Navštíveno 996x

Mam vrata klasicke drevene, tzn palubky + dreveny ram. zevnitr mezi ramem jsou plechove desky pres vrataky.
Letosni zimu me to ale zaclo zevnitr brutalne omrzat, nikdy predtim to nedelalo ale letos mam ty plechove desky a veskere srouby na vratech omrzle. Garaz je nevytapena a napodzim jsem betonoval novou hranu pod vraty + daval na spodky vrat kartacove listy. Je mozny ze to delaji prave ty listy? Jelikoz predtim tam byly vzdycky docela mezery a tahlo tam. Docela me to stve

Mě to dělá to samé, v garáži ze které vyjíždím s autem každý den, tak je mám také omrzlé. Tam kde mám auto zaparkované celou zimu a je tam relativně pořád stálá teplota, tak vrata nenamrzají. Žádná není vytápěná.
V garáži se mi drží teplota kolem +1°C ale plechový vrata přebíraj vnější teplotu, tzn. kolem -5°C a namrzá na nich vlhkost, kterou s autem člověk za zimu dovnitř přiveze. I FABka na dveřích je ojíněná, normální věc :o)

31.01.2011, 15:21 |
nome jako Baron, teoreticky by mělo stačit dát mezi plech a dřevo plát polyše nebo vatu
Me spis zarazi to, ze predtim to nedelalo. Polys pod plech je u me blbost, plechy tam jsou kvuli zpevneni palubek a bezpecnosti. Uz jednou nas vykradli cigosi, kus palubek rozebrali a zevnitr vykopli zamek.

31.01.2011, 16:20 |
TROY klasika :o) - minulej rok jsem měl zevnitř pěknou vrstvu jinovatky a kdoví čeho ještě :o)
funguje to tak, že dorazíš s nějakym "vlhkem" do garáže, dřív to vyvětralo - nyní se to srazí na vratech, páč tam není taková výměna vzduchu a netopíš - takže kondez zmrzne - howk
Tohle mi nikdy nevadilo, celokovové vrata, a spíš jsem byl v podstatě rád, neb ty vrata tím jak jsou namrzlé tu vlhkost na sebe vážou a nedrží te na autě, aspoň tedy auto mívám v garáži vždy krásně čisté.

31.01.2011, 20:22 |
Ravo je to jasný, dobře si uzavřel garáž a přestalo ti to tam větrat a tím pádem nemá vlhkost kam odventilovat a vysráží se ti na nejchladnějších místech = kovových vratech.
Dělá mi to taky a vůbec mi to nevadí, spíše naopak = přirozený odvlhčovač garáže, stačí každý ráno před odjezdem otevřený vrata obouchat :)
Jediný co mě štve je že se obaluje i FABka (zevnitř ani nestrčím klíč) a hlavně střelka kliky a zámku - a to je problém, jednou sem po víkednu (led se tvořil 3 noci) nedokázal odemčít - led zablokoval střelku zámku ve druhém křídle vrat. Nakonec jsem se za pomocí ran a nadávek dostal dovnitř a pořešil to silikonovým olejem - vše pořádně namažu = led se na tom nedrží a spadne pak dolů
Tak diky za odpovedi, je to tim cim jsem si myslel :) No me spis stve co se otevirani tyce tak jak si drevena vrata sedaj... letos v zime uz jsem 3x brousil Lko co tam mam jako drazku pro zapadku, chvili je to ok a potom si to zase sedne. V lete kdyz jsou vyschly tak je to bajo.