Navštíveno 1376x

23.01.2011, 18:20 |
jp1 nemůžu to nikde najít, jde mi o to jak musí vypadat a co všecho musí být u novostavby aby byla mohla být provedena kolaudace, nechce se mi otravovat zítra stavební úřad :-) dík za radu
zalezi kde jsi...
mam kamarada, co ma kolaudaci za sebou. Nema plot, nema terasu, nema fasadu. Veci ma napsany jako zavady ktere se zavazal do nejake doby odstranit a normalne absolvoval kolaudaci.
Stejne je na tom kamaradka ktera stejne neodkoncenou stavbu zvladla protahnout procesem kolaudace.
Oba mi rikali, ze kolaudace byla o predlozeni revizi vseho potrebneho, kontrole podkladu, a kontrole zda je nemovitost opravdu dokoncena alespon uvnitr tak aby byla bezpecna a obyvatelna. Stavebni denik ani jeden nepredklada, ani ho nikdo nechtel videt.
Tady u nas...
Mam barak zateplenej v perlince, nemam chodnik a odstavnou plochu na auta, a kazda z tech tragickych zavad je duvodem k tomu ze mistni urednik se odmita vubec kolaudaci zabyvat.
Je to o tom jak urednik zere svoji praci, vsechny ty zakony a souvisejici predpisy jsou dle meho nazoru vysvetlitelne v nekolika urovnich, v nejaky spodni hranici, kdy to jeste projde, stredni cesta uspokoji obe strany, a ta horni hranice kam to bohuzel u nas tlaci ten pan urednik... Vse dokoncene do detailu, zadne dodatecne odstranovani zavad...
Je bohuzel na jeho zvuli jak se k te kolaudaci postavi a kdyz das debilovi funkci, je to nekdy tezky.
jinak obecne lze podminky zjistit na mistnim uradu a treba se na rovinu zeptat a rict co Ti chybi a jestli to projde... Mel bys nasledne obdrzet formular, kde bude v
napsano, jake dokumenty mas predlozit....
vygoogloval jsem nejaky podklady:
- vytyčovací protokol
- geometrický plán zaměření novostavby
- potvrzení o likvidaci odpadů
- potvrzení o přidělení čísla popisného
- zápis o provedení archeologického dohledu
- vyjádření Českých drah
- zpráva o revizi elektrického zařízení
- zpráva o revizi hromosvodu
- zápis o tlakové zkoušce, proplachu a dezinfekci rozvodů vody
- zápis o zkoušce těsnosti kanalizace
- zápis o provedení provozní tlakové zkoušky, proplachu a dezinfekci vodovodní přípojky
- zápis o zkoušce vodotěsnosti kanalizační přípojky
- revizní zpráva komínů a kouřovodů

23.01.2011, 18:50 |
jp1 děkuji, to je ono, musím se taky asi zkamarádit s googlem :-)
tak u nás to bylo:
revize ele
revize plynu
revize komínu
tlakovka vody a kanalizace
geometrák
pár papírů o materiálech
a hotovo :-)
nebyla fasáda, vnějšky a plot..

23.01.2011, 18:56 |
Bart 007 | Upraveno: 2011-01-23 18:57:47
u nás jako O_O
bez papírů o materiálech, fakt hlavně revize
edit: trvalo to namístě asi 30min

24.01.2011, 10:51 |
Žigi jestli se můžu přidat, prosím co je potřeba od stavitele, ....prohlášení o shodě, bla bla...stavitel má mít mustr co napsat,nebo naopak stavební uřad? Díky moc za radu.
Od stavitele bych chtěl doklady od všech materiálů, protokol o dokončení a převzetí díla s vypsanými závadami nebo o odstranění všech závad, předložený stavební deník (vyplněný :-))) ), pokud jsou nějaké odchylky tak doumentaci skutečného provedení stavby autorizovanou
je to úřad od úřadu určitě, já připravil tohle viz. níže - trochu cukroví na vánoce a kafe a bylo to za 30 min. hotové.
- revize elektro - originál
- revize komínu - originál
- topná a tlaková zkouška topení - originál
- osvědčení o vodotěsnosti odpadní jímky - originál
- revize hromosvodu - originál
- vytyčení parcely a usazení domu - originál
- prohlášení od pana Chromého, že bude vykonávat stavební dozor - z roku 2006 - kopie - origo máte asi někde na úřadě
- protokol o kontrole hasícího přístroje - originál
- projekt na topení spolu s osvědčením o autorizaci ČKAIT - kopie
- zápis o toakové zkoušce vodou na kanalizační přípojce - originál
- zápis o toakové zkoušce vodou na vodovodní přípojce - originál
- prohlášení o shodě na čerpadlo do kanalizace - kopie
- atest na protipožární dveře do garáže - kopie / origo budu mít taky s sebou /
- bezpečnostní list o nátěru sloupků od krovu, které jsou v interiéru - protipožární nátěr - kopie
- certifikát výrobku - protipožární půdní výlet - kopie
- geometrický plán - originál
- živnostenský list pána co stavěl hrubku - a dělal zároveń dozor - kopie
- osvědčení o autorizaci ČKAIT na stavební dozor - kopie
- certifikát na střešní krytinu, OSV na cihly, prohlášení na stropy - Miako od Heluzu, certifikáty na odpadní HT a KG roury,
- papír z Likoru o lividaci stavebního odpadu
- plus jsem vytisknul 60 fotek z průběhu stavby
ad hasičina - k tomu by měli být vždy vydány doklady dle vyhl. 246/01Sb., Tj doklad o montáži, kontrole provozuschopnosti a provedení funkční zkoušky, prohlášení o shodě a certifikýáty k materiálu a proškolení firmy co provedla aplikaci nátěru případně požární SDK a pod.
pokud někdo bude potřebovat mám tu takovej vlastní předtisk co můžu poslat