Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zdrcen moderníma věcma

o Navštíveno 1333x o
o 11.02.2011, 09:13 | slimsterD
Zdravím, chtěl jsem zjistit názory či jestli někdo nemá obdobné problémy a to následující.
Valím O2 internet a O2TV, asi před měsícem to začlo v obodbí od 17:30 do 21:00 vypadávat.... co 10 minut výpadek. Už u mě byl 3x technik dnes jede znovu. Povyměnoval vedení kabelu ( telefonní připojení ), proměřoval to a na nic nepřišel. Router je original O2, byl tam i uplně jinej 100% funkční a dělalo to furt. Neměl někdo stejnej problém? Díky za jakoukoliv reakci :) jsem z toho vcelku out aneb jak moc je člověk závislej na telce a netu...

o 11.02.2011, 09:33 | Escudo
dej číslo linky :o)
o 11.02.2011, 09:38 | slimsterD
Rovnou to mám takhle vpálit na forum jo ? ;) Ale tak co, stejně to je v seznamu 581741714
o 11.02.2011, 09:48 | Escudo
Od února ti zvedli rychlost z cca 3,5Mb na 5,2Mb, to je ale projevilo na parametrech linky, která to nedává, zhrošila se kvalita příjmu a je tam značná chybovost. Aby šlo všechno jak má, budou tě muset vrátit zpátky na původní profil s nižší rychlostí bohužel. Což znamená, že se zapnutou O2TV ti pojede net tak 0,5Mb. Takže zavolat na 800184084 a děj se vůle boží :o)
o 11.02.2011, 09:48 | Escudo
nebo ještě, od kdy to kostičkuje?
o 11.02.2011, 10:07 | slimsterD
No ono to nekostičkuje... prostě dojde k výpadku signálu.. tzn spadne mi wifi, sekne se telka... a pak to zase naskočí a jede.. a dělá to prostě furt dokola.. v určitym časovym intervalu. Oni právě zvedli rychlost ve snaze že to pomůže, zkoušej....
o 11.02.2011, 10:11 | slimsterD
Byl tu před chvilkou a vyměnil mi napájení od routeru, že to může způsobovat kolísání napětí, ještě pak spekuloval že když todle nepomůže tak budou měnit port... nebo tak něco.
o 11.02.2011, 10:19 | Escudo
zkus určitě úplně vypnout WiFinu, jestli to bude dělat pořád. Je tam značná chybovost. To co popisuješ je ztráta synchronizace modemu, to může bejt způsobený i hloupym restarem. Někdy se stává, že notebook zahltí v komunikaci po WiFi router natolik, že ho donutí k restartu. HW si občas nesedne, za zkoušku to stojí
o 11.02.2011, 10:20 | Escudo
ono kdyby to bylo portem, tak nebude padat WiFi, jen na ní přestane jít net
o 11.02.2011, 10:22 | slimsterD
Jo s tou wifi to testnu. Jen mi nejde do hlavy.. že to začalo začátkem ledna... a předtim se stejnou konfigurací to fachalo uplně pohodově ;)
o 11.02.2011, 10:26 | Escudo | Upraveno: 2011-02-11 10:26:35
Pokud by to bez WiFi šlapalo, tak bych změnil vysílací kanál a nastavení, případně to zkusil s jinym počítačem. Mě to takhle kdysi dělal Asus A6K, shazoval polovinu routerů kam se připojil. Ale podobně to může něco shazovat přes LAN, samo je důležitý síť zabezpečit aby někdo do modemu nelezl. Zabezpečit jak WiFi, tak přístup do modemu - změnit heslo admin na nějaký svoje pokud máš Zyxela
o 11.02.2011, 10:30 | slimsterD
Jo mám zyxela, ale byl tam ještě edinmax... troška lepší model než ten sériovej zyxel od O2... zvládal víc věcí.
A je to zaheslovaný. Zyxel moc nezvládá tu wifi to je fakt, ale řikám ten druhej to valil neskutečně...
Soused asi pustí nějakej atomizér částic ... neb si to jinak nedokážu vysvětlit :)
Dnes testnu výměnu adaptéru proti tomu kolísání napětí a zejtra vypnu wifi a povalim přes starej dobrej kabel. Pak dám vědět :) Aktualně to totiž valí uplně v pohodě... jen co přijde 15:00 tak to začne ;)
o 11.02.2011, 10:31 | Escudo
divný :o)
o 11.02.2011, 10:34 | slimsterD
to řikaj aj O2 lidi :-D že neví co s tím.....
o 11.02.2011, 10:34 | slimsterD
ale každopádně díky za rady ;)
o 11.02.2011, 10:38 | walish
Nám to taky vypadávalo,vypínala se wifina,nejela TV. Byl to špatný router. Měli jsme ještě ten Dlink a když se zahřál,tak to prostě vypadlo...nejdříve občas,pomohl restart,pak častěji,až to nakonec nejelo vůbec. Vyměnil se modem,teď máme ten Zyxel a všechno jede v pohodě. Jelikož jsme v RD tak dole mám zapnutou wifi na tom zyxelu a z něho jdu kabelem do dalšího modemu nahoře,kde je druhá wifi,abych měl silný signál všude a všechno jede v pohodě...
o 11.02.2011, 13:32 | crestik
měl jsem uplně to samé, ale u mě to byl dlouhý a prasácky pospojovaný telefonní kabel do modemu. Pak se tam dal druhý, vcelku, pořádně se nacvakly koncovky, a je klid. Dělalo to stejné problémy.
o 11.02.2011, 20:52 | M.a.R.i
Mám ADSL od T-mobile, což je Vlastně to samý jako od O2, protože to valí po stejnejch kabelech. Internet mi od novýho roku zhruba 2x spadnul a rychlost dosahuje 10-80% normálního stavu. Operátorka mi na rovinu řekla,že je momentálne v Evropě nějakej problém a že to řeší. Pak mi přišla SMS,že do 18.2 by to už mělo být OK
o 12.02.2011, 08:45 | Escudo
problém je v Egyptě :o)

Evropa jen těžko souvisí s naší metalikou a D-slamama :o))) ale aspoň to zní světově co... Problém u těhle alternativních poskytovatelů, který jedou přes síť O2 je ten, že vlastně nikdy pořádně nevěděj co se děje, musej se zeptat u nás :o)
o 12.02.2011, 09:09 | mr.brain
Escudo: pořád má O2 problémy s DNS? Co vím, tak mi to v prosinci kvůli DNS blbo možná 4x, až jsem si pak musel nastavit DNS Google :/
o 12.02.2011, 12:24 | Escudo
hele vim že komplikace byly, ale aktulání stav teď neznám, bylo to lokální
o 12.02.2011, 14:27 | santa2412
To Escudo: Mohl bych mít na Vás dotaz?
o 13.02.2011, 09:07 | Escudo
určitě :o) na to se nemusíš ptát
o 13.02.2011, 09:10 | slimsterD
Kabel byl vyměněn za novej, to udělal technik hnedka napoprvé, pořád se to seká.. Přemejšlim nad alternativou od UPC Direct, má někdko zkušenosti? Myslim TV a internet ;)
o 13.02.2011, 12:58 | santa2412
To Escudo: Zvažuju pořízení internetu, když je teď v akci za 400kč. Ale v nabídce je psáno, až 16MB, jenže mě ženská v telefonu řekla, že bych mohl mít za 400 kč ten 8MB. Co musím splnit abych mohl mít tu 16MB? Děkuji
o 13.02.2011, 13:27 | AR
slimsterD: UPC valim v brne cca rok a ted po prestehovani dva mesice v ho. Mam od nich teda jen net 1Ombit a pohoda, vali to dobre, jen v brne byval parkrat do mesice problem s vypadky (seknuty kabel, problem na lince atd) telka od nich je na tom stejne.
o 13.02.2011, 13:28 | AR
jinak ad problem s DSL u O2, kolega v brne na nich taky vali a taky ma stejne problemy, vecer koukaj na telku a cvak padne secko, musi jit k routeru a restartnout ho.
o 13.02.2011, 18:20 | slimsterD
Tak UPC padá, jsem netušil že to je jen pro lidi z větších měst ;) Na vesnici to nenatáhnou prej, jen TV... takže uvidime co vymyslí O2 ... protože to je neskutečný no.. nemalo penez to stojí měsíčně.. a tohle to dělá..
o 14.02.2011, 07:29 | Escudo
santa: neznám přesně tvojí situaci a v cenový politice se taky moc nehrabu, ale předpokládám že se vychází z parametrů linky. U Služby ADSL záleží hned na několika aspektech, který ovlivňujou maximální rychlost internetu, jeden z nich je vzdálenost od D-slamu. Pokud budeš třeba 1,5-2km, tak už se na maximum 16Mb nedostaneš. I na internetu jsou různý stránky, který podle telefonního čísla odhadnou maximální rychlost případné ADSL, zkus mrknout

AR: nedá se srovnávat to co popisuješ, že dvoum lidem se něco seká a tobě jde všechno dobře. Vždycky je to o parametrech linky a tedy i o tom jak daleko jsi od ústředny. To že to někomu blbne neznamená, že to blbne všem. Třeba já mám služební multi, čili dvojnásobnej streaming, kterej sám o sobě bere nějakejch 7Mb a úplně v pohodě, bez sekání atp. Jenže jsem 1100m od D-slamu...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3284 sekund.