Navštíveno 1552x

Pred cca rokem a pul jsem skladal jedno pc, se kterym jsou neustale problemy, seka se, modre smrti, apod.
sestavem z komponent viz níze, máte tip, co by byla hlavni pricina problemu?
dík
CPU Celeron Dual-Core E1600 BOX
[ Link ] ASUS P5KPL-AM IN SI, G31,2D2,GB,6CH
pred pul rokem vymenena za gigabyte
1GB DDR2-667 MHz Apacer
[ Link ] DVDRW Sony Optiarc AD-5200S 12x12x20x20x SATA čer.
[ Link ] HDD 320GB Samsung SpinPoint F1 16MB SATAII/300 3RZ
[ Link ] MSI N9800GT-MD512 (DDR3 1G,256bt,2DVI,HDMI,2D-SUB)
[ Link ] MS Windows XP Home Edition CZ SP3 CD COEM
MidiTower KME ATX CX-Y662 P4 400W 15cm Fan - Black
[ Link ] puvodni zdroj jiz vymenen za Fortron 400W.
tak to je tady spatně? uz mi z toho hrabe:-(

11.01.2011, 21:09 |
koren takhle ti to nikdo nerekne..
zkousej postupne menit dily, pokud mas tu moznost, a pozorovat co se deje
Tipnul bych to na problém s RAM. Zkus tam hodit nějaké kingstony a uvidíš...
ako pisal walish, ramky, ovladace, zle nahodeny chladic na procaku, vadna doska..... cez net sa to neda riesit....
co řekl google na kod modrý smrti?

11.01.2011, 21:18 |
rcman Mám podobnou sestavu. Teď už jí teda maji rodiče já mám noťas.
Ale jak píše walish. RAMka udělá taky hodně. Já to blbec překopal a trochu vylepšil právě RAMkou. a dal jsem každou jinou značku a absolutně to nešlo. Až když jsem dal dvě stejný Kingstony. Začlo to bejt v pohodě.
Muzes zkusit Memtest nebo Goldmemory a testovat, zda ukaze chybku.
Uz jsem par set pocitacu postavil a pokud padala modra smrt, tak to byly RAMky nebo deska.
ja bych to takhle striktne na desku nebo pamet nesvaloval. Spis co radi Petura s googlem. Posledni zasek s BSOD byl prave ohledne zapisu na HDD atd - a ve finale opravdu spatnej disk...
modrou smrt jsem nevidel, pc je znameho a rikal ze mu tam sem tam skocila. nejvetsi problem je udajne, ze je pomerne pomaly a seka se.
na memtestu jsem to mel a nic. Ramka by mela byt v pohode. deska uz jednou menena, aktualne tam je
GIGABYTE G41M-ES2H (rev. 1.0)
[ Link ] jeste me napadnul procak, nebo grafika... nic jineho tam uz neni...
nabootovat z hirens boot cd do live windowsu co je na tom cdcku, pouzit aplikaciu bluescreenview a hned zistis na com tie modre obrazovky vyskakovali. pripadne ak sa da pc zapnut a funguje na nom windows tak staci len ta mala utilitka....
[ Link ]
G41ka není moc povedenej chipset, kamarád před týdnem dělal PC pro svého zákazníka na Asusu s G41kou chipsetem a dopadlo to dvojí výměnou desky :-((
jinak jako prohifi, jako první spáchat test paměti, mmch Apacer není žádná výhra :-(

11.01.2011, 23:39 |
empi Možná by nebylo od věci tu modrou smrt vfotit fotakem, to potom dosti napoví :) .. jinak za mě memtest a test disku...
existuji programy co ti vypisou cim primo to je mam ho vedle u taty na pc kde to trpelo na bluescreen. zejtra se ti mrknu jak se jmenuje kdyz si vzpomenu
Pod Windows foldrom (%windir%) by sa mal vytvoriť súbor memory.dmp, máš ho tam?
empi, axetom - pisal som to hned nad vami... ta utilitka sa vola blescreenview a slusi presne na otvaranie tych modrych obrazoviek a chybovych hlasiek
empi, axetom - pisal som to hned nad vami... ta utilitka sa vola blescreenview a slusi presne na otvaranie tych modrych obrazoviek a chybovych hlasiek
To Antonio: Prý "poměrně pomalý". Co by taky uživatel čekal, od této sestavy? Mimochodem, pokud jsi PC ani neviděl, ale něco Ti řekl jeho uživatel, tak si prosím nejdříve zjisti co tomu opravdu je.
To maresk: G41 je hojně používaný čipset a nesetkávám se s nějakými masivními problémy.

12.01.2011, 15:22 |
soray Na 99,999% vadna ramka. Nedavno jsem resil podobny pripad, zkouseli jsme menit s dodavatelem nekolik modulu ramky a stale spatny (nekdy ani PC nenabehl, s jinym modulem modra smrt ve Win). Nakonec jsem prisel na to, ze byla asi vadna cela serie modulu (Corsair), po vymene za jinou znacku (Transcend) naprosto bez problemu.
Harryp: nevyjádřil jsem se úplně přesně, konkrétně Asus desky trpí na potíže s ovladačema integrované grafiky/chcípáním grafik, jak mi bylo řečeno u dodavatele :-( - Asus se snažím nepoužívat, to raději "origo" intel, MSI, DFI, s Asusama se potkávám podělanejma až moc často :-(
buď Ramka, zakladna to se stalo mi, popřípadě kolabující HDD, co se týče rychlosti tak pokud tam je jenom 1GB RAM tak je to docela málo už vzhledem k dvoujádru procesoru který mimochodem za moc nestojí, grafika je slušná ale volil bych 450W zdroj
Ty ramky tam jsou 2, to jsem nenapsal. takze 2gb ramka.
harryp: myslim ze to neni zas tak spatna sestava, ze by to v pruzkumniku a s praci v office bylo pomale....
zkusim soft na tu bluescreen a pak kouknu asi na ty ramky.
To maresk: Asus obecně v komponentech není to co býval. Pak je jasné cos měl na mysli. GB,Intel a MSI totiž takové problémy v modelech s G41 nemá.

13.01.2011, 15:44 |
muSlim | Upraveno: 2011-01-13 15:44:24
2 Antonio: 12.01.2011, 00:56 | Slim... po bluescreene by sa malo vytvoriť to čo píšem, máš to tam, alebo nie?
dneska jsem hodil programek na vypis bluescreenu a nic, hd tune projel bez chyby, ted jeden nejaky burn test, nebo jak se to jmenuje, jeste 13 hodin to bude testovat, tak uvidim. jenom doufam ze to na necem padne. protoze kdyz testy projdou ok, tak uz nevim co s tim.
Jestli máš možnost, tak dej nový datový kabel k pevnému disku a pořádně pak i samotný disk otestuj. Ty RAMky už jsi otestoval?
tak test disku projel v pohode, tak snad bude ok. ramka se tusim testuje v ramci testu ktery tam bezi tedka.

13.01.2011, 17:02 |
hanx zkus memtest, nějakej test na procesor (BSOD může způsobovat taky) a čistou reinstalaci Windows!
reinstalovany byl uz 4x.
dneska po 16hodinach dobehl BurnInTest a zadna chyba,
tak jsem vymenil ramky, misto 667 2x 1gb apacer jsem dal 800, 2x 1gb kingston a uvidime