Navštíveno 880x

08.02.2011, 11:57 |
CRK Kamarád prodává auto na díly, jakej je postup, aby nic neplatil nebo toho někdo nezneužil a nebyly s tím potom problémy. Je to stará Astra a chce za to trojku. Co na úřadě a co sepsat s kupujícím. Předem díky moc za rady.

08.02.2011, 16:23 |
rcman Mám pocit že oficiálně se to snad ani nedá udělat. Naposledy se to někde řešilo.
Pán si koupil Favorita na díly. Dal si z něj dohromady druhýho. A pak ho ale nemohl nechat ekologicky zlikvidovat. Musel by ho vlastně odevzdat tý firmě na likvidace a ta by mu pak prodala díly co by chtěl. Kravina!
Je možnost najít někoho kdo by ti udělal eko likvidaci, a nechal ti auto.
JEste by melo platit to cestny prohlaseni o tom, ze auto zmenilo podstatu vyuziti - kralikarna, prekazka na paintballovym hristi atd.)
Nemusíš dělat eko likvidaci odevzdáš značky a auto se odhlásí podepíšeš prohlášení. Při prodeji uděláš kupní smlouvu kde bude vinko auta a že to auto nebude použito na pozemních komunikacích a podobně

08.02.2011, 22:18 |
hawai | Upraveno: 2011-02-08 22:18:55
kozlus, endru : podle mě to nejde, když jsem chtěl takhle ,,zrušit,, auto cca 2-3 zpátky, tak mě pomalu poslali do pr.... a že v žádnym případě to takhle nejde. jediný co chtěli tak byl papír o ekolikvidaci, jinak se se mnou nechtěli vůbec bavit
edit: bylo to v praze na jarově

08.02.2011, 23:04 |
hanx koukám, že tu všichni píšou to někde slyšeli:-) (bez urážky)
Jde to udělat tak, že si seženeš někoho, kdo má oprávnění vydávat papíry o eko likvidaci, dáš mu nějaký prachy (jeden chlápek na bxclubu to dělal za 1500,-) a on ti ten papír vydá a auto po tobě chtít vůbec nebude:)
nebo to udělat jako já - prodal jsem vše co jsem mohl, ale skelet na kolech s nekompletnim motorem jsem nechal za litr odvézt pryč s papírem o eko likvidaci
jinak na to četný prohlášení, to by sice šlo, ale ne vždy a je s tim hrozně sraní - musíš jít na úřad, tam po tobě budou chtít fotky jako důkaz krom toho prohlášení, potom to jde do správního řízení kde platíš nějakejch 800 - 1000 Kč a navíc to tam nemusej vůbec povolit... na to správní vyjádření se nějakou dobu čeká a pak je ještě navíc nějaká měsíční odvolací lhůta nebo co, tak do detailu to zas nevim

09.02.2011, 13:22 |
hanx zephyr: tohle jsi psal 7.09.2009, od tý doby se to bohužel trochu změnilo...