Navštíveno 501x

Mám takovou otázku. Koupil jsem od kamaráda grafickou kartu Sapphire Radeon HD 4670 512MB DDR4, kartu jsem dal do počítače a jela jen do doby, než jsem nainstaloval drivery. Pak mi pouze naskočilo, no signal a karta se odporoučela(vyzkoušeno i na jiném pc) ... Naštěstí byla ještě v záruce kterou a reklamaci uznali, ale řekli že to možná mohlo být zdrojem. Ten mám sice opravdu nic moc (nějakej eurocase 400W), ale nejde mi moc do hlavy, že by odešla ta karta a zdroj a jine věci zustali v pohodě...
Chápal bych kdyby odešel zdroj a vzal grafiku či základovku ssebou, ale kvůli slabému zdroji by se měl snad PC jen resetovat (nebo vůbec nerozjet) a ne se grafická odporoučet, nebo se pletu?
jde mi o to, jestli ji tam bez starostí mužu zkusit znovu zapojit a nebo radši zkusit teda ošefovat i novej zdroj ...
Ono nejde jen o výkon zdroje, ale taky o kvalitu proudu který produkuje.
Ano, je pravda že zdroj s sebou vezme třeba jednu komponentu a sám přežije. Co mam negativní zkušenost, tak to s X-ilence zdroji - likvidovali MB.
No kazdopane kvalitnejsim a silnejsi zdrojem nic nepokazis a stejne drive nebo pozdeji te to nemine.
Navic kdyz budes mit kvalitnejsi zdroj, bude mit lepsi specifikaci a lepsi ochrany, ucinost a tohle by se uz popripadne nemelo stat.
Kazdopadne to je divne, coz je pravda. Ale nemusel to primo udelat zdroj.
tak a pak ještě jedna otázka... jaký zdroj vybrat?
je tam:
AMD athlon 64 X2 4400+
2x2gb ram
1x SATA disk 7200rpm
DVD-RW
jinak zvuk, lan a podobně ze základovky
ted ještě ta grafika Sapphire Radeon HD 4670 512MB DDR4
byla mi doporučena značka LC POWER, co vy na ni?
osobne by som isiel do starych osvedcenych zdrojov ako seasonic, enermax, fortron a pod. teraz vysiel pekny testik s jednym oem sseasonic zdrojom za smiesne prachy
[ Link ]

02.02.2011, 20:23 |
hanx | Upraveno: 2011-02-02 20:24:59
eurocase okamžitě vyhoď z okna a kup ten seasonic co píše jasisoft, já ho mám též a pohání mi HD5770 vapor-x
nebo vybírej ještě z enermax a corsair, ale ty jsou už cenově někde jinde, jinak fortron už nejsou to co bývali...
podle mě je ale zbytečný špekulovat o jinejch zdrojích a rovnou brát toho seasonica 400W
edit: tady například
[ Link ]
Kazdopadne 400W je do budoucnosti dost malo :)
Na tuhle sestavu dostacujici ale do budoucna asi bych sahl malinko po lepsim :) 500W a vys :)
Knightey- do budoucna už se moc s upravama tohoto nepočita ... to se jako vždycky tento celej posune třeba dědovi a složí se novej komplet...