tomu poslednímu odstavci. Na jednu stranu máš pravdu, ale na druhou nikoli. Představ si, kdyby ten 57 letý měl na "starost" např. nepohyblivého vlastního rodiče, o kterého se stará. Pak už to není o tom dojíždět do práce nebo se přestěhovat za lepší práci...takový člověk už vždy musí myslet i na toho rodiče, který se sám o sebe nepostará a je velice složité se o něj start na dálku nebo se s ním stěhovat atp. Já bych byl opatrnější i v tom zatracování takového člověka. Proboha ten člověk v tom příkladu dělal cca 40 let svou práci a třeba velmi dobře, tak mě řekni k čemu by mu bylo učit se něco jiného během té práce, která jej bavila/živala.
o 19.02.2011, 14:24 | Mr.Scully
Harryp - takové věci samozřejmě musí být pořešeny nějakými sociálními dávkami. Nicméně moje základní poselství je to, aby člověk nespoléhal na to, že bude 40 let dělat jednu a tu samou (rutinní) práci a pak si užije důchodu. Neustále je třeba přemejšlet, co dělat v případě výpovědi, nikdy není na škodu přemýšlet nad ŽL a především je nutné myslet na finance, takže jak už tady někdo psal dřív - ideálně během těch 40 let mít nějakou nemovitost, kterou pak půjde v důchodu pronajímat a zajistit si tak příjmy na stáří. Spoléhat čistě na stát je vyloženě kravina.
o 19.02.2011, 14:37 | Cenda | Upraveno: 2011-02-19 14:38:34
Scully je s tím hned hotovej :-))) prosím tě, a když budem všichni děsně chytří a nepostradatelní, dělající specifickou práci, abychom si našli i v předdůchodovém věku práci, a natolik fyzicky pořád ještě zdatní, že budem mít podobnou produktivitu práce jako mladší, kteří jsou na pracáku nebo chodí ze škol - kdo potom bude dělat tu obyčejnou práci?
Tohle prostě z principu nemá řešení. Leda ty lidi prostě nechat živořit a před důchodem jim postavit židličku pod trám s provazem.

K poslednímu - ze stejných důvodů není možné, aby každý investoval do nemovitostí, zlata, komodit atp.
o 19.02.2011, 14:53 | Mr.Scully
Cendo a jak teda vidíš situaci třeba popelářů, když se třeba za dvacet let zjistí, že nejsou potřeba? Měli by bejt do konce života na dávkách? Ne, prostě každej (fyzicky přiměřeně zdravej!) člověk je prostě schopen práce a pokud není schopen si ji najít, tak je to čistě jeho problém.

Budu se opakovat, ale nechtějte vědět, jak dlouho mi trvalo sehnat blbýho zedníka - úmyslně říkám blbýho, protože je to práce, kterou může dělat kdokoliv bez vzdělání. V krajském městě neexistoval předloni jedinej volnej zedník. A ti, co jsem sehnal, byli všichni kolem 50+ let a brblali, že za 3000 Kč na den se jim to nevyplatí se namáhat přijet. Teprve jeden cikán se obětoval. Přišlo mi to neuvěřitelný, že při vší nezaměstnanosti je problém najít prakticky nekvalifikovanou sílu, byť bych ji dobře zaplatil.
o 19.02.2011, 15:57 | X-sat (M)
Trošku mi z toho posledního příspěvku běhá mráz po zádech...

"...byť bych tu nekvalifikovanou sílu dobře zaplatil..."
o 19.02.2011, 18:31 | vinzek fa
Mr.Scully tak to je husty sedumapadesatiletej chlap muze bet na davkach proto ze ho nikde nevemou tak uz to tu chodi nevim co delas ale jesi ti pride ze zamecnik je nejaka podradna a rutijni prace tak se u me ...

no a jak to docitam tak ses opravdu asi KRETET kterej nema paru o svete

davno jsou pric doby kdy blbej zednik nemusel met skolu nekdy si udelej navstevu nejakejch skol kde se timhle lidi ucej mozna te prekvapi co vsechno takovej blbej zednik nebo jakejkoliv primitiv musi umet ucit se a dale znat aby svou praci mohl delat a neustale se musi ucit nve veci a technologie aby je mohl vykonavat stejne jako nejakej kancelarskej kterej je jinak nesikovnej jako ty a musi si shanet zednika

ja osobne sem vyucenej zamecnik chtelk sem bydlet a prezto ze sem si spatne nevydelaval byt sem si delal svepomoci veskera zednicina z par vecma nekdo pomohl nikdy sem to treba nevidel jak se dela tak nejaka pomoc byla ale neco sem se holt naucil za pochodu

ale k cemu me to je kdyz sem hledal pracu tak zednik umiom nejsem vyucen nemame zajem jine remeslo dekujem nemame zajem nejste vyucen pozadujem praxi tak si predstav jak je na tom ten chlepek skoro pred duchodem vazne se nad sebou zamysli nez neco vyflusnes

trefuj se ze pisu jako kreten ze se to neda precist vim to o sobe a seru na to ja sem celkem sikovnej clovek naucim se cokoli ale pral bych ti abys prisel o job a nemohl najit -))abys zmenil nazor ze neni jen tak jit ven makat
o 19.02.2011, 18:41 | Syrup | Upraveno: 2011-02-19 18:47:27
vinzek fa: NEDA se to precist, ac jsem se fakt snazil, neda se to.

btw Scully ty jsi dost...ty kvalifikovana silo. Nerikam ze lidi nemusej makat, ale ono napriklad toho zednika taky nemuze delat kazda lopata, byt se to tobe mozna zda.
o 19.02.2011, 19:36 | vinzek fa
Syrup v podstate skraceno to same co si napsal ty -)
o 19.02.2011, 19:46 | X-sat (M)
Vynechejme ty osobní invektivy, ok. Respektujte názor druhého ;-)
o 19.02.2011, 19:55 | Mr.Scully
vinzek fa - osobní invektivy pomíjím ("kretén" od člověka, který neumí psát česky, mě nerozhází), ale vždyť sám píšeš, že sis zedničinu víceméně udělal sám. Můj táta o zedničině neví nic a stejně se to naučil sám za pochodu a taky si postavil kus baráku. Atd. Prostě je to typ práce, na který není třeba až tolik schopností a je to práce, kterou může člověk v 55 letech klidně dělat (tedy na ŽL - je dost možné, že firmy chtějí zaměstnávat mladší). Proč to teda dotyčný (hypotetický) zámečník, který přijde o práci, nemůže po nějakém rekvalifikačním kurzu zkusit dělat? Vysvětluju, že na trhu práce tihle lidi chybí, tak proč někdo brečí, že je nezaměstnaný?
o 19.02.2011, 20:12 | vinzek fa
| Mr.Scully no ono kazdej to fakt delat nemuze sou mezi namy i mene sikovni lide zejo a zase jak pises rekvalifikuju se dobra ale za to co zamestnavatele nabydnou tak z toho nemas ani na najem ja taky delam ve firme za par kacek protoze za rozumny penize nic neni prezto ze pracovnich nabydek je dost ale jit z blata do louze za blbejch 13papiru se nikomu nechce zejo no ale penize nejaky sou potreba tak delam i zatohle a hledam z vesela dal . pro tebe sem udelal tecku -) nicmene si nedovedu predstavit ze bych mel rodinu deti, nemely jsme bydleni u rodicu v baraku , muset platit nekde najem a podobne to proste nejde to co si ted vydelam mam tak na svacinu a cigara
o 19.02.2011, 20:45 | Mr.Scully
Musíš přeskočit ten faktor "zaměstnavatele", který ti zřejmě "jen" vlastně shání zakázky a celou práci (předpokládám) stejně odvedeš sám... takže živnosťák, dělat vedlejšáky a až přijde čas, tak se na to vrhnout naplno. Já už se na to postupně připravuju asi čtyři roky :)
o 20.02.2011, 02:39 | maresk
Scully: nemaluj si práci na ŽL neboli OSVČ tak narůžovo, rozhodně to růžový není :-(

jako OSVČ se živím od roku 2004, takže už nějaké zkušenosti mám.

Což o to, zakázek není málo, práce je dostatek, ale donuť zákazníky platit v termínu, to jaksi nedokáže nikdo ...

a vrátím se ještě k tomu 57letému pánovi - vzhledem k tomu, že stát po nás všech chce daně, sociální a zdravotní "daně", tak stát má POVINNOST postarat se o toho pána formou sociálních dávek a pomoci mu najít práci, protože tuhle "pomoc" si ten pán formou daní, zdravotního a sociálního pojištění za těch cca 40 let, co pracuje, dávno PŘEDPLATIL !!!!

hrozně mě naštvávají kecy typu "ať se postará sám" - ten člověk nějakou dobu poctivě pracoval, tak prostě v okamžiku, kdy nemá práci a nemůže ji sehnat, musí stát splnit svou povinnost vůči občanovi a musí ho podporovat. Tyhle kecy masivně podporujou někteří politici, kteří hrozně rádi neříkají pro ně nepříjemnou pravdu, že ten člověk jen na sociálce za dobu zaměstnání odvedl velmi mnoho peněz, ze kterých ubude kapička v moři, když ho stát bude podporovat - dle mého názoru je to prostě nemorální, aby se příslušné organizace státu o toho člověka nepostaraly.
o 20.02.2011, 04:04 | Cenda
ty, Scully, bez vytáček se přiznám, že tvoje "logika" mi fakt nedochází a to i přes řadu absolvovaných škol, které ten popelář nemá :-). Podle mě máš hodně zkreslený představy o realitě.
o 20.02.2011, 09:02 | Zdeny60
Hoši, někteří z vás jste zcela mimo na kilometry mimo mísru, tedy mimo realitu. Toho chlapíka jsem uvedl proto, že ho znám. Znám jeho zázemí a rodinný stav či poměry. Je to Pan Zámečník, ale z určitého důvodu nemlůže odejít nikam, než zůsta tam, kde je v regionu s 33% nezaměnstaností. Dávku?? Jste spadli z višně?? Příjdeš na úřad a jdeš žádat o sociální dávku. Paní se tě zeptá: a mátze ještě nějaké peníze naspořené. Ano, mám na nejnutnější rezervy, jkao je nemoc či pohřeb. Tak proč chete další?? Nikomu z vás toto nepřeju!! Ale tak TO JE!!

Ad zedík: sehnat blbýho zedníka. No ano, seženš toho 50ti letýho ochlastu, kterj ještě v roce 2011 ví, mezi cihle se dává mlata. Ti, co jim říkáněco nové stavební cheie, ové technologie, ty neseženeše. Ti maují zakázek na rok dopředu. Ale nejsou to ti blbí zednící stěží vyučení. Dneska zedník je fachma s velkými znalostmi stavebíc probelmatiky a pokud je nemá, tak sedí doma a čumí, dneska postavit chlívek moc lidínechche a baráky se řeši trochu jinak. Tak proto ti Zedníci nejsou, ale je to o tom, že musí opět něco umět a předvést. ALe i tak -příjem takového fachmana nepřesáhne run 50 litrů měsíčne čistého, nalítá se jka vůl a zatímco polsnaci řeší snížení platu o 5 smrtelných %, a policajti a vojáci řeší renty, tak on od nevidím do nevidím maká a dře a stará se, aby mophl makat ještě za měsíc, za dva za rok... trochu nepoměr ne?? O tomto byla ta diskiuze od počítku - úměrné peníze úměrné práci??

Mr. Scully, nevím, kolik je ti let., mně 51, ale věř, že od zrčitého okamžiku začínýš myslt trochu jiným směrem a bohužel to je dáno taky věkem, začínáš vidět více ty problémy a potenciální hrozby, než ta pozitiva. A jednou dojdeš do stadia, že už řada věco pro tebe taky nebude prostě možná a jednoduchá, to mi věř. Tak trošku sraz ramena, mám pocit, že se stavíš do nějaké pózy ukázat ostatním, jak ty jis za vodou či nad věcí. ABys jednou tvrdě nenarazil. Stačí blbá nemoc, jednoho dne najdeš bulku pod kůží a vše začneš vidět v jiných barvách. Kamaráde, já tímto stadiem prošel a věř, že není dne, kdy nevidíš budoucnost černě... Přeber si to po svý, A k tomu, když máš to štětsí, a ještě si zachová práci, pak o ni přijdeš, tak moc řešení nemáš...
o 20.02.2011, 10:58 | Mr.Scully
maresk - samozřejmě, že se stát má povinnost o toho člověka starat, ale sere mě, že máme tak štědrou sociální síť, že v podstatě člověk může celý život žít jen na dávkách (a bez problémů přežít), to je nepřijatelné. Ano, stát se má v tuhle chvíli (před reformou) starat o důchody, ano, stát musí zabezpečit tělesně postižené a nemocné a ano, stát musí URČITOU dobu podporovat lidi bez práce. Ale v okamžiku, kdy zdravý člověk nemá práci třeba tři nebo pět let v kuse, tak není problém v systému, ale v tom člověku, je to příživník a pak bych nejradši mu sebral i to životní minimum (bohužel to nejde, vím).

Zdeny60 - vím, dívám se na to z pohledu třicátníka, zatímco v padesáti budu dost možná přemýšlet jinak. Ale to je přirozené, ne? Včera večer jsem přemýšlel, jestli byl někdo z naší širší rodiny někdy nezaměstnaný (počítal jsem tak 15 lidí - včetně bratranců, strýců apod.). Nikdo ani minutu. Náhoda, štěstí? Nevím, pochybuju. Prostě mám pohled člověka, který se svým životem něco dělá, myslí na zadní kolečka a pokud zůstane zdravý, tak tu práci vždycky sežene.
o 20.02.2011, 11:08 | gizmi | Upraveno: 2011-02-20 11:09:56
Zajimave, prave jsem policista chvilku po skole a jaksi podle toho co tu ctu se asi stala nekde chyba :( Minula vyplata 11500,- protoze v tom nebyl rizikac (na praxi proste neni rizikac) a nyni prijde vyplata kolem 15000,-

Jinak udaje: Plzen, PMJ (motorizovana - klasickej vyjezd - ikdyz pojem motorizovana pri limitu 50km na den na celou Plzen je vysmech) OHS1 zarazeni.. Tak by me zajimalo kde jsou ty slozky co pisete vsichni. Kluci co jsou tam 4 roky maji kolem 17t !!! Zadne odmeny, osobko, atd..to je totalni nesmysl - na to nejsou penize :( A jeste by me zajimalo kolik mam dostavat za praci o vikendu, protoze to davno padlo a u PCR je to normalni. To ze prescas nikdo neproplaci a jsem misto 12hod v praci kazdej den minimalne 13,5hod taky nikdo neresi..

PS: nestezuju si..ma volba a doufam ze brzy sezenu jinou praci, kde uplatnim statnici z Nemciny a VS elektro. Navic touhle praci dostavam super nahled na realnej zivot plnej zloutenky, nasili, fetaku, sporu, atd.. Takze prace me i bavi a neco me to prinese do zivota. Jen jsem chtel uvest na pravou miru jake je to v realite a ne jen v tabulkach nekoho kdo sedi na zidli s nadvahou a je mu fuk ze prijde o par set tisic, protoze se sam uzivi tak jako tak.. Jen bych chtel videt jak by se tento clovek uzivil s hypotekou na krku (pokud zna lepsi moznost bydleni, tak prosim sem snim) atd.. Jeste jednou - nestezuji si - kolem me je mraky lidi co jsou na tom opravdu spatne - coz tady nejsme ani jeden kdyz jsme na netu :o)
o 20.02.2011, 12:11 | vinzek fa
| Mr.Scully ja bych chtel jen vydet jak pises ze jsou tu ty socialni davky tak super ty lidi ktery je maji krom ciganu kterejm to davaj ze strachu o zivot ja dostal pul roku podporu pak sem sel na socialku a tam me pani z vesela poslala do prdele a rekla bydlite u rodicu mate pritelkyni vsichni pracujou tak at se o vas postaraj -) na zdravotnim a socialnim sem odvedl tolik penez ze bych ,mohl doma sedet nekolik let aby me to stat vratil aspon z casti a co stat udelal poslal me dopr...
o 20.02.2011, 13:15 | Dragster
Harryp: POŘÁDNĚ si přečti článek od 20.02.2011, 11:08 | gizmi, ten kluk to napsal podle pravdy, jak je to od roku 2011. To co píšeš ty je pěkné mazání medu kolem pusy.

Zdeny60:

A´t klidně můj článek smažou, ale já napsal realitu a nikoho jsem tady tím neurážel.
Gizmi to napsal to samé, ze své vlastní zkušenosti.
o 21.02.2011, 01:09 | el.barto
no tak ja se taky pridam,sem na tom podobne jako Vinzek,akorat ze ja bydlim v regionu s nejvetsi nezamestnanosti a uz jsem bez podpory,ktera byla 9tis,pak 6500 a pak 6000,5mesicu,
na socialce mi rekly ze mam byt a hodne aut,takze mam nejdriv prodat tohle a pak prijit
ne ze by prace nebyla,to jo,ale nic co by my vyhovovalo,jednou je to 10tis a dojizdet 30km na vlastni naklady,pak je to 12tis a sichty od pondeli do nedele odjezd v 6,navrat v 19.30,anebo chtej abych si udelal zivnostak a 50procent zisku,jsem jim odvadel,to vsechno muzu mrdat,kdyz jsem chtel jit na rekvalifikaci na kadernika,tak se musim zavazat na pracaku na ze to budu delat 3roky a na zivnostak a jeste musim sehnat nekoho,kdo se za mne zaruci a kdyz uz jsem to teda vybehal,tak mi rekli ze kurs zadnej neni,protoze na nej nemaj penize az za tri mesice a bude trvat denne skoro pul roku,100km ode mne a ze behem te doby budu pobirat asi 6tis,takze taky super,na najem by bylo,ale z ceho budu zit,platit nejakej penzion,nebo intr a za co budu jezdit,to uz je nezajimao,kdyz jsem chtel rozsirit ridicak na C+E s profesakem,ze umim Nemecky a jezdil bych kamosovi pro auta,tak mi zplati jen C a zbytek si musim doplatit sam,protoze na to nemam vek,to hradi plne jen 50+ a samozrejmne prednosti na kurzy maji lide 50+ a tech je v Moste dost,takze byvaleho kolegy zena 53let chodi z jednoho kurzu do druheho,na jednom uz byla dokonce 2x,no a ja mam smulu:-)a jsem doma zadarmo:-)
o 21.02.2011, 11:43 | Harryp
Koukám, že se to tu pěkně rozjelo.

To Scully: Chápu co myslíš tím příživnictvím v rámci soc. dávek. V tom máš pravdu, že je tady mnoho "parazitů". Nicméně nemáš pravdu v tom případu co uvedl Zdeny60 a pak se postupně doplňoval.

To gizmi: Prosím Tě, proč se státnicí z Němčiny a VŠ oboru elektro jsi šel zrovna k policii? A dále, kolik bys tak chtěl defacto nástupní plat? Jestli jsem to pochopil správně, tak jsi čerstvě nastoupil a už teď sám uvádíš poměrně velké skokové navýšení mzdy...? Navíc už teď je to pro tebe jen "práce" pro peníze a hledáš si práci jinou. Ty cifry co uvádíš jsou čisté peníze? Obecně je problém v tom, že mnohdy zaměstnanci dělají spousty let a docílí nějaké mzdy..., ale příjde někdo úplně nový po škole a jeho nástupní plat je skoro stejný jako u toho co už spousty let poctivě pracuje. Sám zaměstnávám lidi a mnohdy se ani nestačím divit, co mají za požadavky ještě před nástupem!

To Dragster: Co to meleš prosím Tě? Nikde jsem neřekl, že se všichni policisté mají jako prasata v žitě. Ale z praxe vím, že mnohdy stačí jiné oddělení (klidně ve stejné budově), jiná skupina atp. hned má policista lepší peníze. (rozdíly prostě jsou a to někdy velmi velké!) Nevím tedy co se Ti na nějakém mém příspěvku nelíbí? Teď jsem se schválně koukl na poslední smlouvy co jsme dělali za posledních 14 dní splátky... v jednom případě 22 let, 1 rok u policie a plat skoro 20 tis. čistého. V druhém případě 4 roky u policie, věk 27 let a skoro 25tis. (předkládali pásky z Ledna 2011)
o 21.02.2011, 13:12 | Dragster
Harryp: co psal gizmi, si pochopil špatn, on je čerstvě po škole, ale policejní, kde měl těch 11t a teď dostal rizikáč tak je na 15t, je u policie 1 rok. Ty cifry co uvádí jsou čistá mzda.

Ano záleží na jakém postavení ten policista pracuje, také jsem tě psal nástupní plat běžného kluka na obvodním oddělení, hlídková služba. Ty peníze co píšeš je to ce jsem tě napsal já. Lednová páska je výplata za prosinec, to byl ještě vyšší tarif.

Už to neřeš, vím jaké jsou tarifi a rizikáče tak si to dovedu spočítat.
o 21.02.2011, 14:53 | Harryp
Ne, měl jsem na mysli pásky, které dostali v Únoru s Lednovou výplatou. Mimochodem jeden byl z oddělení Opava a druhý NJ. A při povídání si s nima oba dá se říct svorně řekli, že sice o nějaké peníze od Ledna přišli, ale není to tak hrozné, jako spousty nesmyslných nařízení, příkazů, rozkazů co dostávají... Já toho vycítil, že toto je štvě mnohem více než to, že o přišli o nějakou kačku.

No a tobě se zdá těch 15 tisíc čistého po roce práce málo nebo o co Ti vlastně jde?

o 21.02.2011, 15:22 | Kacko
Ad davky
K tomuto uvedu svuj priklad. Jsem vystudovany programator, analytik.. V listopadu 2005 jsem sedel ve svem aute, obklopen svyma osobnima vecma a premyslel kam jit. Z bytu me vyhodili za neplaceni najemneho, mel jsem 450tisic dluhu a premyslel v cem to brani drog vlastne melo vyhodu.
Po par tydnech spani v aute me rodice vzali k sobe a ja si zacal shanet praci. Jelikoz jsem byl bez penez, tak jsem nastoupil na vanoce za kasu do tesca. Nic jineho se narychlo nedalo sehnat. Bral jsem krasnych 55Kc na hodinu, jedl suche rohliky a jezdil nacerno vlakem.
Kazdy den se mi pokuty na nesplacenych splatkach zvetsovali o tolik, ze jsem musel delat 12h denne, abych si vydelal 100Kc.
Jelikoz v regionu se prace v obotu proste sehnat nedala, sel jsem potom na cas do TPCA k pasu. A mezitim shanel praci v praze. Po case se zadarilo a nastoupil jsem do IT firmy, kde jsem mel uz nejakych 35hrubeho a mohl zacit splacet pokuty na nezaplacenych splatkach - upozornuju, ze pouze pokuty, ne samotne splatky. A zacal pracovat na svych projektech. To bylo na jare 2006. Od te doby jsem vystridal nekolik zamestnani, profesne dost rostl a nyni mam pouze 3mesice do splaceni posledni splatky. S tim, ze si uz par let celkem dobre ziju a firmy se o me pretahuji, takze si mohu vybirat a urcovat podminky.
Moji kamaradi, kteri zustali v miste bydliste, maji se sehnanim prace velke problemy a neustale si stezuji na system.

V cem myslite, ze je ta chyba? V systemu, nebo v jejich neschopnosti?

Proc nejdou taky do prahy, kdyz tu praci tak chteji(a tady pro ne je)?
Kdo rika, ze nemuze sehnat praci a ma 2ruce a nohy a muze se hybat, ten proste lze.

Lide by meli prestat zit v iluzi, ze jim prace spadne do klina. Clovek musi jit za praci, pokud neni v jeho regionu, tak at jde jinam, kde je.
A ona je, to mi verte. Dokonce je vsude, jen lide jsou rozmazleni a vybiraji si.

K tematu - statni zamestnanci jsou proste nechutne rozmazleni. Vsude se projevila krize, mnoho lidi je bez prace, ale to je vedlejsi, protoze JA dostanu misto 18ti jen 15mesicne! JA, ktery tu nasazuju zivot! Vsude se platy snizili, ale jak si dovoluji snizovat ho ME? Jak si dovoluji narizovat, aby ME urcoval osobni ohodnoceni muj sef? Ted abych se JA choval k sefovi slusne a pracoval vic nez ty ostatni? No kdo to kdy videl? To jsou neprijatelne podminky! Stavka!

Proste a jednoduse bych kazdeho(nejen statniho) zamestnance, kteremu se neco nelibi, jednoduse vyhodil at si jde tam, kde mu teda bude lip.
o 21.02.2011, 15:32 | clown
No kamarad softak taky plakal, ze u nich na vesnici (Pardubice) nic neni .., tak se hnul do Brna .. a ejhle.. prace dost :o)
o 21.02.2011, 15:56 | Cenda
Kacko, jít jinam je řešení kor v případě VŠ vzdělaného člověka jako jednotlivce, ale určitě to není řešení pro celý národ. Na druhou stranu, pokud všichni vysokoškoláci zdrhnou do Prahy, Brna, Plzně, nezaměstnanost v menších regionech se zvýší a mj. bude i spousta živnostníků v prčicích. Lze si to dovodit, i když neexistuje přímá úměra.

K druhé věci - pokud si tvůj zaměstnavatel koupí BMW, pojede si na dovču do Mexika, bude živit dvě šukačky v kanclu co nic neumí, z obchodního budou brát úplatky a nakupovat předražený materiál a k tobě přijde nadřízený, že nejsou peníze a sundá ti plat, přidá práci, tak logicky budeš taky pěkně nasranej.
o 21.02.2011, 16:10 | clown
Cenda to mi povidej .. je to 7-8 let
v kramu mi kolegyne nabrala baterie od Phillipsu za bratru 60t .. kvuli male TV a kavovaru atp ..

na druhou stranu jsem rad, ze nevzala Panasonic za 120, kvuli plasmovce zadara :o)))

o 21.02.2011, 16:20 | Cenda
my kvůli korupci v soukromym sektoru přicházíme o slušnej obrat, ale to sem nepatří :-)
o 21.02.2011, 16:46 | Harryp
Kacko. Tobě se to povedlo, ale toto nejde praktikovat vždycky. Chyba je jak v lidech, tak v systému. V tvém případě jsi se defacto vrátil ke své profesi, kdežto u příkladu toho 57 létého muže se z něj mávnutím kouzelného proutku nestane vyhledávaný programátor...

To clown: V čem je problém? Baterie se neprodávaly? :-)
o 21.02.2011, 18:40 | Bolthorn
já u PČR končím.. jde to doprdele..
o 21.02.2011, 19:16 | Kacko
Slo mi spis o to, ze prace proste je, jen lidem se nechce makat. V te dobe taky prace "nebyla".. v Tescu to byla otazka 15minut, do TPCA me prijimali par dni(nechapu proc tam byl IQ test atp - nasazoval jsem dvere).

Ono kdyby ty nemakacenka makali, tak ty penize co stat usetri muze dat treba do tech duchodu a snizit hranici pro duchod treba na 55let. Cimz se vyresi pripad toho 57leteho muze:)
o 21.02.2011, 23:08 | X-sat (M)
Jako rozmazlený státní zaměstnanec nemám co dodat. Studoval jsem VŠ, absolvoval různá specializační školení abych mohl kariérně růst a ve finále jsem s platem tam, kde jsem byl před 5 lety. OK, logické důvody být nadšený a spokojený.
o 21.02.2011, 23:14 | vinzek fa
jo je to naprd jako ze by vzali love komukoli ale dle me hasici policajti a podobny slozky sou nezaplaceny za ty sracky co kolikrat musej vyzirat bych to nedelal ani napad, v lete v zime na silnici pytlovat mali deti z bouracek, ten kdo napise ze maji penez dost je u me hlupak a pral bych mu aby od nich jednou neco potreboval a oni mu rekli sory kamo nemame na naftu pockej az co ukaze cas -)
o 21.02.2011, 23:42 | X-sat (M)
Bohužel velká část mandatorních výdajů zůstává pod prsty managementu... Např. policie má stále 5 kormidelníků na 10 veslařů... To k čemu...???
o 22.02.2011, 04:48 | el.barto | Upraveno: 2011-02-22 04:54:11
tak ja byl treba uz pred 4rokama nespokojenej,tak jsem si vzal u Svyho statniho zamestnavatele 3mesice neplaceneho volna a sel si "vydelat" do Prahy,jelikoz jsem skoro 10let setril na muj sen Lowridera a kdyz jsem ho konecne postavil,tak za 4dny mi ho ukradly,spoustu veci mi pomahali delat lidi s tim,ze jsem mel domluvany vystupovani a s tech penez bych jim to zaplatil,no a kdyz teda nebylo z ceho vydelavat,tak jsm si vzal pujcku a zaplatil jim to a proste splacel a diky tomu jsem si teda rekl ze si pujdu do Prahy vydelat,abych poplatil dluhy schodou okolnosti,mne oslovil kamos,jestli bych pro jednu firmu nechtel postavit dalsiho Lowridera a jezdit pro ne promo po republice,ze vsechno zaplati,tak jsem vybral auto-starou Ford Cortinu,ale oni ze to chtej z Mustanga cabria a ze uz ho maji vybrany,tak jsem rekl at si ho zaplati a ze zbytek teda udelam a pak mi to vsechno zaplati(tak jsem se tesil,jak se napakuju a ze zustanu v Praze a dluhy budou rychle splaceny)no ve finale to dopadlo tak ze do dneska to nemam zaplaceny a musel jsem si vzit behem tech 3mesicu dalsi pujcku,abych mel z ceho zit,takze Kacko s Prahou mi polib prdel a delat ze sebe hrdinu di nekam jinam,taky by jsme mohli psat,ze kdyz ma nekdo 2ruce a nohy,tak s nima ma pracovat a ne do nich rvat jehly a ze prestat si mohl kdykoliv atd.atd.,ono je neco jineho riskovat,kdyz nemas co ztratit a riskovat,kdyz muzes o vsechno prijit a spousta lidi ma urcity druh sebezachovy,takze radsi bude delat neco a mit svy jisty a ne litat jak hadr na kosteti a stresovat se jestli tenhle mesic nebude muset zase nekam jinam...
zkus mne presvedcit,proc bych mel jit nekam makat za 12-15tis.kdyz u mne ve vchode bydli 8duchodcu a ty maji duchod v rozmezi 11800-17tis,co mne teda motivuje k tomu abych se sebral a sel do prace,jelikoz delam manualne a ne v kanclu,oni sli do duchodu v 58-60letech a tu samou praci co ja delal sam delalo predtim 13lidi a jak znamo pracovni doba se driv moc nedodrzovala a ja mam jit do duchodu v 70ti,j nemel prazdniny uz 15let a oni si jezdi i 3x rocne a jeste maj na mne keci,ze vytiram chodbu jen jednou tydne a ne 2X:-)
o 22.02.2011, 11:07 | Dragster
Ano jako policajt na snížení platu budu nadávat a dadával by každý. Jestli se jednou řekne že státním zamestnancům se vezme 10%, tak VŠEM.
Ale ono to je jinak učitelům přidáme, to se vědělo už dopředu, doktoři si zastávkujou tak jim přidáme.

Policajt a hasič má jasně dáno v zákoně o služebním poměru, že stávkovat nemůže, takže si můžeme napsat nějakou hezkou petici, která je k hov*u a skončí někde ve skartovače.

Hlavně, že tu většina píše, že je stát v pr***, tak se sníží plat, proč ne všem státním zaměstnancům, asi je někde chyba .

Osobně jsem s platem stejně jako X-sat, tam, kde jsem byl před 5 lety. Na druhou stranu, se vše o hodně zdražuje a aby se to taky vracelo zpět.
o 22.02.2011, 11:41 | Pavel 528
X-sat a Dragster:
ono je otazka,zda prave uz pred tema 5lety jste nebyli preplaceni a ted se dostavate na real...
na druhou stranu vas tam nikdo nedrzi a nedrzel a delate to dobrovolne....
Je otazka,zda prave neni pak moc vyhodne dostavat po odpracovani urcitych let sluzebni rentu,kterou jinej clovek nedostane...?
pripocitali jste si to nekdy k tomu platu????
o 22.02.2011, 12:12 | Lufas
Dragster: nezapominej na vezenskou sluzbu, ta je na tom uplne stejne jako policie a hasici...
o 22.02.2011, 12:14 | Dragster
Pavle spíš jde o to že se na státní zaměstnace bere dvojí metr. Někomu vezmem, jiným přidáme.

Souhlasím, že nás tam nikdo nedrží, k rentě už jsem se vyjadřoval, já osobně nejsem jejím velkým zastáncem a u hodně policajtů jsem blbej, nešel jsem tam za rentou, ale chtěl jsem to dělat, ať jsem ohodnocenej v přímem výkonu a ne na nějaké rentě.

když bych o ty peníze letos nepřišel tak bych byl nepatrně nad realem, jak píšeš, bohužel po ubrání se dostávám pod reál. Myslím že reál bereš průměrnou mzdu v ČR.
o 22.02.2011, 12:15 | Dragster
Lufas: Ano.
o 22.02.2011, 12:20 | vinzek fa
a taky ty pojebany nadrazaci tem taky sebrali

Pavel 528 nevim jesi sou preplaceny zrovna tihle jako ja sem pred 9rokama nastupoval jako lopata do kovohuti za nejakejch 18litru casem sem se dostal na 23 coz je nejakej prumernej plat v cr z duvodu prestehovani a nemoznosti dojizdet na smeny tam sem ted v firme za 13 coz je skok jako svine nic lepsiho v okoli neni .

a jezdit trebas do pha za 20kdyz 7projedu nebo tam dam za ubytko sem na 13ti co mam tady tak me nerikejte ze kazdej muze jit jinam vono to takova prdel neni

kdyz sem se bavil z profi hasicem kterej si vydelal 24litru cistyho za 240hodin ted mu z toho 5 seberou neni zadnej med kdyz vemes v potaz to ze je bud u ohne ve sracvkach muze tam prijit o zivot nebo nekde u nehody pytluje mali deti, reknete dela to dobrovolne ano ale nekdo to delat musi a bez tehle lidio by mnoho z nas bylo uz davno pod drnem
o 22.02.2011, 12:24 | vinzek fa
mlada jezdi z Liberce do Kralup coz je peknej kus cesty a kdyz to jezdila za 22 bylo to ok ted ma o 4min a co zmuze nic pro zenskou sou to nebo byly solidni penize a zodpovednost vypravciho taky zadnej zazrak kazdorocni skoleni preskouseni a ze toho neni malo si nedovedete ani predstavit
o 22.02.2011, 14:01 | Harryp
To vinzek: Té byrokracie je obecně moc. Např. v poslední době mě dostaly statistické výkazy právnických osob pro ČSÚ (defacto stejná data, které stát má dostupné, ale v jiném úřadě ... Byrokracie zatěžuje nejen samotné zaměstnance,firmy atp. , ale zároveň zvyšuje nesmyslně všem náklady :-(

To X-sat: Proto taky takový boj o policejního prezidenta. Ale co s tím udělat jako řadový občan nebo běžná policista?
o 22.02.2011, 14:07 | schwaboid
Mám s kolegou Copycentrum v Praze, už dost dlouho, bývaly dobré časy, ale posledních několik měsíců mám kolem 18 000 čistýho, protože se v krámu nedaří, je to o 20-25000 míň než před 5 lety, zajímá to někoho? Dělám denně od 8 do 18, když je třeba i přes noc, ale ceny kopií a tisků se od konce roku 1999 snížily, DPH vzrostlo z 5 na 20%, nájem se zvednul s elektrikou a plynem. Zaměstnanci už jsou naštestí dávno pryč, makáme jen se společníkem, občas si dá někdo noční s námi z rodiny. Žádnou rentu nedostanu a důchod bude taky stát za hovno, teda jestli se toho dožiju, bo už teď mám nervy v kýblu. Ručím celým svým majetkem. Takže jsem se přestal stýkat s dlouholetým kámošem, protože jsme se vždycky akorát pohádali, on "dělá" na katastrálním úřadě menšího vedoucího zeměměřičů. Jeho pracovní doba je tak 20 hodin týdně, protože po obědě jsou už všichni nalití, že stejně dělat nemůžou. V pátek se nedělá většinou vůbec a on si stěžuje, že mu sebrali 10%. No nezabili byste ho?
o 22.02.2011, 14:13 | Mr.Scully
Každej by chtěl víc peněz. Ale funguje to stejně jako u firem - prostě když člověk pracuje pro stát a stát je v mínusu, tak holt platy klesnou. Nebo můžou lidi odejít, státní správě budou chybět a zase je zaplatí... trh je v tomhle celkem "spravedlivej". Na krajských úřadech jsou platy řekl bych lehce podprůměrný a stejně je tam nával jako kráva, protože je to teplý místečko a ve tři s tím člověk flákne a jde domů. Všechno má dvě strany pohledu. Některej doktor je špičkovej, snaživej a zasloužil by si třikrát víc; jinej je obvoďák, co nepozná infarkt a je těžce přeplácenej. Někdo u hasičů sbírá těla do pytle a má rizikovej džob a jinej má během tejdne tři výjezdy a zbytek hraje karty. Polda se může rvát s fetkama a bejt nedoceněnej nebo jenom zvedá plácačku a kontroluje lékárničky - za což je asi tak trojnásobně přeplacenej.

Nakonec jsme pořád (tuším) země s jedním z nejmenších podílů chudých vůbec. Tak se holt letos snižujou platy, počkáte s koupí plazmy na jindy nebo pojedete k moři až napřesrok. Kdo je schopnej, ten si peníze vydělá, kdo není tak schopnej, holt se omezí. Hlady tady určitě nikdo neumře.
o 22.02.2011, 14:26 | el.barto | Upraveno: 2011-02-22 14:46:06
no ja to u tech policistu plne chapu,ja bych radakum klidne i pridal,jenze to by se muselo zmenit i mysleni Ceskych lidi,dost casto slysim od jednoho prachace co jezdi kazdej rok s novym BMW ze uz ho zase staveli za rychlost,ve meste se mu malo kdy stane ze by mu namerily min jak 80 a mimo mesto min jak 120 a zatim mu vzali jen 2 body a chytej ho tak 2mesicne,jenze do dokladu pred nima aby to videli,vlozi penize,kdyz jsou mlady da kazdymu 2tis. kdyz starsi da 3tis.pro nej to skoro nic neni,ale pro policajta je to peknej peniz,kdyby meli treba 30tis,tak by jim to riziko za to nestalo to vzit a merili by vsem stejnym metrem,stejne jako jsem se seznamil s jednim Nemeckym policajtem a u nich kdyz nekoho zastavi a ten vyleze z auta a zacne na ne rvat,co si to dovolujou a ze nemaj nic jinyho na praci,nez stavet nekoho jako je on,jako se to deje casto u nas,uz je to brany jako agrese,ktera by mohla prejit k napadeni prislusnika a podle toho se k nemu pristupuji(ruce na haubnu,osobni prohlidka,dukladna prohlidka auta atd.)a on si pak uz priste rozmysli nekde kvuli tomu zase skejsnout dalsi hodinu,u nas dokud ho nenapadnete nemuze nic,nebo na nej vyslovene nejste sprosty,tak si muze stezovat zna urazku verejneho cinitele a renta je podle mne za to,ze nemuzou mit vedlejsi podnikani a vydelat si jeste nekde kolem,teda aspon myslim:-)a ja bych treba do Chanova na vyjezd k hadce mezi rodinama pred vic jak 2roky teda rozhodne nejel,kdybych byl policajt:-)
tim ale nerikam,ze se vsichni predrou maji velky riziko:-)
stejne tak jako doktori,verim ze nekde je obcas nejakej dobrej,ja uz narazil na dva vyborny,bohuzel to byli veterinari a nesnazily se mne stahnout z kuze(prachy),jinak jsem asi zatim na zadnyho nenarazil,ale at uz slo o deti,kdy treba naposledy jsem chtel aby holku vysetrily kvuli brylim,prijdu tam,prazna cekarna,tukam-nic,zachvili silneji tukam znovu nic,cekam 15min,znova tukam,vyleze sestra,vysvetlim situaci a ona kdyz zaplatim na miste,vezmou mne hned,jinak na objednani a cekali jsme 5mesicu,nebo o mne,prijdu s kouskem useknuteho prstu,nastesti jen malinko:-) a cekam na pohotovosti v bolestech 3/4 hodiny,nez prisel rozespalej doktor ovazal mi to a rekl,rano si skocte k obvodkovy,at vas posle na chirurgii...
o 22.02.2011, 14:40 | Dragster
Mr.Scully: "prostě když člověk pracuje pro stát a stát je v mínusu, tak holt platy klesnou". Pořád asi nechápeš co jsem psal, ať klesnou všem státním zaměstnancům a ne jen některýn jako se to tady stalo, někdo naopak dostal ještě přidáno, tak asi ty peníze ve státu tedy jsou.

Ano jak píšeš, jeden se pere s fetkama, druhý zvedá jen plácačku, taky nejsou oba ve stejném tarifu, mají jiný rizikáč atd.

A když dá 20000 policajtů a hasičů výpověď, tak ta troška co jich zůstane si myslíš, že dostane plat 50000,-Kč, haha.

Můžeš být schopnej jak chceš, půjdeš si ty peníze u policie vydělat, zjistí to nadřízený, porušení etickéko kodexu a odcházíš do civilu a aby tě to někdo oficiální cestou dovolil si přividělat na to můžeš zapomenout. Každý kdo tu říká, že si můžu jít peníze vidělat do soukromého sektoru, že on se honí, kolik dělá hodin a když vše poplatí tak nemá ani jako ten státní zaměstnanec, tak když to nechce dělat a nevidělá si tak může jít dělat do statního sektoru, tam si ty peníze vidělá.

Štve mě to že nemá snížený plat každý státní zaměstnanec, ale jen některý, to je to co je hnusný.
o 22.02.2011, 14:57 | el.barto | Upraveno: 2011-02-22 14:57:39
navic bych rekl,
ZE SPOUSTE LIDI UNIKA PRIMA UMERNOST-HODNE STATNICH ZAMESTNACU-MENSI VYPLATA rovna se MENSI UTRACENI-tudiz MENE PENEZ V SOUKROMEM SEKTORU
protoze je vseobecne znamo,ze cim vic clovek ma,tim vic utraci,tim vic vydela nekdo jinej a tim vic s vrati statu na danich atd.:-)
takze vlastne spousta soukromniku,by si mela prat,aby se nesnizovalo:-))
o 22.02.2011, 19:00 | Mr.Scully
Dragster - je to jasný, že některý skupiny jsou "privilegovanější", ale to je prostě nefér realita, nedá se nic dělat. Když bude stávkovat nějaká skupina zaměstnanců (neříkám jaká, abych se někoho zase nedotknul), tak si toho nikdo nevšimne a nic se nestane. U těch doktorů byla sice 95% šance, že by vyměkli a vrátili se (protože neměli kam jít), ale žádná vláda bohužel nemůže risknout těch 5%, protože by to byl průser.

el.barto - i kdyby měl policajt s plácačkou 30 litrů, tak si tu trojku obvykle vezme - nebo mu ten člověk zaplatí bůra, protože se mu to furt vyplatí. A proti tomu je druhej extrém, že budou pokuty podle příjmů a to už jsme tady taky řešili, jaký to má negativní důsledky (stejně to odsere střední třída, protože každej bohatší člověk je dostatečně inteligentní na to, aby měl příjmy oficiálně minimální).
o 22.02.2011, 22:37 | vinzek fa
schwaboid a to je presne ten priklad proc nepodnikat nekdo tu pise jak je to jednoduchy ze to muze delat kazdej ale jak pises neni to legrace a kazdej na to nema
o 22.02.2011, 22:39 | vinzek fa
Mr.Scully ten polda co zveda placacku jezdi ale mimo jine take k tem nehodam a kdyz zvedne placacku a nejakej zmrd ho prejede nebo zastreli to taky nevidis ze -)
o 22.02.2011, 23:30 | Mr.Scully
vinzek fa - za posledních dvacet let bylo zastřeleno 13 policistů (googloval jsem), což při přepočtu na množství policistů za tu dobu znamená, že pravděpodobnost, že tě zastřelí u Policie ČR kriminálník je asi tak stejná, jako že ti ho při letním koupání v rybníku omylem přeblafne zmatenej kačer. To jen tak na okraj (nijak tím nechci zpochybňovat práci policajtů, která občas záviděníhodná asi opravdu není).
o 22.02.2011, 23:41 | vinzek fa
Mr.Scully jenze si uvedom ze je doba takova ze tu pobyhaj cim dal tim vetsi zmrdi vsecky tyhle slozky maji vetsi a vetsi riziko ale penizte mensi a mensi asi tak jeste si najdi kolik jich bylo napadeno jinak nez strelnou zbrani zjisti si kolik se toho ututlalo a mozna by sme se divili
o 23.02.2011, 01:26 | el.barto
no jo,tak ted to vidim,jezisi marjaaaaa
MR.Skully:zkus se podivat kolik bylo zastrelenych podnikatelu,tech bude rozhodne vic a napadenych tedy taky,protoze to slysim a ctu o tom porad,tak a je to jasny-chysta se stavka za zavedeni rizikovych priplatku pro podnikatele....
o 23.02.2011, 01:28 | el.barto
vinzku,neplejtvej cas je to marny:-)
o 23.02.2011, 09:59 | vinzek fa
ale je prdel -)
o 23.02.2011, 10:51 | Lufas
vinzek fa: jj mas pravdu.-) delam u vezensky a docela bych pral nekterym tem chytrakum ze mame tolik penez at si to jdou zkusit na tejden...Jednat s tema fetkama,zmrdama a vsechno to okolo co s tim je... znam par hasicu a staci si poslechnout par jejich zasahu u dopravnich nehod,taky mazec...proste prace bezpecnostnich slozek je ohodnocena spatne at si rika kdo chce co chce...
o 23.02.2011, 15:51 | Harryp
S těma úmrtíma si myslím, že už dost přeháníte. Teď vzpomínali Nažidla, kde jeden člověk usmrtil více lidí než říkají ty Vaše statistiky tady.

Myslím si, že lidí, kteří jdou pracovat k těm "bezpečnostním" složkám, tak už tam s tím rizikem jdou a ta práce je nějakým způsobem řekněme "láká". Holt někdo chodí do divadla a někdo na box... je to jen o lidech. Bohužel v těch složkách dnes jde pracovat spousta lidí jen proto, že se tím chtějí živit a nemají k tomu jinak žáden vztah! Alespoň takový pocit mám. Přeci nepůjdu dělat pilota, když se bojím létat... Taky by mě zajímala statistika (dragster jí určitě bude znát) kolik příslušníků odejde ve chvíli kdy mají nárok na rentu?! A pak dělají v soukromém sektoru a jsou vysmátí...
o 23.02.2011, 16:38 | Dragster
Harryp: takovou statistiku neznám, hodně lidí odejde na rentu že už toho mají dost, hodně si zažili a už je nebaví někde tahat ožralé, hádat se s někým atd. Pak když s nima po nějakých letech mluvím tak někdo je rád že odešel aněkdo zase nadává že tam měl raději zůstat, že to je u mějakého soukromníka kde pracuje ještě horší.

Jinak jak říkáš, dost těch mladých co dnes nastupujou, tam chodí jen pro výplatu a ta práce je moc nezajímá. Hlavně že mají služebák a myslí si že můžou všechno. Zase nejsou všichni stejní, někoto ta práce zajíma a baví.

Mohl bych o tom dlouho mlovit o konkrétních případech, které jsem sám zažil, ale to nemá cenu. Pokud si to běžný občan nezkusí sám, tak stejně řekne že kecám a že policajti nic nedělají, je si vozí prdel v autech.
o 23.02.2011, 21:38 | Harryp
Dragster: Souhlasím. Pro mnohé je ta renta velká motivace. A sám znám případy, kdy se vrátili zpět, protože bez té práce nemohli být.

Nicméně problém běžný lid vs. policista, je většinou omezený na "setkání" u dopravní kontroly, botičky atp. a sám z vlastní zkušenosti musím říct, že někdy i ty blbé kontroly jsou mazec. Naopak jsem se s policií setkal i v jiných situacích (vč. pracovních)a to musím hodnotit spíše kladně- ovšem to většina lidí nezažije a cítí spíše to řekněmě "otravování" při kontrolách atp. Asi víš co chci říci.
o 23.02.2011, 22:38 | Luke_288 | Upraveno: 2011-02-23 22:40:50
uf, může mi tu někdo říct, kdo prohlásil, že podnikání je jednoduchý a že to může dělat každej? ano, může to dělat každej, ale 90% z těch "každých" padne na buben, protože to prostě nedá. je uplně jiná dimenze vydělávání peněz stylem- sežeň si kšeft sám. máme s firmu o 15ti lidech, fungujem už 15let, ano, peníze nadstandartní, ale za cenu velkých časových obětí (zjednodušeně řečeno)
el.barto- myslím, že zbytečně mrháš časem, pochybuju že tvý příspěvky někdo čte, protože to prostě nejde. zkoušel jsem to, ale vzhledem k tomu, že nerozděluješ věty tečkama, tak je to nemožný.
o 24.02.2011, 11:03 | Dudelina
Jojo, taky nemůžu říci, že bych na stavbě nezažíval stres, neměl občas staženou p*del když se něco zapomene zalejt do základů, penále, pořád se s někým hádat...

Prostě všechno má něco a osobně bych taky mohl brát víc :) Ale když půjdu stávkovat, tak mně řeknou adios amigos.
o 24.02.2011, 15:00 | Mr.Scully
Stres v práci má drtivá většina lidí nezávisle na tom, jaká je jejich kvalifikace nebo plat. A každej si myslí, že je podceněnej a že si zaslouží víc. A nakonec stejně rozhodne stará dobrá poptávka a nabídka a tak to má být. Až nebudou pajdy po celý republice plný absolventů, kteří sotva umí trojčlenku, tak třeba ten učitel taky bude mít sto litrů měsíčně...
o 24.02.2011, 22:18 | vinzek fa
ja stres v praci nemam je to proste prace a naco se kuli tomu stresovat bud to de nebo ne -)
o 24.02.2011, 22:39 | Luke_288
předpokládám, že jsi zaměstnanej?
o 25.02.2011, 05:25 | vinzek fa | Upraveno: 2011-02-25 05:26:23
jo sem -) a stresovat sem se prestal protoze bych byl uz asi na psicharne kdybych si mel ze vseho delat nerva proste tam pridu odkroutim smenu nejlip jak to jde a du domu
o 16.03.2011, 11:08 | clown
Hodinový výdělek se v podnikatelské sféře zvýšil meziročně o 1,8 %. Dosáhl tak ve 4. čtvrtletí roku 2010 výše 124,5 Kč. V nepodnikatelské sféře dosáhl ve 4. čtvrtletí 2010 medián hodinového výdělku 137,3 Kč, přičemž došlo k jeho meziročnímu poklesu o 3,3 %. Pokles platů v nepodnikatelské sféře byl způsoben především meziročním poklesem prémií a odměn.

zdroj zde .. [ Link ]
o 16.03.2011, 15:54 | el.barto
no tak jestli jsem to dobre pochopil,tak u podnikatelu je vic hodin za min penez:-))
holt sou krkavy,no:-)))
o 18.03.2011, 15:48 | Zdeny60
Toto je výňatek z diskuze k článku v Idnes na téma Zrušení superhrubé mzdy:

Píše diskutující Karel Janouškovec, Plzeň

Pátek, 18.března 2011, 13:32:42 | Souhlasím | Nesouhlasím | +26

Klekněte na kolena a proste komunisty ať vám poradí, jak to dělali oni, když válkou zničenou zemi dokázali přivézt do stadia, kdy jsme neměli dluhy, postavilo se statisíce bytů, které jsme nemuseli kupovat, ale za nízký nájem rovnou bydlet, školství i učební pomůcky byly zdarma, zdravotní péče i léky zdarma, do každé vísky, kde nebyla stálá prodejna zajížděla pojízdná s cenami stejnými jako v městech, nebyla nezaměstnanost ani bezdomovci, majetek nebrali exekutoři atd..... Konec výňatku.

jestli takhle smýšlí většina národa, tak opravdu se máme na co těšit:-(((

Ten dotyčný si neviudí na špičku nosu pro vlastní blbost, protože zřejmě zapomněl, že po válce v 45. a pak v 48. komouši ukradli lidem majetky (oni tomu říkali zestátnění) a z nich dalších více než 30 let žili na dluh.

No a současná (tedy od roku 89) vládní garnitura je ještě stačila vyprodat tak šikovně, že sice do kasy by měly přítéct prachy, ale nějakým řízením matematiky je v kase čím dál větší lochna:-(((

Opravdu tohle mě pobavilo:-)
o 18.03.2011, 15:50 | Zdeny60
Jo, a ještě v 50. jsem zapomněl na kulaky (sedláky) Těm to zebrali taky. Lidi jsou fakt hňupi...Zabdněnci.
o 18.03.2011, 16:01 | Mr.Scully
Zdeny60 - Novinky jsou rudej server, ti diskutující mají úroveň zvláštní školy, to bych nebral úplně jako nějakej ukazatel úrovně národa.

Jinak konečně je napadlo počítat daň z hrubé a ne superhrubé mzdy, to hodnotím pozitivně. Význam danění superhrubé mzdy jsem tedy nikdy nepochopil.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3533 sekund.