Navštíveno 1050x

poradte jakej kdo ma popripade jekej koupit kompresor potrebuju nalakovat par veci z auta a za ceny ktery necham u lakyrnika si to radej udelam sam. bude ta na lakovani ramen napravy strikani body na podvozek atd proste domaci pouziti diky za odpoved popripade i strikaci pistol
Na hobby ti stačí něco obyč z bauhasu za 3litry. Ale na lakování bych volil aspoň olejem chlazený. 2 pístek s velkym vzdušníkem bude výhodou. Ty jsou už kolem 8K.
Já mám kompresor z Baumaxu - značka Mecafer. Je to jednoválec, olejový, 50l nádoba. Dával jsem za něj 3,5K a bylo k tomu docela dost příslušenství. S rozumemným přístupem se s tím dá něco dělat, dokonce i blatník, nárazník. Na větší věci to už to není, nestíhá a klesá hodně tlak. Na lakýrničinu používám komunistickou pistoli - Kovofiniš. Ta co k tomu byla je docela šidítko, ale při šikovném zacházení se i s ní dají dosáhnout uspokojivé výsledky.
Pro lakování je minimum právě 50 vzdušník, sací výkon od 200l/min a nedoporučuji ty bezolejové provedení, vzhledem k nízké životnosti...
Já sem bral v letě z bauhauzu za myslím 8tis na přesně takový ty prasečiny co chceš dělat taky a su s ním spokojenej a dostal sem k tomu zdarma aji spoustu hovadin(ráz.utahovák,pistol na lak,vrtačku,brusku,sponkovačku a já nevím co ještě). za ty prachy je to super a hlavně 5 let záruka