Navštíveno 1237x

18.01.2011, 08:59 |
Skury Mám dotaz.
Budu kupovat spotřebiče do kuchyně, Whirlpool a Baumatic. Dostal jsem nabídku od truhláře, ale pohledal jsem po netu a dokážu ty ceny poměrně dost stlačit dolů. Koupil bych to u www.levneelektro.cz. Ale truhlář mi poslal vyjádření od jeho dodavatele, že LevnéElektro dováží zboží ze zahraničí a Whirlpool neuznává reklamace na toto zboží.
Mě to přijde jako blbost. Pokud mám český záručák, tak mi to musí zákonitě eventuelně opravit v záruční době, ne?
Tak jako první musíš reklamovat to zboží u toho obchodníka a je to jeho boj. Pokud on má český živnostenský list tak na něj platí české zákony. Jakmile by ti pak vrátil reklamaci neuznanou je to na soudního znalace a popotahování pokud si budeš myslet, že tu reklamaci uznat má
Truhlář má pravdu, nedostaneš origo záruční list Whirlpool, ale extra záručák od levneelektro, takže pokud se ti něco po*ere, opraví to jejich smluvní servis, uvedený na záručáku, oficiální Whirlpool servis mrkne na sériové číslo, zjistí že nesouhlasí s čísly pro ČR a ukáže ti vztyčený prostředník. Pokud pak levneelektro krachne, neopraví ti to nikdo, jen za peníze... :) Vyser se na nejnižší cenu, fakt se to nevyplatí...

18.01.2011, 09:10 |
Skury I když teď když nad tím přemýšlím, tak jsem dospěl k tomu samému, Míro. Přímo obchod Whirlpoolu nebo Baumaticu tu není a jít s tím do Datartu je blbost. Takže reklamace u prodejce je jasná...
[ Link ] [ Link ] ja to nechapu, kazdej honi nej cenu, jdi do prodejny a kup to i kdyz je to drazsi, za pripadne trapeni ze jsi usetril 1000 to fakt nestoji. Datart,EW atd...jen tak nelehnou takze mas vetsi jistotu nez nejakej eshop v horni dolni.
Jestli si dobre vybavuju, tak datart to i priveze vlastni dopravou, vynese to do bytu a pokud by prislo na pripadnou reklamaci, tak prijedou a opravi nebo si to sami odvezou. To vnimam jako hodne velke plus, kdy bych si s klidnym svedomim priplatil.
V tomto se mi Datart moc libi.

18.01.2011, 10:25 |
Skury To není o honění nejceny, ale spíš o tom, jestli na 37t ušetřim 7t, tak to je taky něco jiného...
Ještě si to nechám projít hlavou, o tom žádná...

18.01.2011, 10:28 |
Skury A jinak na stránkách LevneElektro.cz je napsáno...
V internetovém obchodě www.levneelektro.com (.cz) jsou prodávány pouze výrobky schválené pro prodej v ČR, zajištěné certifikátem oprávněného dovozce. Jsme členy asociace APEK a držiteli osvědčení auditu obchodních podmínek SAOP (číslo certifikátu * 185 *)
Ale ještě jim tam zavolám.

18.01.2011, 10:32 |
Skury A ještě jsem si teď přečetl celý reklamační řád. Reklamace samozřejmě probíhá u nich na prodejně, takže jako klasický internetový obchod.
No kromě dvouletýho českýho záručáku (kterej ti bude platit u daný prodejny) bys ještě měl dostat evropský záručák na 1 rok, což už možná pro risk toho ušetření stačí (zvlášť jestli je to 7 litrů). Je to na tobě. Já koupil v Německu rekordér JVC, posral se, reklamoval jsem to v českém servisu a tam mi nakonec vzali i ten jejich divnej německej záručák. Některá značka se ale na tebe vykašle.
To Skury 10:28: Co má společného to, že prodávají schválené výrobky s tím, jestli Ti jej vezme do opravy autorizovaný český servis? Zhola nic
Mrkni tady. Snad hned první příspěvek je o tom,že nedostal zákazník český záručák.
[ Link ]