Navštíveno 836x

Poraďte prosím, koupil jsem si notebook HP a bratr nainstaloval windows. Ten je legální a je na - tuším že se tomu říká skrytá partition disku... dá se nějak vypálit instalace pro windows na DVD?? Pro případ, že by mi notebook nějak vybouchnul.
Hledám to v nastavení ale nedaří se. Je to W7
TomasW:jak dostat image widlí na DVD netuším, ale používám Acronis True Image Home, který Ti udělají zálohu celého disku,nebo disků a to si pak třeba zkopíruješ na další počítač,síť. Pokud disk vybouchne, dáš nový, nainstaluješ Acronis a zrestoruješ komplet disk z image. Ale nesetkal jsem se s tím, že by se ta partition, kde je image widlí od výrobce někdy poškodila, ale tohle by bylo případné řešení.
a není na ploše nebo někde program "něco recovery" přes který se vypálí systém na DVD?
nene to tam není.... je tam jen nějaký HP advisor, ale tam jsem nic nenašel..

14.01.2011, 02:15 |
koren origo HP umoznovalo vytvorit zalohu resp vytvoreni inst dvd bo cd. ale jestli to je nejakej dobastl, tak z prdu kulicku neudelas...
pokud to facha tak udelej obraz disku jak radi giuseppe, ja bych na to pouzil ghost, ale to uz je vcelku burt.
Koren: Není to žádný prdový dobastl... to spíš já jsem kopyto a nevím kde to hledat. Když udělám obraz disku tak to poslouží stejně jako když si z té skryté části disku vypálím istalačky?? Když notebook náhodou někdy klekne tak tím obrazem ho zase nahodím ano?

14.01.2011, 11:07 |
koren ano, vytvoris si obraz disku 1:1, tzn kdyz ti klekne disk, das tam novej, pouzijes tenhle obraz a budes mit presne ty samy wokna+programy+data ktery jsi mel pri vytvoreni obrazu.
origo recovery z HP se snad ptalo na vytvoreni CD/DVD pri prvnim startu. pozdeji se to snad taky dalo - jak? UTFG;-)
no a první instalaci právě dělat trouba bratr a asi to nějak odklikal do pryč...
TomasW: myslím si, že při první instalaci by se mu nepovedlo odstřelit recovery ve skytý partition:-). Určitě tam bude...ta se spustí po restartu stisknutí klávesy F9 a dalšíma volbama. Ale jak jí dostat na CD/DVD jsem nezkoušel. Jinak co se týká té zálohy jak radíme, vše máš potom tak, jak sis do klonu dal. Mimochodem já to používám i když mám v notebooku partition s recovery, která je bez mých programů, nastavení, atd. Pokud lehne systém, pošlu tam zálohu z toho klonu a během pár minut je vše tak, jak bylo(v den vytvoření recover).

14.01.2011, 17:06 |
koren nakonec bude stejne nejjednodusi kdyz to odneses nekomu kdo se v tom vyzna - za flasku/par plzni to budes mit a bez nervu
ja osobne vsetky recovery partition hned mazem. cista instalacia win+ najnovsie drivery zo stranky vyrobcu (hp.com) a svaty pokoj...