Navštíveno 1188x

zdravim panove premyslim o koupi R.Laguny rv.2002 1.9 DCI 85kw kombi mate nejake skusenosti negativni??? dik.
Pokud to nebude vyloženě voňavka s málo najetýma kilometrama a se serviskou tak NEBRAT! V lepším případě tě bude jinak čekat turbo v horším celej motor.
presne jako Chadzi
nejhorsi kombinace rok/motor u Laguny
už to možná i pár let je, ale utkvělo mi to v paměti. Někdo tu psal, že si jí koupil tušim do firmy jako novou a za rok a půl najel víc km s Meganem, kterýho pučoval servis jako náhradní auto :o)
Jestli ji opravdu chceš tak bych radši doporučil nějakej benzín(ale ne 2.0IDE) co neušetříš na naftě to ušetříš na opravách(teoreticky) :-) a nebo pak až 2.0dci ale to je s cenou jinde.
jako Chadzi, jen k 2.0dci dodám, že u tohoto motoru se Renault vrátil k rozvodům honěným řetězem :-)
Maresk : on je to vlastně nissan motor a je celkem povedenej.
jj, otec ma novou Lagunu Coupe s 2,0dci 132kW a maze to pekne :-)
uvidi se, jak to bude spolehlivy, zatim ma najeto jen cca 5kkm
lagunaklub.cz tam se zeptej dvojkaru... kazdopadne ze me pokud diesel tak radeji 2004+ vcetne.
ono je duležité co koupíš a jak se ktomu budeš chovat 1,9 dci neni žaden zazrak ale cosi pojezdi spiš než turba bych se bal setrvačníku ten tam je drahy jak kráva.laguny byly povedenější až od roku 2005 a co se tyče motoru IDE on ide ale jednoho dne odejde:-)
nebrat zadnou a uz vubec ne tenhle rok s timhle motorem to je fakt největší zlo a ta cena tak nízká neni jen tak bezdůvodně....
neni to jen o motoru ale karetnim systému a elektroinstalaci vůbec.... 2004 vejš prej změna ale to sou leda babský povídačky i tak se to sere solidně a víc opravdu bude po servisech než na silnici..... megane to samý, jeden známej měl firemního a pravidelně minimálne 4x do roka volat odtahovku neb to prostě dojelo at už na čerpadlo, turbo nebo vstřiky.... a to byly jen problémy s motorem o elektrice radši nemluvil....
prostě ne....
tak ted nevim co si koupit co by jste mi poradily kombika s malou spotrebou v plne vybave a aby se tam delala dobre instalace hifi... do 90tis??
nebo jse mi jeste libi tohle clio chci hlavne uz nejakyho drzaka kde se mi nic srat nebide!!
[ Link ]
tak si kup nějakou 323 a zapomen na francouze.... když maj nějaký auta podezřele nízkou cenu a rychle na ní padnou tak to znamaná bud že to je exot kterej se netočí tolik nebo že to je sráč...a francouzi tu nejsou exotický :)
to Clio mi moc jako kombík v plný výbavě nepřijde... Ale do 90k s těma parametrama co popisuješ to bude buď Octa 1, která se sice semtam po... ale dá se na to všechno sehnat a nebo třeba Mondeo a pak doufat :o)
bigmat : podle mě clio s tímhle motorem v pohodě a dokonce to i trochu jede a spotřeba taky v dobrá(dlouhý trasy se dají jezdit i za 6)
octavu jsem take premyslel ale porad se drzi za dobry prachy..Mondeo ne forda jen za trest to leda ze bych nevedel co s penezma:D
2bigmat:
...tak teď jsi mě pobavil...
...Ford prý za trest a přitom vybíráš jednu past za druhou!
naprosto přesně jako camron :-D :-D
Zkus se podívat i na Citroena Xsaru,docela podceňovaný (finančně) a docela spolehlivý auta i když francouzský.....
Nismo: u Laguny záleží na kuse - mám kolem sebe asi 10 lidí, co mají rv 2001 až 2008, ale jsou to lidi, který kupovali tyhle auta stylem, že si je hodně důkladně prověřili a z 90% to byly auta, který dostávaly kvalitní servis v solidním značkáči, takže akorát jedno bylo problémový - 2002, 1,9dci, čerpadlo a turbo, nicméně tohle udělali v solidním značkáči (tuším u Pilaře) na kulanci, takže kamarád neplatil nic.
jinak u Rendlů platí takový to základní pořekadlo: chceš opičku ? a máš na banány ?
z aut cca do 90k mě osobně celkem zaujal Nissan Almera Tino - něco mezi kombíkem a MPVčkem, mají to kamarádi od novýho (tuším, že mají 2002) a prý se to nesype a funguje to perfektně, kufr prej pomalu na mrtvolky :-)

17.02.2011, 19:22 |
maresk | Upraveno: 2011-02-17 19:22:39
Lukin.xxx: P406 není špatný auto, ale je to sázka do loterie - kamarád to koupil tuším v rece 2003, rok výroby 2000, 2.0 HDI 110 koní - auto pěkný, ale jen na nečekaných opravách do toho nasypal asi 80tisíc - ŘJ motoru, klima, kouslej ořech spínačky, problémy s chlazením ..., navíc vyšší lidi jsou v tom dost stísněný - já, 195cm/110kg se za volant pohodlně neposadím, tluču se hlavou o oplastování střechy nad dveřma, pravou nohu mi tíní konzole palubky a levou obložení dveří :-(
jinak poslední 2 roky snad žádnej větší problém, ale musel bych se optat :-)

17.02.2011, 19:26 |
Losky Uteč od toho. Jediná nafta, která stojí za to je 2.0 dCi a pak jen benzíňáci.
Je to na kuse mám 406 break 2,0 had 110 je to 2000 taky měřím 193 cm a problem s prostorem nemám ani náhodou víc mista jak v octavě určo a co se týče oprav měnil jsem jen věci co souvisejí s udržbou a co navíc čerpadlo v nádrži plus řemenici na klice jinak pohoda
Já znam člověka ´který koupil 2 laguny uplně stejné rok motor vše a jedna jezdila jen na prohlidky a druha se sypala pořád sázka do loterie je jakekoli starší auto tod muj názor
dneska je uplne jedno co koupis, vzdyck ymuzes trefit na spatnej kup, at koupis mercedes, bmw, citroen, renault mazda ;)
prave toho se bojim dneska je to sazka do lot...jinak me vosobne se libi 530D ale je to porad drahy....Nebo laguna 3.0 benzin ale nekradu a nemam tolik lovaku na benzin:(
jinak o spolehlivosti Xsary bych mohl vypravet, jednu mame doma a druhou do baraku urcite nechci.
kamarad ma xaru s tim novejsim predkem tusim 2001 a uz v tom taky zahucel pekne ted si bude kupovat c4.Jo v sobotu jsme koupily prvni vuz zatim pro mladou R.Clio 2007 1.2 55kw jel jsem s tim 280km a musim rict na to ze 1.2 tak je to celkem zivy a moc pekny sice maximalka 160 a vic se to nikam nehlo ale na to ze jsem to celou cestu mazal 140 tak spotreba 6.6 jinak kolem 5-6 litru spotreba je to skoro v plne vybave 8x airbag vse v el. klima palubak pro 20 letou holku si myslim ze fajn auticko!!!