Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Páni poslanci

o Navštíveno 1613x o
o 11.02.2011, 11:26 | Kacko
[ Link ]
[ Link ]

Taky vas to bavi jako me?

Nechapu, ze jim neni trapny si stezovat, kdyz pro to zvedli ruku:) Kalousek tim krasne ukazal, jak to u nas chodi - nikdo nic nestuduje a ruku zvedaj podle toho, jak jim poradil Franta odvedle.. nebo nevim podle ceho ji zvedaj:)

o 11.02.2011, 11:39 | Kubais
Konečně něco pozitivního:) Ale určitě vymyslí něco jak to vrátit,nebo popř. vynahradit.
o 11.02.2011, 12:10 | Only_One
poslanec nevyžije s 50tisící? tak to at jde do ....
o 11.02.2011, 12:31 | ACEMajky
Jj, prej musel platit leasingy - a normalni clovek nemusi, jelikoz si autak na leasing ani poridit nemuze
o 11.02.2011, 12:39 | sotek
Škoda slov...
o 11.02.2011, 12:46 | mr.brain
Tak to dopadá, když někdo neumí počítat s procenty. A toto má rozhodovat a nějakých zákonech. Korunu tomu dodal Huml > [ Link ] Opravdu dopravní expert, to už to můžu jít dělat místo něj já a aspoň budu mít podporu u věřejnosti, protože na takovýhle vymaštěnosti nemám dostatečnou mozkovou kapacitu.
o 11.02.2011, 13:01 | hanzz
nejlepší komentář tradičně od D-FENSe: [ Link ]

jinak Huml je prostě komunistický esenbák, co vic dodat...
o 11.02.2011, 13:42 | Kacko
No ono 50 je fakt malo, to chapu, spis nechapu jak se jim to muze nelibit, kdyz si to odhlasovali:)

50 ma dnes kde kdo, obzvlast v praze.
o 11.02.2011, 13:53 | JP
Za to co tam (ne)dělaj mi 50 rozhodně málo nepřijde. Chtěl jsem něco napsat, ale D-F to vystihl líp než by se mi to kdy povedlo. Bejt jejich zaměstnavatel, tak ty stěžovatele po něčem takovym všechny na hodinu vyházim. Co už je proboha větší důkaz bezprecedentní neschopnosti, debility a flákačství, než tohle??? Těma sračkama co tyhle držáky na ruku schvalujou se má řídit 10 mega lidí proboha!?
o 11.02.2011, 16:43 | Mr.Scully
Že občas dělají hovno, to je věc jiná. Kdyby místo hádek skutečně pracovali, tak jakožto poslanci, kteří rozhodují prakticky o osudu celé země, tak si třeba těch 200 tisíc měsíčně bezpochyby zaslouží.

Ovšem tady jde o to, na co poukázal Kacko a co je skutečně úsměvné - že oni proto sami hlasovali a teď se diví. Evidentně nikdo nebyl schopný spočítat, kolik to snížení vlastně je. Dobře jim tak :-)
o 11.02.2011, 17:05 | Dragster
Ať jdou do prd**e, smíží si plat o 5% a všem ostatním státním zaměstnancům o 10% a ještě budou brečet. Je to jeden velkej haj*l, všichni ať si jsou ty peníze vydělat rukama, někam do těžkého průmyslu a pak si těch peněz konečně začnou vážit.
A jdu blejt.
o 11.02.2011, 17:30 | Mr.Scully
Dragster - to jako musíš jako trotl makat na směny někde u soustruhu, aby sis vážil peněz? Co je to zase za logiku?
o 11.02.2011, 17:51 | Dragster
Mr.Scully: To netvrdím, ale nedržkuju, jsem st. zam. a o prachy jsem taky přišel, oni si to odhlasujou a když jim přijde výplata tak ještě kecají, to je normální?. Když se jim to nelíbí tak ať jdou.

Asi jim byl danej nějakej platovej výměr na rok 2011, tak mysel každý znich vědět kolik bude mít. Je vidět co v té vládě sedí.
o 11.02.2011, 17:52 | Dave1984
politikům, soudcům bych klidně peněz přidal, tady jde o prestiž naší země a není jich zase tolik abychom to pocítili, to spíše mají něco dělat s vězněma, kteří nás každoročně stojí miliardy. Prostě takový člověk ve funkci má mít vysoký plat, aby nebyl tak snadno úplatný jako ten, který má málo...

a JP Za to co tam (ne)dělaj mi 50 rozhodně málo nepřijde.?///// Myslíš, že vedení republiky a tvorba zákonů je málo? Si to běž zkusit, každému se jen práší od huby jak oni se mají a my se máme špatně :-D Jen závist z vás hlodá, pánové... Já jim ty peníze nezávidím, klidně ať mají třeba i 70tisíc a jak někdo psal, dneska 50tisíc není zase tak moc...
o 11.02.2011, 18:09 | Mr.Scully
Tady je spíš problém, že vysoká politika každýho semele. Z těch 200 poslanců odhaduju, že tak 150 tam šlo s "ušlechtilým cílem" a z nich tak 100 na to má dejme tomu schopnosti (které nemusí zdaleka být geniální, stačí mít selský rozum a základy ekonomie a práva). Prostě půlka lidí je tam "zaslouženě". Jenže stačí pár schůzí, kde se osm hodin denně hádáš s opozicí kvůli úplnejm kravinám, pak tě někde vyfotí po třech pivech v hospodě a Blesk to rozmázne, pak ti najdou, že jsi před 18 lety špatně zaparkoval a rozmázne to MF Dnes... a začnete na to srát stejně jako oni.
o 11.02.2011, 21:18 | HIGHTOWER
No, trochu to okomentuju. Oni jsou nasr.... že přišli o tolik, ale to je jen jako poslanci, takže když bto srovnají s tím, o kolik řišli běžný lidi, tak jsou na tom stejně a dobře jim tak! Stejně má každej ještě nějaký příjem velde... A keci, že chudáci, že platí leasingy, hypo a tak, to asi lidi, který taky přišli o peníze neplatějí?
Jenže oni si ty prachy nějak vrátí :-( a kdo ví jestli si nepřidají oproti před snížením, jak je znám.
A to že je to Kalouskovina, to je pravda, nechápu, jak někdo stále ještě nepohopil, že TOP09 je Kalouskova strana a že Karel byl jen nastrčenej, aby je lidi volili. Kdy naposledy Karel za TOP09 mluvil k jakémukoli tématu? Vždy Kalousek a keci, že je na zahraniční cestě, neexistují tel., a copak tam je snad 4 měsíce, kdy jsem ho naposledy viděl v TV? :-D
o 11.02.2011, 23:40 | Mr.Scully
HIGHTOWER - myslím, že pokud někdo nepochopil, že TOP09 je Kalouskova strana, tak je to čistě jeho problém :-) Normální člověk volí podle programu. Pokud někdo volí podle toho, jakej ksicht je zrovna na billboardu, tak je to jeho blbost :-) Já proti Kalouskovi nic nemám, je sice vychcanej jako liška, ale minimálně programový teze měl vloni asi fakt nejlepší ze všech.
o 12.02.2011, 07:17 | ACEMajky
jako high...
Hold kdyz Barta si nechal vyplatit ve firme mezi lety 2008 az 2010 30mil Kc, tak asi tezko by sel jen tak makat do SZ za 100 000,-Kc ze? (nebo kolik muze jako ministr mit). Vse je to o kseftech kolem a o tom navazat kontakty, nahrabat podily a ksefty okolo a udrzet se co nejdyl u koryta
o 12.02.2011, 09:40 | Veva
:-D dobře jim tak... měli si odhlasovat ještě víc :-D
o 12.02.2011, 23:54 | Kacko
Omg to se to tady zase zvrhlo:)
Prisli az o 20% coz je nejvic ze statnich zamestnancu. Je jasny ze kdyz ma 80 a pak najednou 60, tak ho to dost omezi, jelikoz jeho mesicni mandatorni naklady jsou napr. 40, na zivot mu tak zbude jen 20. I tech 80 je na poslance krute malo.
Uvedomte si co se deje jinde, napr. zdravotnictvi - kdyby se politici chovali stejne, tak by brali mnohem vic.
Ad. Barta - 30micu za 2 roky je pro majitele takove firmy krute malo. I tak bude mit nejspis jine prijmy, napr. z investic atp. takze si opravdu nemyslim, ze by si potreboval nahrabat vic. Vybudoval prosperujici firmu, ted chce proste vstoupit do historie.

Tim, ze neteri z nich ted sotva vyziji se akorat zvysuje riziko korupce. Jsem proti snizovani platu kdekoliv a vazim si ze to odhlasovali, protoze 99% z nas by si plat o 10-20% samo od sebe nesnizilo.

Je proste jen udivujici, ze se najdou lide, kteri nemaji poneti o cem hlasuji. A jeste to verejne prezentuji.
o 13.02.2011, 09:13 | HIGHTOWER
Kacko: Kolik z nich ale má VŠ, praxi v oboru, opravdu přímo v rukou životy, tak jako lékaři? Já to prostě stále beru v porovnání s něčím, někým. A jak vidíš, tak dělají svou práci tak, že se tedy sami obrali o 20%, to je jako by lékař přišel při operaci o 20% lidí, nebo to, že si sníží plat byla jejich operace, na kterou se blbě připravili...
Já jsem zažil již několikráte snížení platu, o 5, 15% a co, taky platím hypo atd. a stále vyžiji a ani u PČR jsem úplatky nebral, když jsem přišel díky Ivánkovi o 2.500. Takže je to stále jen a jen o lidech.
Stejně berou bokem, i kdyby měli 200, tak budou brát.

A zajímalo by mě, na co má poslanec měs. 40 mandatorní výdaje? To jako fakt netuším, tak se prostě ptám.
o 13.02.2011, 11:19 | Mr.Scully
HIGHTOWER - lékaři mají sice v rukou životy, ale většinou nejsou za průsery trestně odpovědní, protože se to vždycky nějak zamete. Mám žalovat svoji obvoďačku, že jsem kvůli ní téměř přišel o ledvinu, protože je kráva a MUDr. zřejmě dostala za to, že se vychrápala s nějakým profesorem? Víš, kolik je operací, kdy pacient třeba po autonehodě zemře chybou lékaře a zamaskuje se to tím, že zranění byla "neslučitelná se životem"? Až budou lékaři tvrdě trestáni za chyby a budou i platově rozlišováni podle svých skutečných individuálních kvalit a ne podle platových tříd nebo tabulek nebo co to mají, tak ať mají chirurgové na sále klidně 200 litrů měsíčně, protože to bude prakticky nejdůležitější práce ve státě. Zatím to tak moc nevidím.

Jinak výdaje - já jsem to tuhle počítal (ještě když jsem bydlel s nevýdělečnou přítelkyní-studentkou) a se vším víceméně nutným spořením (důchodovým, stavebním apod.), výdaje na benzín, jídlo, byt, atd. atd. mi to vychází asi na 20000 měsíčně. Tzn. teprve od platu dejme tomu 26-28/ hrubého měsíčně jsem teprve "na nule" (a nemám třeba ani na dovolenou, na nic) a teprve z toho, co vydělám navíc nad tuto částku, si můžu "užívat" - koupit na sebe hadry nebo zajít občas do restaurace. Znám pár lidí, kteří mají měsíční náklady klidně 100-150 litrů a věř mi, že pokud by najednou místo třeba půl mega měsíčně měli vydělávat 50 litrů, tak se můžou jít oběsit, protože se jim (naprosto reálně!) zhroutí celý život. To není o žádné nenažranosti, ale o tom, že každý z nás má nějaké návyky, nějaký životní standard apod.
o 13.02.2011, 11:45 | HIGHTOWER
Ale kdo dělá to ohodnocování? No, a jsem zase u toho, piolitici, resp. ministerstvo, a lidi, který jsou si schválili to snížení. Viz. teď chce Heger udělat nějaké nové tabulky...

A ty mandatorní výdaje:
mandatorní výdaje = "přikázané" výdaje -
výdaje rozpočtu, které jsou externě stanoveny (např. zákonem) a nelze je při plánování rozpočtu účinně ovlivnit O mandatorních výdajích obvykle mluvíme v kontextu státního rozpočtu, kde jimi jsou např. výplaty sociálního zabezpečení, důchody, nemocenské a mzdy zaměstnanců státu

Takže poslanec dle Kacko musí ze zákona ze svého přijmu platit 40 tis.? Tohle trochu nechápu.

Samozřejmě, že chápu, co jsou výdaje, mě šlo o mandatorní. No málo kdo přijde ze 100-150 na 50, tady jde u nich z 80 na 60 nebo kolik to přesně dělá, takže to není zas tak moc a co, běžný lidi se mají uskromnit a oni tedy ne? A pokud mají inteligenci na to, že si vezmou hypo, leasingy atd. na max. a když pak mají menší příjem jsou v pr....? Pak ten stát nemá být celej v pr...., když tomu velí ti, co neumí sami vyjít a počítat se změnou přijmu.
Tak co, nebudu chodit na večeři 2x za měsíc, ale třeba jen 1x za 2 měsíce, když na to nemám.
Kdyby se měl každý věšet, že je na něco zvyklý a najednou si to nemůže dovolit, tak tu polovina lidí není a krematoria nestíhají pálit... Však to dokazují počty exekucí atd. sice tam je to tak možná přes 50% vinou blbosti těch lidí, ale taky to začalo tím, že najednou měli menší příjem než se kterým nepočítali.
o 13.02.2011, 12:11 | Mr.Scully
Kacko myslel mandatorní ve smyslu, že je nemůžeš jen tak z fleku přestat platit. Pokud máš hypotéku na barák 40 litrů měsíčně, tak to není sranda a je to de facto svým způsobem mandatorní výdaj. Pak je ale samozřejmě druhá strana mince a to je to, že průměrně inteligentní člověk samozřejmě musí se snížením počítat a nemůže si brát hypotéku třeba na 80% příjmů. Bohužel, počty exekucí opravdu dokazujou imbecilitu národa.
o 13.02.2011, 12:15 | HIGHTOWER
Přesně tak jsem to myslel ;-) a jak je vidět, tak tedy i pilitici jsou imbecilní, když je pro ně ztráta cca 20% platu téměř životní otázkou :-(
Mě je to jasné, prostě si nabrali na ty 4 roky hypo atd. co to šlo, aby když by se pak tam už nedostali, aby už měli splaceno, takže klidně na 80% přijmu. Ale hypo neberu jako mandarotní výdaj, protože ze zákona nejsem povinen si hypotéku přeci brát, že? :-)
o 13.02.2011, 12:39 | vypuk
A už dost! Měli by tady přijet "kolegové" z Číny nebo Japonska jim ukázat, zač je toho "loket"! Hezky si dát po čuni, aby se každému rozsvítilo v bedně a pak si hlasovat, jednat a popřípadě se zase proplesknout aby viděli jasně!
o 13.02.2011, 12:45 | vypuk
[ Link ]
Co jsem tak náhodně našel, Korea.
o 13.02.2011, 19:17 | Zdeny60
Jestli mám na barák hypo 40 litrů měsíčně a pak na to přestanu mít, tak mi holt nezbyde, než barák prodat. Tak se to řeší mezi "nromálními" lůidmi, a ne mezi bandou nenažranej politiků a arogantních hovad, kteří si neuvědomují, že zerou za MOJE daně!!!

Kacko, byl doby, kdy jsem vydělával víc než současný dejme tomu ministr. Pak se to změnilo díky ukončení zastoupení firmy v ČR a já šel na půlku. Y přežil jsem, protože MANDATORNÍ výdaje pro ormálního člověka jsou jen sociální a zdravotní pojištění, ty platit holt musí, i když z nich má HOWNO, a pka je ten zbytek, kterej se u běžných lidí reguluje dle výše příjmu. Tedy nemám na kaviár, kupuju si rohlíky na strouhanku a kabiár zase až v době, když na něj mám. Nejezdím v limizíně s řidičem a lokajem, ale chodím pěšky!! Kapito, Kacko?? To, co jsi napsal, jsou kecy a zbytečnu tu řadu lidí můžeš prudit. Mně osobně to nevadí, ale je tu jistě řada těch, co s bídou dosáhnou na prměrný plat v ČR, jestli vůbec. A ti musejí mít setsakra nízké ty tvé "mandatorní" výdaje!!
o 13.02.2011, 19:47 | Dragster
Zdeny60: Naprostý souhlas
o 13.02.2011, 20:35 | Kacko
Mandatorni jsem samozrejme myslel - nutne, povinne tudiz i hypo, jidlo atp. Neuprednostnujte prosim slovo nad myslenkou.

Zdeny60: Precti si poradne co pisu. To ze prisli az o 20% je proste fakt. To ze to nektere z nich dost omezi je taky fakt at se ti to libi nebo ne. To ze ma nekdo mandatorni vydaje 40 mesicne a prijem 60, to je jeho problem a jeho blbost a holt se musi omezit - v tom s tebou souhlasim. To, ze ted ty lidi budou nachylnejsi ke korupci, to je snad logicke.. tak jake kecy?

Ze vetsina naroda nema ani polovinu tech penez je jen jejich problem. Kazdy mame startovni pozice vicemene stejne. Kazdy ma moznost mit v produktivnim veku treba tech 50 mesicne.
Muze to nekoho treba prudit, ale tak to proste je. Myslim, ze je zbytecne se kvuli tomu rozcilovat:)
o 13.02.2011, 22:31 | HIGHTOWER
Tak dle propočtů a faktů hasiči přišli o 13-18% a ne jen o 10%, takže asi tak...
No a náchylnější ke korupci, hmmm, a proč se jen na policisty a úředníky dělají testy na korupci a proč ne na politiky? A když na politiky něco vyleze, stejně se nic s tím neděje a zameta se to, a pak že padni komu padni HA HA HA!!!
o 13.02.2011, 23:23 | Mr.Scully
Ty máš pocit, že se korupce u politiků zametá? Já teda nevím, ale už jsem viděl x podplacených doktorů (resp. jsem je musel sám podplácet), několik policajtů a nikdy se na nic nepřišlo. Zato u politika stačí mít nějakou dobře placenou sekretářku a hned je to všude rozmáznutý v celostátním deníku. To jsou lidi, kteří jsou pěkně ostře sledovaný.
o 14.02.2011, 20:06 | HIGHTOWER | Upraveno: 2011-02-14 20:08:51
Tak nevím no, já nikdy nikoho podplácet nemusel, a ani jsem to nedělal a ani to po mě nikdo nechtěl. A to že se to rozmázne, to je hezké, ale tím to hasne...
Já to prostě tak vidím, takové mám já zkušenosti a nikdo mi to nijak nevymluví :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3285 sekund.