Navštíveno 1847x

Tak ani Dojčlandu nechybí idiot s razítkem co něco takého povolí :-D
[ Link ]
Jééé, to je nebezpečný!!!
co je na tom nebezpecne ? je to riadne oznacene znackou a namalovane..... v anglicku to tak funguje uz x rokov a bezproblemov. a usetria sa na tom nenormalne prachy.... staci tam postavit na tyzden panov v zelenom a vsetci by si velmi rychlo zvykli a naucili sa na tom jazdit....

15.01.2011, 20:11 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2011-01-15 20:14:01
Spíš jsou trubky, že tam nedali po vyodnocení, že na to některý kašlou, pár betonových zátarasů a hnedka by bylo po problému a navíc by to o tolik dražší nebylo než to jen namalovat.
Ono občas ty namalované čáry apod. jsou úplně k ničemu, protože jsou možná podle vyhlášek správně, ale není to funkčně proveditelné se jimi řídit
tohle odbočování vlevo bez objetí kruháče jsem už viděl i na kruháčích co mají uprostřed nějakou stavbu
Petura: Ale to asi nebylo úmyslné projetí rovnou vlevo ne? :-D
Přijde mi to nebezpečný, protože vidíš značku kruháče a nikde nic..teda jenom nakreslený na zemi. Něco podobnýho bylo jeden čas u nás u Lipníka nad Bečvou, ale tam to bylo ještě s nějakýma retarderama, ale i tak, nepřehledný, nebezpečný, uff:-(
HIGHTOWER: v Brně třeba naprosto běžná věc na Vídeňský a přímo u kruháče je služebna dopraváků

15.01.2011, 22:28 |
Pepe Hmm, to je určitě sestřih z prvního dne, kdy to otevřeli, tak logicky lidi zmatkujou, když tam X let jezdili jinak. Ve Skandinávii mají takový kruháče s nakresleným metrovým kruhem uprostřed a funguje to v pohodě...
v zimě čáry zapadaj sněhem a je po kruháči:D ale je fakt, že v Anglii nebo ve Francii tohle funguje
tak to je hodně špatný tohle :D ..... ano jinde když to neni plnohodnotnej ostrůvek tak to je alespon prostředek ze zámkovky nebo nějaký dlažby a je do vypouklej ze země trochu.....tohle je fakt nouze a určo se tam už hromada aut zbořila :D
měly tam dat aspon ty betonový bloky
když jsme u těch křižovatek...všimli jste se poslední roky "debilní módy" když pominu výstavbu různejch odpočívadel pro chodce z betonovejch bariér/to jsem ochoten pochopit/,ale stavění zbytečnejch obrubníků a ostrůvků uprostřed křižovatek(v Bohnicích u plotu se takhle nemohly vejít do zatáčky autobusy) zužování průjezdu křižovatkou(nebo jak to nazvat?)..mizící krásný a dobře průjezdný rádiusy zatáček nahrazovaný v tomhle místě dle mne nesmyslnym rozšířením už tak širokýho chodníku dobře o 150cm a na původní rádius zatáčky nalepeným 90´rohem vystrčenym přímo do křižovatky(viz.ilustr.foto)..tuhle křižovatku jezdím dobře 20let(to zní trašně)a jediný vysvětlení vidim v tom,že to má zřejmě za cíl ještě víc zpomalit průjezd s odbočením křižovatkou a tím teoreticky zvýhodnit chodce na přechodu za křižovatkou...jezdit to je hrůzinec

hightower: já na tohle žaludek nemám, ale byl jsem párkrát svědkem toho, že "mlaďasové" projížděj kruháč opačně :o/
No v anglii tyhle kruhace funguje maximalne pres den, padne tma, kazdej na to kasle a projede to jak se mu zachce - osobni zkusenost na miste spolujezdce.
Pokud jedu tak hledím na značky atd... tak je snad úplně jedno jestli je ten kruháč namalovaný nebo co. Pokud mě značka upozorňuje na kruhový objezd tak ho tam očekávám a podle toho jedu. Lidi jezdí a nesledují značky, což je mnohem horší.
Jednou jsem ve Vyškově viděl jak pán na kruháči couve jelikož přejel požadovanej exit . Od te doby mě nic neořekvapí .
Phitypaldy pokud jezdi nekdo stejnou trasu kazdy den, znacky uz nevnima a jede po pameti. Dokazu teda pochopit, ze si znacky a namalovaneho kruhace hned nevsimne.
Mrazik: jo jasně já to taky chápu, ale nikde není přece psané, že ta křižovatka bude stejná na věky. Pamatuji křižovatky, kde řídili provoz z ostrůvku vojáci nebo VB a dnes je tam přece už nebudu očekávat :-D
pred deseti rokama jsem byl v anglii a tam to je uplne normalne, i v obytnych ctvrtich je na kazde male krizovatce nakreslena tecka uprostred a sipky po stranach a neni tam s tim jedinej problem
I ve Švýcarsku jsou takové kruháče a funguje to.

16.01.2011, 13:11 |
Jozzo Když už jsou v Havířově na kruháči semafory,tak nevím kam ten svět spěje..