Navštíveno 861x

Tak mě to potkalo taky, umřelá deska (asi flexing) na T41ce - ATI 7500, dotaz zní - nemá někdo plonkovou, funkční desku na Thinkpad T41 14" s ATI grafikou ? je mi fuk, jestli to bude Radeon 7500 nebo 9000 nebo jiná (X300/X600/9600), hlavně musí bejt zdravá :-) - mám vyhlídnutou jednu na eBay, rozhoduje samozřejmě i cena - moji dodavatelé zklamali, proto prosím, jestli někdo ví, kde sehnat, budu povděčen, děkujuu

04.02.2011, 18:15 |
JP 14/15 to je fuk, od R50 po T43p jsou všechny verze zaměnitelný (tvarem). Mam tu funkční R9600 i R7500, většinou z notesů s prasklejma/jinak rozbitejma displejema, ale samotný jsem je přestal prodávat ve chvíli, kdy mi jí jeden vykuk vrátil na reklamaci jako "nefunkční" s hlubokym šrámem od šroubováku (kterej tam bez nejmenších pochyb sám udělal při montáži). Už předtim jsem měl se samostatně prodanejma deskama pár problémů, ale tohle mě dorazilo a od tý doby desky měnim výhradně sám jen svejm zákazníkům s tim, že když mi to někdo pošle zpátky na reklamaci (to se od tý doby nestalo) s přeházenejma šroubkama, bez přelepek apod. (tzn. když je jistota že se v tom po mě vrtalo nějaký prase), tak to rovnou zamítám. Tyhle notesy už jsou starý a levný, takže se v tom kdejaký vemeno který vidí poprvé šroubovák nebojí vrtat s tim, že přinejhorším koupí jinou desku - tu koupí ode mě, stejně prasácky jí tam narve a pak mi přijde vynadat že to nefunguje. Takže pardon, zkus radši tu eBay:D

04.02.2011, 18:25 |
maresk | Upraveno: 2011-02-04 18:28:21
JP, na Thinkpadech jsem odkojenej a co se týče reklamace - pokud budu moci u Tebe udělat test se svejma komponentama (CPU, RAM, displej), tak o reklamaci ode mě rozhodně neuslyšíš :-))) - navíc bych Ti mohl nabídnout, pokud bys chtěl, nějaký díly na R5x - vnitřní rámeček displeje, 15" 1024x768 displej včetně kabeláže a invertoru, panty ve slušným stavu, klec na mechaniky ... - IT je moje živobytí, T41ku mám cca 2 roky, postupně upgradovanou na PM2.0, 2GB atd. - notebooky pro zákazníky i opravuju, akorát T41ku bohužel nikdo neumí reballnout, protože konkrétně ta 7500ka radeon je debilně řešená :-( - RAM spolu s GPU na jedný "podložce", takže reball je celkem otravnost a nikomu se to nechce dělat :-(((
pokud by to bylo možné, budu moc rád - na ebayi nastal problém, že ač to mám k prodejci z prahy cca 200km, tak pán trvá na poslání a to se mi po zkušenostech nechce absolvovat :-((( - kdysi mi deska na T23ku přišla "díky" české poště zlámaná a to bylo balená atombombensicherfest :-(
jinak aktuálně jedu na drahé polovice R52ce s mýma dílama, od kamaráda jsem dostal za přeházení jeho R52p do novýho spodku 15" 1600x1200 displej s kabeláží a invertorem, ta R52ka má sice jen intel grafiku, ale funguje dobře, nicméně na denní nošení je bohužel příliš těžká :-(, T41 je pro mě ideální stroj, až budu mít volný peníze, chci si pořídit X301ku :-)

04.02.2011, 20:18 |
koren JP: malinko se vtirnu,ok MB na r31 by se nenasla?je to historie,vim,ale potrebuju neco "zadarmo"...
JP: jinak zapoměl jsem - nemám problém s tím, abys to vyměnil, aspoň to nebudu muset dělat já :-D
JP případně ostatní: neměl by si zájem o R51 v podstatě na náhradní díly - je tam nejspšíš načatá deska,neb nefungujou některý tlačítka a to ani na externí klávesnici. Ale display je perfektní,šasi taky,2GB ram,160Gb disk,je k nemu docking station a dva zdroje. Cenu kdyžtak navhni,nechce se mi moc hledat za kolik se takové veterénské stroje prodávaj.:-)
Klobouk: co by sis za to zhruba představoval ?
JP: na kolik od tebe vyjde vymena desky v T41ce?
Takže zjištěny informace a kontaktní firma v DE:
- jetá deska do T4x - od 49 do 69 euro, doprava 14 euro, mají i na další modely Thinkpadů skladem, záruka 1 rok, není problém platit skrze PayPal :-D
Klobouk: pokud bys chtěl opravit, dám Ti odkaz, jinak bych to od Tebe za navrženou cenu cca do 14 dnů koupil (na rovinu-jakmile mi dorazí finance od zákazníků)
ok,dohodnuto,potřeboval bych to akorát vyřídit do příštího pátku,tedy cca 10 dní,pak se stěhuju z prahy a bylo by to zbytečně složitější.