Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > kde hypoteku?

o Navštíveno 1329x o
o 14.01.2011, 22:48 | Rajdlos
Chtel bych se zeptat jestli nemate zkusenosti s hypotecnimi uvery na bydleni? Od koho nejlepe vzit. Idealne bez dokazovani prijmu. Ca 1,5mil.Kc

o 14.01.2011, 22:55 | X-sat (M)
...bez dokazování příjmu fakt nevím, jinak viz můj post
[ Link ]

Sazby jsou opravdu dole, takže vyrazit do bank a počítat. My bereme nakonec od ČSOB, ale zaměstnaneckou. Solidní nabídku jsme měli např. od Hypoteční banky.
o 14.01.2011, 23:58 | Pepíno_Honda
já vybírám mezi Hypotečkou a Českou Spořitelnou - Ideální hypotéka, kde se dostávám na 3,89% při fixaci na 5 let. lze ji velmi dobře nakonfigurovat dle potřeb za jednorázové poplatky. Ikdyž je stavěná na to, že ji musíš mít min. 20 let, /nelze tedy refinancovat jinde/, tak se nemusíš bát toho, že ti při konci Fixu zvednou procenta na nesmysl. za poplatek 1999,- si můžeš dát Garanci úrokové sazby o +-,5%. Takže i při "nejhorší" variantě se dostávám na úrok 4,39%. Což je velmi dobré i při dnešních podmínkách.
o 15.01.2011, 01:09 | KFL
Pepíno> Proč bys nemohl refinancovat? Je tam časový limit? (ptám se, nerejpu)

Já měl za to, že refinancovat můžeš jakoukoli hypotéku po skončení fixace. Akorát mám za to, že refinancovat může člověk jen jednou, ale to taky nevím jistě.
o 15.01.2011, 06:55 | Pepíno_Honda
no právě je to postavené tak, že je tam musíš mít minimálně 20 let. Fix si můžeš jakýkoliv... tak proto :-) ten malý úrok je právě za to, že tě mají na dlouho... ale právě s tou garancí +- 0,5% to je pořád super...
jinak refinancovat můžeš při každém Fixu. Dělali jen brikule v tom, že sis mohl dát odpočty jen z první "hypo". Ale pak to srovnali, že můžeš i po těch refinancech..
o 15.01.2011, 19:02 | mrazik
Pepino s nemoznosti ji doplatit nebo refinancovat bych nebral. Vzdycky je lepsi si nechat prostor pro doplaceni, kdyz se ti zlepsi financni situace a pokud se nezlepsi, hur na tom nebudes - pokud tedy uroíky nepujdou nejak brutalne nahoru, ale to bych neocekaval.
o 15.01.2011, 19:39 | Pepíno_Honda
doplatit nehrozí, je to velká částka :) ale ten refinanc není právě tak jistý... vem si, že budeš mít úroky v rozmezí 3,39-4,39% To po celých dvacet let. Že by někdy šly úroky pod hranici 3,39 ? tomu nevěřím...
o 15.01.2011, 19:53 | addamec
Pepíno: Naši si brali hypotéku v roce 1999 a úrok byl okolo 10%. Zrovna tak si tenkrát mohli říkat, že to pod 7 nepůjde.
o 15.01.2011, 20:18 | Newmy
Ja jsem si prosel vyberem hypoteky v poslednim cca pul roce. O vsem hodne rozhoduje ucel hypoteky(zda stavba, rekonstrukce nebo nakup nemovitosti).
Rozhodoval jsem se mezi Hypotecni bankou a Ceskou sporitelnou. Po vlastnich zkusenostech bych opravdu hypotecku nedoporucoval. Mozna jsem mel smulu na bankovni urednici, ale i podminky ktere jsem nakonec ziskal od sporitelny jsou zajimavejsi. Co se tyka toho zvyhodneni o kterem mluvil Pepino. Co vim ja, tak ta vyhoda je v tom, ze se clovek zavaze k tomu, ze od banky neodejde po ukonceni fixu a za to dostane vzdy vyhodnejsi urokovou sazbu. Odejit samozrejme muze, ale je za to nejaka sankce. Pokud by ale byla pravda, ze se dala priplatit "garance" navyseni, tak by to zase tak spatne nebylo.
o 15.01.2011, 22:20 | mrazik | Upraveno: 2011-01-15 22:21:21
Pepino to jsem si rikal taky, kdyz jsme si pred 7 lety brali hypoteku a ejhle, ted zaciname sporit a minimalne o 5 let si ji zkratime a to uz udela dost tisic na urocich. Samozrejme to chce spocitat,ale upsat se na 20 let s nemoznosti doplatit, pro me tech zaporu je hodne.
Co jsem se bavil s lidma, kterym koncila fixace, dostali takovy urok, ze platili v podstate stejne a tak to dopadlo i u nas.
o 16.01.2011, 00:37 | addamec
Já jsem řešil hypotéku před rokem. Nakonec zvítězila Wustenrot. Jediná po mně nechtěla životní pojištění, zakládat další účty nebo zřizovat kreditní karty, abych získal nabízený úrok. Ve smlouvě mám, že po konci fixace mi nenabídnou horší úrok, než v té době budou nabízet novým zákazníkům.

Souhlasím s výše napsaným. Hypotéku mám na 20 let, ale rád bych ji do 10 let splatil. Splátky jsou nastaveny tak, aby mě nezatěžovaly.
o 16.01.2011, 08:27 | mrazik | Upraveno: 2011-01-16 08:32:07
addamec zivotni beru, ale aspon to chcwe rizikove pojiseni, i kdyby ho banka nechtela, je asi nejdulezitejsi. Muze se stat cokoli a tvym dedicum zustanou na krku dluhy - na druhou stranu slusna skodolibost :-D .
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3993 sekund.