Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prosim pomoc!! IT

o Navštíveno 1269x o
o 05.02.2011, 16:08 | Bolthorn
Prosim o dve rady. Dnes mi prestal fungovat ntb. Kdyz ho zapnu, tak se nerozsviti displej a netoci se hdd, jen se zapne a roztoci se vetrak a funguje cdrom a ctecka, a reaguje to na klavesnici. myslite, ze to je baterkou? posledni dobou jsem musel mit ntb jen na zdroji, nevydrzela ani 10min. je to toshiba ani ne 3roky stara. a druha otazka. pritelkyne mi pujcila sony vaio, 5 let stare, win xp.. a kdyz se chci pripojit pres wifi, tak mi to napise, ze site je mimo dosah, pritom ma plny signal, router je v dosahu.. ale takhle mi to pise u vsech siti. diky

o 05.02.2011, 18:39 | koren
tvuj notes umrel

wifi takhle nadalku tezko, "plny signal" myslis ze samotnej notes primo vidi danou wifinu a chyta plnej signal?
o 05.02.2011, 18:54 | Bolthorn
Pockej, jak umrel? To nejde, mam tam potrebna data a vsechno. Netoci se hdd a nejde displej, jinak vse jde. Cim to muze byt? Jinak ten druhej vidi plnej signal, router je blizko, ale nepripoji se k nemu a napise, ze je nejspis mimo dosah. zkouseno na dvou sitich ke kterym jsem se bezne pripojoval.
o 05.02.2011, 18:58 | Bladzej
Zkus ten disk vyndat a přepojit do jiného počítače. Rozhodně bych ho nepouštěl "jen tak na zkoušku".

Add Wifi. Co má ten notebook za bezdrátovou kartu? A podle jakého standardu vysíla router? Myslím tim označení/typ B,G,N. Případně máš nastavenou správně IP adresu, nebo i šifrování?
o 05.02.2011, 19:06 | Bolthorn
no a co s nim teda muze byt? ten notebook neni spatnej.. nechci kupovat novej.. router vysila N, karta je nejaka intelacka.. chyba bude nekde v notebooku, pac ani pritelkyne se s nim nemohla pripojit, lezel ji ted akorat ve skrini.. nemohu to nijak rozchodit, k nicemu se to nechce pripojit.. jako kdyby tam bylo taky neco v hajzlu.. ach jo..
o 05.02.2011, 19:09 | Bladzej
Nějaká intelácká? Ta umí jakej standard (b,g,n). Pokud router vysílá pouze N a noťas ho neumí, v tom by byl taky problém.
o 05.02.2011, 19:20 | Ghofig
zkus vytahnout baterku a zapnout to bez ni... jinak se to jevi jako mrtva deska. data by mela byt ok. akorat vytahnout disk a vykopirovat to na externim radici...
o 05.02.2011, 19:54 | Pekys
u toho Vaia se mrkni do nastavení přidělování DNS a DHCP, aby bylo automaticky. Je možný že tam má natvrdo danou adresu a pak se jí to nepřipojí.

ovládací panely - sít a internet - sítová připojení - pravym na wifi - vlastnosti - najít protokol TCP/IP - vlastnosti - a zaskrtat na automaticky.
o 05.02.2011, 22:05 | koren
umrel=je mrtvej, kaput, nepuzitelnej...:-)
ne vazne, notesy jsou ted tezka spotrebka, pokud ti odejde MB tak je to zraly na aukro, nebo cekat zda-li se neobjevi nekde ten samej s rozslapnutym disp za rozumno. servis je vzhledem k cene novejch nesmysl.
data z hdd snad zachranis, pripichni to jako druhej disk pres redukci do stolniho, vraz do externiho ramecku a pres usb...

nejlepsi ale bude, kdyz to odneses nekomu kdo tomu rozumi. za flasku/par piv/kcs ti vycucne data a rekne jestli to je uplne kaput bo ne.

to samy plati i pro wifinu. tyhle rady pres net jsou vicemene k hovnu. nez dopisu tenhle prispevek tak v realu uz by wifina fungovala...

howgh
o 06.02.2011, 01:03 | axetom | Upraveno: 2011-02-06 01:05:17
odkud jsi? pokud odnekud z plzenskeho kraje, prijed data z toho dostanem:) Staci to pripojit k pc a je to:) nic za to nechci.
jo a o jakej notes se jedna?
o 06.02.2011, 11:16 | maresk
Bolthorn: nejdřív jukni do routeru, na kterým kanále vysílá - některý wifiny jsou natvrdo nastavený na US standart=neumí se připojit na kanály vyšší, než 11, jestli máš kastaveno na auto, nastav napevno kanál třebas na 2 nebo 3 - málokdo tyhle kanály používá :-)
o 06.02.2011, 11:19 | maresk | Upraveno: 2011-02-06 11:24:25
jinak jako koren - vypada to na desku, máš-li v tom grafiku Geforce 7xxx nebo 8xxx ev. ATI, tipuju na tzv. flexing - odlepený grafický čip = zřejmě opravitelná závada, v česku je několik firem, které se na to specializujou a umí to celkem za rozumný peníz opravit.

Pro Tebe je myslím nejblíž Praha - www.nemecek.cz, sice jim jeden stroj povezu na reballing potřetí, ale u toho je to typová závada :-(, jinak umí opravit téměř cokoli a za rozumnou cenu :-), pak znám jednoho človíčka u Pardubic a brňáky - všichni jsou fajn a umí, cena opravy desky se u všech pohybuje mezi 1000 a cca 3000Kč, závisí na závadě - reballing je celkem levnej, totéž závady ve zdroji...
o 06.02.2011, 15:15 | Bolthorn
Graf. karta je tad ATI, ale mam pocit, ze neni integrovana. Zkusim tady jednu opravnu v Liberci, aby rekli co tomu je. Jinak router je u sousedky, tak tam dnes zajdu a prenastavim to.
o 06.02.2011, 20:09 | Bolthorn
Internet jsem zprovoznil, stačilo si pohrát s routerem. Musel jsem to nastavit na standarz B a dát šifrování WEP a funguje to.. Díky za rady..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3462 sekund.