Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rušení televizního signálu

o Navštíveno 1258x o
o 31.01.2011, 20:21 | Tweety_xx
Mám dotaz věc která už mě dost s..e.
Přijímám digitální příjem televize z (asi) Ostravy. Máme sílu asi na 3/4 a celý den to jede v klidu. pak najednou přijde večer a začne to zničeho nic beze změny počasí rušit, někdy dokonce jako když utne tak to vypadne a pak to zase najednou naskočí. Z pravidla to je jak naschvál skoro vždy v 8 hodin. Už dříve se spekulovalo, že je tady v okolí nějaký radioamatér a dělalo to více lidem u analogu, ted nevím. Je nějaká šance jak to zjistit? Případně jak se proti tomu bránit?
Kdyby to bylo slabostí chápal bych, ale tak dlouho sem si hrál s natočením, až se to povedlo dostat na 3/4 síly signálu. a nemá na to vliv počasí, hlavně je třeba stále stejné a najednou to začne rušit.

o 31.01.2011, 20:28 | dj.DEKL
ČTÚ, ale doporučuju si nejdřív prověřit svojí techniku... sousedům to dělá taky?
o 31.01.2011, 20:31 | Tweety_xx
dřív to prý dělalo, ted nevím. říkám si kdyby byl problém u mě, tak mi přes den neukazuje set top box sílu signálu přes 3/4 a pak najednou zmizne. pak zas najednou naskočí a je to ok
o 31.01.2011, 20:33 | dj.DEKL
Kde máš anténu, používáš nějakej zesilovač?
o 31.01.2011, 20:38 | Tweety_xx | Upraveno: 2011-01-31 20:39:31
Antána je na střeše a zesilovač máme. bez toho sme na tom špatně. Ale ono i když přepnu na analog, tak je to poznat kdy je to dobré a kdy špatné. Když je dobrý, tak je absolutně čistý a jak to ruší, tak je rozmazaná a zrní.
o 31.01.2011, 20:53 | dj.DEKL
Na mě kdysi soused zavolal ČTÚ že mu ruším TV vysílačkama :o) U mě nic špatnýho nezjistili a on měl místo koaxu dvojlinku od antény k TV :o)
o 31.01.2011, 20:55 | hutchins
můžu se ti poptat zítra v práci kolegy čím by to mohlo být
o 31.01.2011, 21:01 | Tweety_xx
JJ díky moc za každé info.

Jinak anténa je jak má normálně koax atd. Kdyby to bylo běžné, nebo třeba při změně počasí aj bych to chápal, ale je to zničeho nic, často kolem 8 a počasí se třeba nezmění a je jedno jestli teplo, mráz, déšt, mrak yjasno prostě je to fuk.
o 31.01.2011, 21:22 | Tweety_xx
Je po deváté a je to zase OK
o 01.02.2011, 07:54 | Squere
zdarec, bydlíš v domě? nebo v bytě? - kolik sousedů? mohl by ti pomoct galvanický izolátor, který se používá k odstranění rušení obrazu při použití různých přístrojů připojených do rozvodů(TV, PC, DVD, video a další). Odstraňuje nežadoucí potenciály různých zemnění v domě při zachování parametrů přijímaného signálu.
Ze zkušenosti, se nám to stávalo na jednom domě, kde se automaticky kolem devátý večer pouštělo vzduchování v akvárku a rušilo to celý barák. Hledat to je pěkná pakárna. Kdyžtak písni, můžu ti ho poslat na zkoušku. Pokud by to nepomohlo, chce to někoho s měřákem aby ti v tu chvíli výpadku změřil signál a jeho parametry (sílu, BER, MER, Echo) pokud to bude špatně už i na anténě, zkusil bych ji přesměrovat jinam, pokud je kam. Jinak ČTU, ale to bych bral jako tu poslední možnost, mohla by se ti taky pěkně prodražit. Jakou máte na střeše anténu?
o 01.02.2011, 08:00 | Tweety_xx
Squere: No bydlíme v rodinném baráku. Na anténu jsou napojené dvě televize. Jinak se signálem sme měli vždycky problém. A ono není si moc vybrat kam to natočit. Známy kdysi jezdil s autem kdy montovali vysílače a měřil nám to a potřebovali by jsme mít na střeše stožár aby to bylo dobré. Ale beru, že kdyby to rušilo různě, nebo někdy když prší že je to horší, ale síla signálu je stejná a pak najednou vypadne.
Jinak to co si potom psal je na mě už jaksi moc odbroné, můžeš mi trochu objasnit o co se jedná? případně nějaký odkaz.
o 01.02.2011, 08:45 | Squere
pokud myslíš galvanický izolátor tak [ Link ]
stojí pár peněz.
pokud myslíš BER - poměr chybně přenesených bitů k celkovému množství přenesených
MER - modulační chybovost kvůli šumu dojde tunerem k chybné identifikaci nosných
Pre Echo - signál ze vzdálenějšího vysílače je silnější, ale kvůli vzdálenosti dorazí později - silá signálu 100% ale kvalita nulová. Spadne ti pouze síla signálu? nebo i kvalita?
ono těch parametrů je víc. Jde o to, aby si vyzkoušel všechny možné varianty řešení u tebe, a teprve potom si nechal zavolat zásahovku:

ČTÚ – odbor pro severomoravskou oblast

Sokolská třída 2800/99
702 00 Ostrava-Moravská Ostrava

Telefon: 595 693 551
Fax: 596 620 252

Český telekomunikační úřad, ty jim zavoláš a řekneš jaký máš problém. U nás na jihu jsou docela ochotný a nebyl s nima nikdy problém.
o 01.02.2011, 09:50 | Tweety_xx
Jestli chápu ten izolátor, tak se strčí do cesty koaxu. Chápu to dobře?
o 01.02.2011, 09:51 | Tweety_xx
JJ je mi jinak jasné že zkusit řešit u mě.
Jinak spadne síla signálu. v lepším případě se obraz rozjede na kostičky a seká se zvuk, ale hodně často to vypadne úplně a telka napíše že není signál.
o 01.02.2011, 15:40 | hutchins
Tak kolega mi poradil že většinou řešil výměnu za kvalitnější směrovou anténu, mrkni třeba na www.atoselektro.cz prý tam umí poradit, jinak jako Squere vzhledem k tomu že ti to dělá jen v určitý čas může to způsobovat nějaká elektronika v domě nebo poblíž. O nějakém radioamatérovi bych zatím moc neuvažoval
o 01.02.2011, 17:58 | Tweety_xx
Hutchins: a kolega dělá co, on by mi nemohl nějak poradit? Koukám, že jsi z ostravy. já sem z oder to je celkem kousek a co se týče signálu měl bych být natočený na ostravu.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.326 sekund.