Navštíveno 986x

Jen teoreticky, ale kdo ví, známej má 3 velké psy a vypadá to, že se bude stěhovat z RD do bytu a teď otázka kam s těmi psama? Rozdělit je? Jsou zvyklý nebýt sami a být spolu, komu je udat? Je jim kolem 4 let. To je jobovka, co?

31.01.2011, 22:46 |
cuir chudacci :(
Jen prakticky, ale vim.... známýho nakopat do zadku neb když si psa pořizuješ tak si to musíš rozmyslet neb to neni závazek na pár dní ale na 10-15let třeba... v jeho případě to platí trojnásob.....
prostě pes je člen rodiny a tak se k tomu musíš chovat, stejně tak nemůžeš říct dětem že se stěhuješ a že tam pro ně neni pokoj takže pudou do dětskýho domova a každej do jinýho....
ale jobovka to je samo...... zatim to vypadá takže at si to rozmyslí co provádí nebo at si sežene byt kde je pes povolenej.... a vůbec tohle zakazování psů v bytech je celý na přes držku....
furt lepsi je dat pryc nez 3 velky psy trapit nekde v byte

01.02.2011, 00:51 |
DaveX Nismo: nemůžeš srovnávat psy s dětmi. To je blbost.
Pokud si teď pořídím psa, tak netuším, co bude za 4 roky. Změna práce? Přítelkyně v městě? Svatba? Vyhazov z práce? Lepší práce? Povodeň? atd..
DaveX: Nismo to srovnává správně, akorát jsi nepochopil, co tím chtěl říct - jde o ZODPOVĚDNOST. Taky máme dva velký psy - Belgický ovčáci, oficiálně je to střední plemeno, v bytě jsme už bydleli a fakt není problém se domluvit, zvlášť pokud máš psa/psy inteligentní a vychovaný, že je v bytě můžeš mít, je to jen o tom, sehnat byt, kde je majitel inteligentní a přístupný dohodě.
vondto: závisí na psech, znám mnoho lidí, kteří mají v bytě větší plemena, ale opět - je to o zodpovědnosti majitele, kamarádka má v bytě dva belgičáky, skoro celý den je v práci, ale přijde z práce (během dne má zajištěné venčení přes kamarádku (sousedku)) a jde s klukama cca na hodinu až dvě ven - na louku, kde se psi vylítají, potkají se s kamarádama atd.
Fakt nemám rád lidi typu: no co, musíme se stěhovat, tak psy "zahodíme" - pes z 99,9% miluje svého pána a bez něj je mu psychicky mizerně. Dokud bude takových pitomcců dost, budou plný útulky (mmch jednoho psa máme z útulku).

01.02.2011, 07:36 |
DaveX No já nevím, ale já bych prostě psy z rodinného domu do bytu nenastěhoval. 1 možná, ale 3 rozhodně ne. Spíš bych to považoval za týrání než jako "mít doma mazlíčka".
Klasické fráze typu "trápit v bytě" neberu. Pokud majitel psovi věnuje čas, tak je v podstatě jedno, kde budou psi přes den chrápat :o)
já bych se obrátil na kynologické spolky v okolí, hodil inzeráty kde se dá a hledal bych někoho kdo si je vezme všechny. Nic jiného stejně nevymyslí pokud není možné se o ně dále kvalitně starat

01.02.2011, 10:12 |
JuiGin | Upraveno: 2011-02-01 10:18:49
Co máme od Vánoc nad hlavou "velkého" vyjícího psa .... a to od rána hned co páníčci odejdou do práce ... PES do bytu nepatří .. ne ne ne ne. Šuk pes jako je yorkšír možná.
A není teď v zimě nad pohled totálně zes*aného/za*caného vchodu od všech psopanelákomilů.....
TAK ! O:-)
presne tak- na vesnici musi byt psovi vzdycky lip.
co na tom, ze za cely rok neopusti kotec 1x2m...
Známý mají v bytě dva labradory a funguje jim to naprosto v pohodě, takže si nemyslím že by to bylo nějaké utrpení, pokud se o ně budou starat a věnovat jim čas a ten byt není garsonka, tak proč ne...
JuiGin: to ale není vina těch psů, taky máme v bytě labradora a je to gaučák, štěkat ani neumí, hovna po něm sbíráme, ploty, baráky a auta má zákaz "značkovat" a samotným nám vadí, když to po zimě všechno roztaje a všude se objeví minová pole z výkalů
zase se nenechávejte tolik masírovat ochranářema a médiama. Jak je to dlouho co se psí sádlo používalo jako "léčivo" a nejlepší ledviňák byl z kočky ?! Díky pitomečkům co si léčí mindráky se to muselo zakázat.
Nejsu žádný trapič zvířat. Máme doma 2 psy a mám je rád. Ale pořád je to pro mě tvor, který nemůže být srovnáván s člověkem. Samozřejmě se jim snažím zajistit veškeré pohodlí a vše co potřebujou, ale pořád je to jenom zvíře.
A kdo neokoštoval psí gulášek stejně nepochopí ..... ;-)
Nic ve zlém toto je jen můj názor
Já to také nedávám za vinu psům... máme také odjakživa domácí miláčky .. ale tak, aby to nás a nikoho v našem okolí neobtěžovalo. Bohužel na sídlišti o Xtisících obyvatel s Xstovky chlupáčů se prostě najde a to většina lidí co na to kašle ... ale to je teď jedno ... Řeč je o třech "velkých" psech. Vychovaných asi od mala v RD, se zahradou, zvyklý slintat na plot ... a teď je zavři na chodbu.

01.02.2011, 12:56 |
kuja Me prijde, ze se vetsina poradne bouchla do hlavy. Absolutni souhlas se Zephyrem a Redbaronem.
Sam mam 2 psy v panelaku, sice mopse, ale v pohode to doma pres den prezijou a nikdo si nikdy nestezoval.
Vzdycky je to o tom, jak se tem psum clovek venuje. I u 3 velkejch psu v panelaku neni problem, ikdyz vyrustali u RD. Pokud jim clovek da prostor, aby si zvykly na jinej rezim dne, tak v tom nevidim problem.
No naštěstí to je jen teoreticky, zatím.
Vzít do bytu 3 velké psy, který jsou zvyklý na velký prostor? Blbost, to by ten byt musel mít 500 m2 a jim necháno 400 m2 aby měli kde přes den blbnout, když jsou lidi v práci.
Asi bych to taky viděl na to zkusit je udat a snad za úplatu přes známé z kynelogie, naštěstí jich pár má. Ale i tak, kdyby se to týkalo mě, to srdce na to mít...
Já sám mám 3 psy a vzít si ty jeho, to by bylo asi už moc :-D 6 psů, ale možná :-D byly i horší časy :-)
Díky za názory, prostě se potvrdilo, že je to jobovka velkého formátu :-(
Jinak své psy beru jako členy rodiny, děti už je trochu přehnané, neb dítě/pes tak by to vyhrálo jasně dítě. No ještě že takový problémy nemám, ale člověk míní, život mění, že?