Navštíveno 5685x

Má tady někdo zkušenosti s nákupem elektroniky v Dubaji? Spousta lidí řiká, že je tam elektronika nesrovnatelně levnější a kolega z práce tam za 14dnů jede, tak přemejšlim o nové D7000, jestli by se to vyplatilo??? Nějaké postřehy?

16.02.2011, 09:45 |
FBS nemají tam daně...

16.02.2011, 10:22 |
clown uz se to tu resilo neco podobneho
zda ma cenu usetrit na 70t kc cca 12.000 s tim, ze si koupis treba v EU neopravitelnej / nereklamovatelnej model

16.02.2011, 10:31 |
MazliG | Upraveno: 2011-02-16 10:33:21
já mám teďko odsud hodinky, tady se prodávají za 12-14 tis. za nové - mám je za bůra, počítám, že ten co je koupil - tak cena 3 max. - ale to se asi vyplatí po cestě na dovolenou jich tam koupit dvacatery.
nic cílenýho, prostě se namanuly - ale asi se nákupem podobnýc věcí z emirátů a thajska už někdo živí .o)
Hmm, s těma hodinkama to zní zajímavě, ale silně pochybuju, že foťák, kterej v setu s objektivem tady stojí 40.000,- bude tam stát pátnáct.. Vim, že tady máme drahej trh, ale tohle podle mě nehrozí. A jak píše klaun, taky se bojim ušetřit desítku a pak mít něco, co mi tady neopravěj v případě poruchy :o(
no je fakt, že ty hodinky když se rozbijou, budu naštvanej - ale nestály 30 tis. - co emerika ? a ceny ? tam je to taky krapet jinak né ?
Jo, ale ne zas tak jinak, aby se vyplatilo přijít o záruku a muset dokupovat evropskou nabíječku atp. To by ten foťák fakt musel bejt za polovinu, aby se to vyplatilo. Když si někdo ze států nechá dovézt Mustanga, kterej tady stojí 1,5mega a tam ho sežene jen za 900.000,- tak se mu vyplatí dát sto litrů za dopravu, zkušebnu, dovozovou technickou a sra.ky s tim spojený, ale kvůli pár tisícovkám to asi fakt nemá cenu a na to podle mě hřeší i místní trh. V německu a anglii jsou ty ceny taky nižší, ale třeba v řádu tisícikoruny... Tam kamarády mám, ale kvuli tisce je nebudu ani obtěžovat.
Amerika jako ceny mazec. Já si tam koupil hodinky Nautica podobné jako tyhle
[ Link ] jen lepší model a vyšli mě na necelé 2 tis Kč, tady jsem je viděl za 12tis :) Musí se nakupovat v outletech, hadry to samé, věci co sem na náš trh ani nepřijdou a když jo tak stojí 2x tolik a tam z té poloviční ceny je třeba ještě 30-80% sleva :D Jsem se tam oblíknul na dva roky. Jen už jsem němel kam dávat věci tak jsem si musel přikoupit další kufr :D

16.02.2011, 12:55 |
Kamil USA už co se elektroniky týče není skoro vůbec zajímavý. Když jsem tam v lednu kupoval 50Dčko za 18k (dolar jsem měl koupený z léta za 16 Kč) a tady stálo cca 28k, tak se to vyplatilo. Byl jsem v mým oblíbeným BH Photo Video v NYC minulý rok v listopadu a už jen na čumendu, protože nákup čehokoliv už neměl smysl (max. tak věci, co se tady neseženou).
Podle mě má cenu koupit objektivy, protože ty se neposerou (nebo alespoň ty kvalitní dejme tomu nad 20k by měly vydržet desítky let). U těla bych si tak jistej nebyl a navíc ta úspora tam není taková, už se to nevyplatí podle mě.