Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Házení sněhu na silnici...

o Navštíveno 2645x o
o 26.01.2011, 10:33 | giuseppe
Házení sněhu na silnici - jaký na to máte názor? Krásně udržovaná hlavní silnice,řádně nasolená a lidi s lopatama, co si vyhazujou sníh z vlastního vchodu, vjezdu, cestičky a házejí ho na silnici aby roztál! Jedu a narážím spodkem auta o hroudy. Nedovolil bych si na silnici hodit ani lopátku sněhu:-( Já osobně bych nejraději na těch místech na ty lidi troubil:-(

o 26.01.2011, 10:35 | JR
v tom ti nikdo nebrani
o 26.01.2011, 10:37 | michal_smsmsm (A)
troubit muzes o 106, jedine co se stane ze az pojedes kolem priste tak ti nekdo hodi na auto nejen snih, ale i celou lopatu...
o 26.01.2011, 10:38 | giuseppe
michal_smsmsm: to je fakt! :-)
o 26.01.2011, 10:39 | Zdenek (A)
Hazet to na silnici umyslne s tim, aby to v ty soli roztalo, je v principu blbej napad. Ridic to neceka a muze rozvesit auto po okolnich plotech. Ale nekdy je proste problem, kdyz je toho snehu uz moc a neni ho kam hazet. Kdyz potrebuju vylezt z baraku nebo vyjet z garaze, tak pak muze byt problem to nekam odhazet a jde castecne i na silnici. Ale to je asi trochu neco jineho nez myslis ty. Podle me je to proste nebezpecny a delat se to nema.
o 26.01.2011, 10:45 | Komba
Jo jo tohle by se mi taky nelíbilo.Hlavně když tam někdo nahází velký zmrzlí hroudy,pak se to ujezdí a jsou tam boule.To je tak vylézt,vzít lopatu a omlátit o hlavu:)
Já taky v nouzi vyjímečně pohodim něco na cestu,ale je to méně frekventovaná ulice a když už,tak to pěkně rozhodim aby tam byla souvislá vrstva.
o 26.01.2011, 10:47 | Alííí
Já si vyházím vjezd tak, abych vyjel. Tudíž mám na každé straně vrat hromadu jako kráva. Pak na silnici sníh házím - ale jen přes den při teplotách nad nulou a to tak, aby stihnul do večera roztát. Zmrzlou hroudu tam hodí jen hovado.
o 26.01.2011, 10:47 | michal_smsmsm (A)
zdenek> to je jasny ze se to delat nema, ale zase kdyz vidim ty baraky co jsou proste nalepeny hned na chodniku co ma sirku 50cm a pak je hned silnice, a za plotem treba placek na pulku auta pred garazi, tak ty lidi to asi nemaji kam dat... Nechci nikoho obhajovat,je to nebezpecny a sere meto taky, pac pres jednu takovou vesnici jezdim dvakrat denne, kde jsou baraky takhle nalepeny na silnici a z chodiku a z tech mist pred garazema se to haze na silnici, ale oni to asi fakt nemaji kam dat, a aby si solily chodniky a placky pred garazema v prdeli kde neni vodovod a vidlaci vsude maj jen studny to proste asi jinak udelat nemuzou... zakazat se jim to dle meho neda, a o hubu pro ridice to je. vzpominam si kdyz v zime v tehle vesnici byly chodniky sice prohrabany ale sotva schudny, ze jsem tam v zatacce potkal pana na inv. voziku jak jel proste po silnici pac po chodniku ani nemohl, to bylo teprve prekvapko, proti tomu je nejaky snih nic ;-)
o 26.01.2011, 10:50 | cupra.165 | Upraveno: 2011-01-26 10:51:15
Pokud je nad nulou,neni vubec zadny problem. Kdyz prohrabuji silnici,taky hazou snih na chodnik,tak proc ne.Jen to chce mit rozum,hazet tak aby to hned roztalo a nehazet zmrzle hroudy
o 26.01.2011, 10:56 | giuseppe
Jak jsem psal, já bych nehodil na silnici ani lopátku sněhu..v žádném případě. Ikdyž bydlím v horách a mám u vjezdu na obou stranách 3-metrový kupy sněhu. Prostě to hodím nahoru. Zajímá mě postoj ostatních, Vás, řidičů ;-)
o 26.01.2011, 10:58 | Jerry.s
u nás v obci občas uhrním sníh na cestách a líbí se mi ty jejich vyčítavé pohledy když to pracně odhážou z vjezdu na silnici, já jim tama za chvilku projedu s pluhem a všechen sníh tam mají znovu :D
o 26.01.2011, 11:01 | giuseppe
Jerry.s: nejlepší jsou ty, co jezdí 2x stejným místem:-D vyházím, uložím lopatu, nastartuju auto a mám to tam znova:-D ale to už se mi dlouho nestalo...
o 26.01.2011, 11:28 | Nismo.Power
"Krásně udržovaná hlavní silnice,řádně nasolená" ??????
tomuhle pojmu v čr nerozumim....
mě osobně tohle vůbec nevadí, trocha sněhu u krajnice tě nezabije a lepší než aby si někdo na chodníku rozbil hubu....
o 26.01.2011, 11:32 | kozlustechnykus
Jerry.s za to bych vrazdil.:)
Hrudy na silnicu nehazu, ale jinak s tim nemam problem. Kdyz uklizim placek pred barakem tak 90% jde na strany a zbytek na silnicu. Ta ulice se prohrnuje, ale ne moc dukladne, takze par lopat snehu tam nikdo nepozna - nesoli to.
Garaz mam pres ulici a z te to (jeste se sousedem) narovinu hrnu na kraj silnice at tam nikdo neparkuje. Obcas je totiz ujezdejen snich zmrzlej az na asfalt a v nem od soli vyzrany koleje. A kdyz mi proti garazi nekdo zaparkuje, nedostanu se dovnitr ani ven. 50 metru je parkoviste, takze zadnej stres.
o 26.01.2011, 12:05 | giuseppe
Nismo.Power: chtěl jsem popsat v kruté zimě to, že i přes přívaly sněhu je silnice prohrnutá, nasolená, stáhnutá, bez známek sněhu..
o 26.01.2011, 13:25 | Fordik
Nismo:nevidim tu tlacitko - to se mi libi ;))
o 26.01.2011, 14:36 | Harryp | Upraveno: 2011-01-26 14:39:48
Mám dům "u cesty", navíc před táhlou zatáčkou a nezbývá mě nic jiného než to na hranu chodníku/cesty od vjezdu a z chodníku nahrnout. Když to totiž neudělám, tak auta a cestáři při úklidu nahrnou ten sníh do vjezdu- ten navíc ledovatí a tvrdne.

Taky jsem narazil na jednoho spoluobčana, který zastavil a držkoval, že to hrnu na hranu chodníku/cesty (nikoli rozhazuji po cestě- jak se to často děje) a to podotýkám docela sprostě. To ovšem ještě asi sám netušil, že v příštím týdnu díky takhle nahrnutému sněhu a jeho nesmyslné jízdě neskončil obouchaný o chodník, případně dům, protože se zastavil o ten poctivě nahrnutý sníh :-) a nakonec děkoval, že jsem to takhle měl nahrnuté.
o 26.01.2011, 14:50 | hanzz
jako NP, taky jsem se pousmál nad "řádně nasolenou silnicí". Já bych solil maximálně silnice první třídy, zbytek stačí shrnou, možná prudší kopce posypat drtí. Kdo má s jízdou na sněhu problém, má si koupit lepší obutí, lepší auto ... nebo nevyjíždět :)
o 26.01.2011, 14:57 | giuseppe
Harryp: dobrá přihoda:-)
hanzz: vtip je v tom házení sněhu na nasolenou silnici, pokud je sněhová pokrývka všude, tak budiž, člověk jede stále po nějaký vrstvě sněhu. Pokud jedu po "čistý" silnici a v zatáčkách vesele najíždím na vyházený sníh od vjezdů a slyším obouchávání spojleru o hroudy, to je unfair k řidičům...co se týká mě, já bych nesolil ani dálnici, sůl maximálně do jídla:-)
o 26.01.2011, 15:22 | tommas
Mě to sere a to tak že hodně...
Modelová situace je, když několik dní nesněží a vesnický balíci po odpolednách vyhrnujou sníh ze dvorů na silnici takovým způsobem, že tam je třeba 15 cm vrstva přes 1,5 pruhu (večer to ještě umrzne a protože nesněží, tak nejezdí ani pluhy). Za to bych vraždil, protože z pohledu řidiče s tím nepočítám. Jedu si x km po černý, suchý, rozsolený, odhrnutý (ano i to se občas dá v CZ najít) silnici a najednou vletím v zatáčce v 60km/hod do hlubokýho sněhu, tak to je na přesdržku toho hovada, co to tam vyhrnul.
Jinak samozřejmě jsou místa, kde není vyhnutí, ale docela často se to děje zcela neoprávněně...
o 26.01.2011, 15:31 | Harryp
tommas: přesně takoví jako Ty mají nějvětší problémy!

To , že jedeš někde spoustu kilometrů po hlavním tahu, kde je cesta v nějakém stavu a pak v obci nebo na nějaké vedlejší silnici je situace jiná, přeci nemá nic společného s tím jestli někdo vyhodí trochu sněhu z vjezdu nebo chodníku na cestu. (ono je to mnohdy i opačně) Ty jsi povinen přizpůsobit jízdu vozidla povaze vozovky. Toto stejné se Ti může stát i za deště (někde bude stát více vody), za větru (nafoukané listí) atp. Ty jako řidič musíš počítat s čímkoli!
o 26.01.2011, 15:32 | Jujk0
Jednoduché riešenie:)
Aj u nás sa to stáva pomerne často. Tam, kde to poznám robím jednu vec (pokiaľ sa šmýka aj cesta a nie je ešte roztopená) 30-40kmh, zaradím dvojku, nasmerujem to na kopu snehu na ceste, plný plyn a zatočiť plný doľava. Prešmykujúce a vytočené kolesá krásne nahradia pluh a šupnú ten sneh naspať na chodník... Upozorňujem, že treba dávať pozor na obrubník :) Možno sa mi to raz vypomstí, síce si tým nepomôžem, ale aspoň mám potom dobrý pocit, že sa dotyčný odhadzovač snehu nebude nudiť, a bude to na cestu musieť nahádzať ešte raz :D
o 26.01.2011, 15:37 | Harryp
To Jujk0: Pěkně debilní řešení. Mnohdy to lidi odklízejí (a přitom nemusejí a měla by to dělat samospráva) proto, aby byly schůdné i chodníky pro chodce a né, aby tam nějaká 70letá babička klouzala po bordelu co tam schválně nahážeš. Přál bych Ti, abys po takovém chodníku pak musel chodit.

Podle mě celý tento problém je o kompromisu mezi řidiči a lidmi co ty chodníky uklízejí. Tak jako se musejí respektovat chodci na přechodech vs. řidiči.
o 26.01.2011, 15:39 | Jujk0
Harryp - je rozdiel zhrnúť sneh z chodníka ku krajnici, a je rozdiel hádzať sneh z chodníka a krajnice na cestu...
o 26.01.2011, 15:59 | tommas
Harryp: rozumím Tvému argumentu, ale pokud jedu vesnicí kterou vede jedna rovná, čistá, černá silnice a nakonci je v zatáčce naházená kupa čerstvého sněhu (ačkoliv už dva dny nesněží), tak nedokážu pochopit ten minimozek jenž stvořil takové dílo.

Ono je to dle mě typické české, pepíkovské (hrozně se mi líbí ta Slimova hláška) myšlení - co není moje, na to seru. Viz můj soused, který vozí posekanou trávu ze svý zahrady v kolečku přes silnici a sype to tam do městskýho křoví v parčíku. Prostě debil. Stejně tak i on, ačkoliv má zahradu 1500 m2 musí házet sníh ze svého vjezdu do silnice. Prostě ta silnice není jeho, tak co by se s tím sral...
o 26.01.2011, 16:31 | Harryp
To tommas: Jasně nedá se to obecně říci, že nelze najít nějakého magora, co háže po celé šíři silnice sníh zcela záměrně.

To Jujk0: A myslíš, že je řešení ten sníh házet zpátky? Nenapadlo tě někdy, že ten člověk to pak schválně bude házet zpátky, když mu to tam budeš takhle dělat jak si popisoval? :-)

Holt určitý nadhled a tolerance se v česku nenosí...
o 27.01.2011, 01:08 | maresk
Házení sněhu na silnici nesnáším - je to bezohlednost a lenost - bydlím v domku, od vrat k silnici mám cca 2,5m - nemám problém ten sníh si naházet k plotu aby nepřekážel, u nás v Hloubětíně občas projedou malý náklaďáčky (typicky MultiKrávy) a po dohodě to naložej a odvezou (a ode mě dostanou třeba stovku na pivo plus jim to pomůžu na korbu naházet :-D)- je to holt v lidech, buď mozek používaj nebo ne :-(
o 27.01.2011, 08:15 | giuseppe
Myslím si, že nikdo to tam nehází se záměrem poškodit auta, nebo aby to jakkoli omezilo dopravu, ale hlavně aby mu sníh nestál u baráku a na nasolené silnici se rozpustil. On si řekne: auta to přejezdí a sůl to rozpustí, hotovo. Neuvědomí si, že to není do minuty rozpuštěný, kolik aut tam projede a kolik řidičů tím naštve...a pokud se mu tam skutálí hrouda, tak jí tam nechá "pro náklaďák", ovšem mezitím tam jedu a hezky jí trefím:-))
o 27.01.2011, 09:06 | tommas
giuseppe: Pokud si někdo v dospělosti neuvědomuje základní věci, třeba jako to, že silnice není vyhřívaná a za minutu se tam sníh nerozpustí, neměl by mít ani dům, ani občanku, ba ani lopatu, protože i s ní dokáže slušně škodit...
měl by sedět ve vypolstrovaný místnosti, hrát si na Napoleona nebo čekat až Kolumbus přijede vodovodem... ale to by tady asi moc lidí nezbylo...
o 27.01.2011, 14:30 | Fordik
tommas: to máš v pohodě, ale u nás když napadne sníh, tak uličky projíždí multikára s radlicí, velký auto by tam nezajelo. Já mám vjezd do garáže v zatáčce a kam myslíš, že ta radlice pošle sníh, když multikára zatočí?? Mě přímo před garáž a mě pak čeká co? Ano, hrabání. Až jednou pojede multi kolem a já budu venku,tak mu tu radlici utrhnu a zahodim. Když to hrne před sebou a zatočí,tak snad vidí,že ten sníh jde přímo před vjezd?!
o 28.01.2011, 19:31 | Harryp
To Fordík: stejný případ jako u mě :-) Nicméně i přesto, že když už jsem hrnul něco s chodníku nebo vjezdu (ani ten není můj,ale obecní a jejich povinností je to uklidit!) , tak když toho sněhu bylo moc a "hromádka" na hraně chodníku/cesty už byla dost velká,tak jsem to nechal bagrem odvézt na louku...a co se stalo? cestaři toho akorát zneužili a na to čisté místo nahrnuli sníh z cesty...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3372 sekund.