Navštíveno 3687x

26.01.2011, 19:26 |
dolph Hoj. V novém bytě nemáme špajz a tak přemýšlím jak ho "vyrobit" ytong nebo sádrokarton ? jak řešit dveře? nacpat tam zárubně anebo řešit nějak jinak? zasouvačky asi ne e .. velikost by měla být tak nějak od oka --> délka 150cm hloubka cca 60cm a výška po strop tj. asi 250cm.. dík za postřehy
Chtelo by to videt dispozici bytu, predpokladam, ze spajz stejne nebude mit vetrani ven, tak bych tam narval nejakou skrin.

26.01.2011, 19:47 |
dolph špajzka by měla být vlevo od okna..větrání tam není a nebude. skříň jsem taky přemýšlel,ale neseženeme stejný dekor jako máme linku..

Sádroš - nač si to komplikovat mokrými procesy.
Pokud nebude odvětrání ven tak se mě zdá zbytečný tam stavět něco na pevno.To se opravdu nedá sehnat skříň, popř. fólie v dekoru kuchyně?Stejně, když něco postavíš tak ke kuchyni budeš muset ladit dveře.
pokud neuděláš odvětrání ven, tak se na stavění špajzu vykašli(z neodvědrání=plísně). Pokud ho přeci jen uděláš, otázka na co si troufáš, ale ytong se dá lepit nízkoexpanzní pěnou a máš to za den vyšvihlé celé.....se sádrošem se musíš tmelit, brousit, tmelit a všude je prach.

27.01.2011, 08:34 |
hanzz Určitě skříň. Řešil jsem něco podobného. Spodní část máme šuplíky - výsuvy (do spodního se mi vejde celá basička :), vrchní část má prosklená dvířka a jsou v ní police. Rozhodně bych tam nic nestavěl napevno, když to stejně nemá odvětrávání. Sice mám stejný dekor jako linku (oboje je dělaný na zakázku od místního truhláře), ale protože to u tebe nestojí vedle sebe, tak bych to tak nehrotil - a jak píše ebeerman, stejně bys musel nějak řešit dveře.

27.01.2011, 09:52 |
Bucci navrtat stěnu ven, dát odvětrávací mřížku nahoru a dolu a stěna z druhý strany ytong... na to hodíš dveře v dekoru, a police, případně šuplíky taky...

27.01.2011, 10:12 |
Pekys | Upraveno: 2011-01-27 10:14:53
v takhle úzký místnosti bych se na to vysral a už tam nic nestavěl. Špajz bych dal do skříně v rohu u okna, ale délka 150cm bude do půlky místnosti a už se tam nehneš. Sádroš i Ytong ti zaberou dost 7-10cm místa příčkou + místo na otvírání dveří.
Já bych dal skříň s posuvnejma dveřma.
edit: nech vyrobit skříň ve stejnym dekoru od toho kdo ti dělá linku ;o)
postavil bych to z ytongu...když už ne odvětrání ven, tak alespoň dvě mřížky- jednu nahoře a druhou potom dole, aby mohl vzduch cirkulovat