Navštíveno 1052x

Je to nejaky bug Chromu, ze se vsechny prilohy stahuji jako .ashx a pri primem spusteni nejdou relevantne zobrazit? napr. excel tabulka, zobrazuje se normalne jako soubor.xls, kliknu, nabehne hlaska, ze nelze otevrit... ulozit jako, stahne se soubor.ashx, otevre se napr Wordem jako nesmyslna zmet znaku, Excel ji neotevre...
prihlasim se i IE, vse funguje ok...
zkousel jsem hledat na googlu a nic jako fix jsem nenasel :-/
reseni? diky
zkusil jsi .ashx prejmenovat na .xls?

18.01.2011, 12:51 |
DaveX No mi to jede vše normálně.
dik :-)
nezkousel a ani nebudu, protoze nebudu pouzit
a) neco, kde nejsou spustit prilohy naprimo
b) nebudu ukladat a jeste prejmenovavat kazdej hloupej soubor
c) zlatej OS X
je to notas mlady, co s tim zazivam je jak divadleni hra Utrpeni mladeho Gatese, treba banalni pretazeni kontaktu z Outlooku, kdy vyskoci hlaska, ze musim dat Win CD a na netu se doctu, ze je to fatalitka widli, ze staci jit do regeditu, prepsat registry a hura, uz to funguje :-)))
nojo -to jsou ti prudici, co by chteli vsechno na kliknuti :-)

18.01.2011, 15:34 |
soray Pouzivam Chrome 9 a nic takovyho nepozoruju, pokud jsem dobre pochopil popsany problem. Cokoliv stahnu, se mi stahne v korektnim formatu se spravnou priponou...

19.01.2011, 12:28 |
CervinVega | Upraveno: 2011-01-19 12:35:17
no sám asi nebudu :-)
[ Link ] a koukám, že to má souvislost s OWA
[ Link ] zde asi řešení, kterýmu moc nerozumím
[ Link ] In Chrome, go to Chrome Extensions and search for IE Tab.
You can then set that up to load the OWA address in an IE Tab within Chrome.
co je IE Tab? nova záložka v IE?
ok, uz jsem to asi pochopil samostudiem :-)
[ Link ]

19.01.2011, 14:51 |
Daryl (A)
CV: ja vzdy nekonecne zasnu, jaky chyby se lidem dokazou objevit. A to bez rozdilu OS. Ja jsem ajtak, ktery prichazi denne do styku se stovkama pc vseho razeni a nikdy jsem takove chyby nepotkal ... krome kradenych, crackovanych nebo zavirovanych PC. Ale co mam zkusenost, tak staci prubezne instalovat aktualizace.
Mam jak Windows 7 (na praci) tak OS X (na doma / ven).
verim :-) ajtaci asi nebudou ani ti lidi, kterym to taky nejde, viz ten odkaz na celou stranku odkazu, kde s tim nebozaci jako ja svadi souboj :-) jinak prubezne stahovat aktualizace je asi fajn, ale kdyz pokazdy trva 30min nez se vsechno postahuje, nainstaluje a konecne vypne :-)
u Maca si
a) muzu vybrat co stahnout a pak instalovat
b) kdyz to neudelam, nic se nedeje, system nekolabuje pri trivialnich prkotinach
c) za 3 roky provozu na me nevyskocilo ani 1 (slovy jedno) laskovne Billovo okenecko, kdy bych musel jit na google a prohazovat widlema nedotazenej/zacyklenej bordel :-)

21.01.2011, 14:37 |
Daryl (A)
CV: fight ? :)
a) u PC si to taky muzes vybrat ... dokonce i kdy se to ma nainstalovat . Nemusis u toho cucet :)
b) kdyz to neudelas nikdy, tak to ma dost podobnej efekt ... zacnes narazet na problemy. Updaty nejsou jen prop srandu ani na OS X. SIce je vyzaduje mene casto a v mensim mnozstvi, ale vyzaduje.
c) blahosklonnej efekt minimalismu. Diky tomu, ze je system osekanej na kost je rychlej a nema tolik much jako MS. Zase na os x za kazdou kravinu zaplatis nehorazny penize. Co mas na woknech zadax tady stoji 80E a jeste to neumi ani polovinu toho co potrebujes. Jeste ze na to bill udelal remote desktop a v praci mam na serveru plne win7 prostredi se vsema aplikacema. V pripade nouze se da pracovat.
OS X je pro BFU idealni nastroj. Dokud nepotrebuju pracovat jsem na svem Airu i na iphonu spokojenej a chrochtam si. Nakousnuty jabko je po strance HW a SW dotazeno sakra daleko s orientaci na uzivatele. O tom zadna.
Ale u Win7 staci mit nastaveny bezpecnostni volby na vychozi nastaveni (stahovat aktualizace 1 denne, firewall, antivir) a neni zadnej problem. V usabilite pro BFU se to blizi japku.