Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Podlahy porady...

o Navštíveno 1184x o
o 30.01.2011, 09:10 | rcman
Ahoj,

potřebuju rady, nápady ohledně starý podlahy.

Teď budu dávat pryč nábytek, keberce atd. Pak se dostanu na prkna. Ty prkna jsou přitlučený asi na povalech. A pod tím bude štěrk. Pak zase ty prkna a strop.

Máte někdo zkušenost jak to dobře, kvalitně zrekonstruovat aby to něco vydrželo?
Mám ty prkna vyrvat a dát nový? Nebo třeba ňáký desky, sádrokarton atd. ? Taky musim přemýšlet o tom že se tm na půlce místnosti bude dělat kuchyň a hlavně koupelna.

Co by jste mě poradily pod tu vanu? Chci asi nákou desku aby se co nejvíc rozložila váha.

Děkuji moc za pomoc.

PS: pokud máte fotky z Vaší podobný rekonstrukce. Budu za ně rád.

o 30.01.2011, 11:10 | spunt
ja mel podobnou situaci a resil to nasledovne : (treba ti to k necemu bude )

starickej byt, na podlahach lino koberce, vsechno jsem strhal, vyhodil. pod tim vyvyklany parkety - taky vytrhat, vyhodit. pod parketama rosty z lati na kterejch byly parkety posazeny, mezi tim vsechno vysypany zasypem ( bordelem ). opet jsem vsechno vyskubal a vycistil.
dostal jsem se na masivni prkna(zaklop) ktery byly pribity na obrovkejch nosnejch tramech(ze spodni casti tramu byl pribitej strop dalsiho bytu, bacha na to, staci na to skocit a jsi u sousedu :) ). prkna jsem vyskubal, ale byly v perfektnim stavu.
dutinu, ktera byla mezi zaklopem a stropem spodniho bytu, cca 30-35cm(vyska tramu), jsem trochu vycistil a vysypal polystyrenovou drti ( padlo tam asi dvacet 500L pytlu :) )
pak jsem dal zpet prkna(zaklop), kazdou plochu mezi prknem a tramem jsem vypodlozil miralonem(odhlucneni),prkna jsem dal na vruty, ne na hrebiky, lip je to stahlo.

Dal uz to bylo jednoduchy - nejdriv eps polystyreny(pod eps jsem dal jeste tlustej igelit), snima trochu srovnat totalni krivost, pak styrodesky na podlahovy topeni, po obvodu dilatace, dal vsude hadice na podlahovy topeni, nad ne kari site, a pak uz vsude beton a plastifikator, na hotovou podlahu impregnaci, a vsude velkoformatova dlazba.

Napsal jsem to hodne ve strucnosti, bylo s tim prace jak svin..... Ale stalo to za to, podlaha je po celym byte rovna, driv byla nerovnost na 5metrech cca 10cm, ted v radech jednotech mm a hlavne poradne zaizolovana.

kdyby te neco zajimalo, klidne se ptej, fotek mam dost.
o 30.01.2011, 11:19 | spunt
Jinak tady par fotecek, pro predstavu jak to slo zhruba

foto k příspěvku  od spunt

o 30.01.2011, 11:20 | spunt

o 30.01.2011, 11:21 | spunt

o 30.01.2011, 11:36 | rcman
Spunt: Moc děkuju. Podle výhledu z okna to vypadá jak Staré město nebo Vinohrady. Každopádně příjemná vyhlídka z okna.

No, je mě jasný že stim bude masakr práce. Ale zase když tam chci bejt třeba 20let. Tak se nevyplatí teď rychle a šetřit. A pak to za pár let řešit znovu..

Podlahový topení můžu vynechat. Nemám to rád. Takže dám normální.

Takovej dotaz. O kolik čísel (cm) se ti zvedla takhle ta podlaha do finální?
Beru to asi od těch prken na trámech.
o 30.01.2011, 12:02 | spunt
mne zase prijdou radiatory uz trochu out :) bude tam jeste vsude klima, takze tim bude mozny i pritopit (tepleny cerpadlo).
logiku jsem mel jako ty, aby to zase na dlouhou dobu slouzilo, a bylo to udelany poradne a precizne!

tim jak jsem vsechno vybral, tak jsem se dostal cca -13cm ( nekde - 20 nekde -10 ). vsechno jsem to stahnul k chodbe, aby finalni povrch (dlazdice), byl ve stejny rovine jako chodba pred bytem. jelikoz jsem daval novy bezpec.dvere, tak chodba a byt je oddelenej jenom nizkym prahem, takze zadnej schod.
o 30.01.2011, 15:54 | jura.j
měl sem to takto :

foto k příspěvku  od jura.j

o 30.01.2011, 15:55 | jura.j

a vyřešil sem takto:

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.328 sekund.