Navštíveno 2338x

Ahoj..poridil sem starsi Bravo a chtel bych se zeptat..mam tam normalne centralni odemykani tak ze odemknu dvere u ridice a odemknou se i dvere u spolujezdce..klasika.Chtel bych ale neco na dalkovy ovladani abych nemusel porad strkat klicek. Existuje neco co proste jenom zapojim a bude to? Bez nejakych tech servomotorku nebo co to nabizej..Samozrejme za nejakej prijatelnej peniz..
a to je vsechno? jen musim nekde najit tu jednotku co ovlada central a misto toho nejak pripojit tu jednotku co koupim s tim dalkovym ovladanim?

31.01.2011, 22:51 |
cuir ne...
jednotku sveho soucasneho centralu tam nechas...zjistis si pres jake draty ovlada servomotorky (respektive pres ktere draty pousti zamykaci a odemykaci impulz) a paralelne k tomu pripojis jednotku DALKOVEHO centralu.
muze vyvstat problem s odblokovanim alarmu ,ale to zalezi na tom jestli ho vubec mas. Ja sem napriklad zjistil ze mam alarm az ve chvili kdy sem namontoval dalkovej central a pak pri odemceni mi auto zaclo houkat. bylo potreba do okruhu vradit jeste dve dalsi relatka aby se alarm vyblokoval lehce drive nez se odemcelo auto. Neni to uplne jednoduchy ,ale pokud vis co je to multimetr , sroubovak, stipaci kleste, pajka a dlsi drobny elekro vercajk a umis ho pouzit tak by si to mel zvladnout. doporucim ti rady ohledne dodelani dalkoveho centralu resit primo na nejakem fiat clubu nebo primo na nejakem Bravo clubu. tam ti mozna i presne poradi kam kterej drat na jakej drat zapojit a nebudes to muset slozite domerovat.
hodne stesti.
cuir: diky..Hele koukej.Tyhle elektro veci nejsou uplne nic moc pro me.Alarm si myslim nemam protoze na klicku zadny tlacitka nikde nemam,takze pochybuju..Kdyz ti ukazu
[ Link ] myslis ze to je ono? Rad bych to tam na tu dalku mel ale tohle je asi nad moje sily.. :D

01.02.2011, 00:16 |
cuir hochu lepsi navod asi uz tezko nekde najdes. to co si dal za odkaz je v podstate presne to co potrebujes. Vic a lepe ti neporadim. Protoze nemam a neznam tvuj typ auta. Musel bych ho mit u sebe abych si mohl domerit ty draty ale podle toho fotonavofu se ani nic moc merit nemusi. Proste to na to napojis a je to.
Ono se tezko neco vysvetluje nekomu kdyz o tom nema ani sajnu. zkus najit kolem sebe nejakeho kamarada co se v eletrice aspon trochu vyzna. podle toho navodu to pak zvladne zapojit i clovek v prvnim rocniku elektroucnaku.
Holt kazdej umime neco a nemuzem umet a rozumet vsemu. takze moje rada je takove ze pokud netusis ktera bije zkus sehnat nekoho znameho kdo ti to udela a nebo to sverit do rukou nejakemu odbornikovi. v dnesni dobe sou obchody ktere prodavaji dalkove centraly a zaroven je i do aut za urcitou sumu montuji. ta suma je rozhodne mensi nez pripadne opravy tebou napachane...
navod si nasel spravnej ,ale jak sem rikal..jestli ti ani to nic nerika tak nema smysl dale radit. to bych musel zacit se zakladama elektriky..bez pochopeni principu to proste nejde..je mi lito.
Tak zas uplnej magor nejsem si myslim..Jen mi vic sly motory a to kolem nez ta elektrotechnika.. :) Ja sem to tak nejak pochopil,kdyz to teda vezmu logicky..podle me..(:D)..V podstate musim napojit draty pres ktery jdou signaly (jak pise bily a modry drat) na ridici jednotku ktera je dodana k tomu dalkovemu ovladani..dale ta jednotka musi bejt urcite nejak napajena takze na kabelaz ktera k tomu taky je odnekud musim privest 12+ a samozrejme to nekde ukostrit..tak je to spravne ne? Ale co mi vrta hlavou je tohle: Dverni spinac ma barvu bud bilocervenou nebo cernou zalezi na roku vyroby !!! a zda ma auto stmivac svetla // k cemu dverni spinac? a jeste signalizace bliknutim smerovek si udela ta jednotka sama nebo musim nekde napojit i blinkry? ...asi se na to vazne vyseru..nebo do toho pudu po hlave..aspon bude sranda.. :D

01.02.2011, 16:08 |
cuir toz v zasade si to pochopil...ty blinkry zapojis tam kam ti rika navod. Hned prvni fotka ;)
z jednotky toho dalkoveho centralu totiz budes mit jeden nebo dva draty, ktere pri odemceni ci uzamceni vyslou impulz a kdyz to pripojis na draty od blinkru tak ti blinkry zablikaji.
co se tyka toho dverniho kontaktu tak to se dela prave kvuli deaktivaci alarmu. cili podle toho navodu se da asi predpokladat ze tam ten alarm mas, jen o nem nevis.
barevne oznaceni dratu k dvernimu spinaci se lisi a to v zavislosti na roku vyroby a podle toho jestli kdyz zavres dvere tak jestli ti svetlo rovnou zhasne a nebo se pomalinku setmi. proto autor navodu nemohl jasne rici jaka je barva dratu k dvernimu spinaci, protoze to ma vice variant a je to zavisle na vice podminkach.
doufam ze vis co je to dverni spinac ...
ALe jinak si to pochopil dobre... az to budes mit fyzicky u sebe tak ti to pak docvakne jak uvidis aji schema k te jednotce dalkoveho centralu.
Jen male upozorneni. K nekterym autum a nekterym dalkovym centralum je potreba dat ODPOR. A bejva to prevazne u automobilu co pouzivaji pro odemykani a zamykani jeden drat a jen jim posilaji ruzne velikej impulz (napeti). Pokud tam ten odpor nedas tak si odpalis jednotku dalkoveho ovladani, tak jak se to povedlo me :D :D Ale je mozne ze ten odpor nebudes potrebovat jak to tak vypada podle toho navodu mas auto co ma pro zamykani a odemykani zvlastni drat.
dobre..Uvidime az to budu mit u sebe a budu na to koukat. Diky.. :)