Navštíveno 691x

Zdravím, prosím o radu. Nemám zkušenosti s odesíláním balíku s ČP do ciziny. Chtěl bych se zeptat na triky do celniho prohlaseni aby vse hladce proslo pres hranice a celnici to nechteli otevrit. Bude se z CR odesilat tablet jako darek. Popripade jakej produkt CP zvolit.
Diky P.K.
Koukám, že Norsko není členem EU, nicméně já nepamatuju, že bych kdykoliv cokoliv vyplňoval, i když jsem posílal věci třeba do USA. Nejde to udělat jen jako doporučená zásilka? Tam se stopro neřeší nic. U balíků možná musíš načmárat něco jako obsah zásilky, ale nemám dojem, že by to bylo povinný.
No ja prave nevim, protoze nekdo rika ze napsal jen treba potraviny a balik prisel a kamosovi ted drzej balik celnici tri tejdny to ty buchty o maminky budou libovy :D No uvidime, vzhledem k baleni se to vedle do obalky velky tak to snad resit nebudou.
Zrovna potraviny bych tam rozhodně nepsal :-D Pokud to bude obálka, tak to pošli jen normálně doporučeně, na to se skoro určitě nic nepíše.

04.02.2011, 08:38 |
TUNER ....a co když se balík ztratí ? doporučenej dopis myslim pojistit nejde...dostane max 5tikilo a nazdar.....
Doporučená zásilka je pojištěná podle mě asi na 1300, skvělá česká pošta mi svýho času ztrácela tak každej třetí balík, občas na tom člověk vydělal, občas prodělal :-) Ale je to fakt, že dražší věci je jistější poslat přes balík.
No toho se prave obavam, ale vzhledem k tomu ze je zavedeno sledovani si myslim ze ted na to davaji vetsi pozor. No uvidime, odesilatel s tim de dneska na postu tak to snad dopadne dobre:)
Tak jsem jen tak pro jistotu zkusil zavolat na CR celni urad a pobavil jsem se :D Ujistilo me to v tom, ze u nas neni neco v poradku, skoda ze jsem ten hovor nenahral, ptz to bylo fakt vtipny, rekl me paragrafy ale podstatny informace ne :D
normalne pres Ceskou Postu jako "TISKOVINOVY PYTEL" zadny clo nevyplnujes a dojde to bezpecne. Je to naprosto stejny jako Svycarska. A cenove je to fakt srandovni :-)
Neneh se zamst nazvem tiskovinovy pytel (v zivote jsem v tom tiskoviny neposlal !)