Navštíveno 1352x

Poradi nekdo, kolik ma byt pixelu na mm, aby se z toho dal vytvorit plakat do interieru v kvalite "fotografie"?
Podle kolegy je na kalendář velikosti A3 ideální 150-200DPI - tak bych řekl tak možná taky tak nějak?

28.01.2011, 19:36 |
CRK Uvádí se bodů na palec, tedy DPI. Pokud vysoká kvalita, tak 300DPI, ale myslím, že i těch 150DPI stačí.
CRK : nepohybuju se v tom, ale jak jsem videl DPI, byl jsem doma :-)
kazdopadne poteseny nejsem :-D 3000x2371 se zda byt az prilis malo na velikost, jakou bych chtel ...

28.01.2011, 20:34 |
Bucci Lukash: onOne Fractals - fraktální zvětšování... samo že to neni zázrak, ale třeba pomůže...

28.01.2011, 21:48 |
CRK Nebo to můžeš zvětšit rovnou ve photoshopu, často se dá na dvaapůlnásobek a potom doostřit, pokud teda ten obrázek nemá velkou kompresy...
Nebo předělat na vektory ;)
O co se jedná? Teda jesltli to neni tajný.
Jinak v Emerice by si stim hnedle poradili :))

29.01.2011, 14:18 |
Bucci CRK: právě, že zvětšování fraktálně je asi 40x kvalitnější než klasika co používá photoshop (bikubický)
Bladzej: jestli je to fotka... tak je to nesmysl

29.01.2011, 14:30 |
Kamil Lukaash - z tebou uvedenýho rozlišení by měla být v pohodě koukatelná fotka v rozměru 90x60 cm. Na takový rozměry se přece jen nekouká z 30 cm, takže menší DPI až tolik nevadí. V Praze je myslím firma, která zhotovuje fotky osvitem, kde by ten výsledek při menším rozlišení měl být lepší než při klasickým tisku.
Bladzej : fotka, takze nic :-)
Bucci : diky
jinak nejde o nic zasadniho, spis mne to tak zajimalo do budoucna :-)
Lukaash - z těch 7 megapixelů jsem si dělal normální plakátek 30x45cm a podle "teorie" už tohle bylo hodně na hraně. Nicméně výsledek se povedl a jak říká Kamil, na to se lidi nedívají ze 30cm, takže můžeš tisknout větší, ale pak už je to spíš pokus-omyl - není záruka, že třeba zmíněný 90x60cm plakát bude kvalitativně v pohodě (možná jo, možná ne).
jasne ... zkusim a uvidim
diky za rady a tipy :-)

30.01.2011, 21:45 |
Kamil ještě je samozřejmě důležitý, jak kvalitních těch 7 mpx je. Přece jen je rozdíl 7 mpx ze zrcadlovky a z nějakýho kompaktu.
:-) jde o kvalitni hi-res fotky ...