Navštíveno 1318x

11.01.2011, 14:33 |
Crimson | Upraveno: 2011-01-11 14:37:27
Mám tady na stole Canon SX30, je to už několikátý stroj z novějších modelů
a nemůžu se zbavit dojmu, že to už výrobci přeháněj s honbou za Zoomem a zejména Pixlama
a pěkně to kurví kvalitu snímků,
taky máte tohle podezření ? vzpomínám na moji FZ5, to byly obrázky..
ale tohle co mi leze v kanclu z Canon SX30 , to je fakt divný..
je to Automat na ISO_400, když mu vnutím natvrdo ISO_80, je to o chlup lepší

11.01.2011, 14:34 |
Kapka (M)
to mi snad fotí líp mobil..tohle je fakt hrůza :-(
Jsou to sice výřezy 1:1 ale u pomalu vlajkové lodi za 11tis. bych čekal něco jiného ..
Už sem to četl tady
[ Link ] je to starší článek,ale asi teda na tom něco bude.
kdyz si pak zmenis rozliseni fotky na velikost podle megapixelu sveho stareho fotaku, tak budes i na stejne kvalite pri trose stesti....a to se vyplati :)))

11.01.2011, 14:45 |
Kamil Ozzy- nesmíš na to koukat při 100% zvětšení. Prostě výrobce počítá s tím, že si to uživatel prohlídne na monitoru nebo nechá vytisknout v rozměru 10x15 a pro takový případy ta kvalita stačí. Jinak je fakt, že kromě nejnižších ISO je ten obraz tragickej - viděl jsem výstupy z kompaktů od Sony a Panasonicu a na vyšší ISO je to díky "redukci šumu" neskutečná mazanice bez kresby. Díky tomu brácha fotí 5 MPx kompaktem s fajnovým obrazem a nechce upgradeovat, protože je ze současných kompaktů fest zklamanej...

11.01.2011, 14:50 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-01-11 14:55:45
Ty woe to je pěknej šumix.
NJ nedávno jsem to samé tvrdil u nás na fóru a byl jsem za blbce a jeden si tam nenechal pomalu šáhnout na jeho FZ38 od Panasonicu a když jsem tam tvrdil, že za tu cenu byl ve výprodeji starý Nikon D3000 a že ty fotky díky velkýmu čipu APS-C budou úplně někde jinde, tak mě odpověděli, že vlastně výřez 1:1 nedělají a že stačí co vidí na monitoru a nebo fotce 9 x 13cm :-/
Holt stádu ovcí to stačí a kupujou velké nápisy na krabici 14,1Mpix apod...
Hele tak je to se vším, dřív bylo minimum ve zvuku koupit věž Aiwa s karuselem na 3CD, ale dneska 90% populace hraje přes repro noťase a nebo Ti co mají "hifi" to ženou přes Genius, Logitech apod. sra*ky. V tom vztahu byla ta věž před 15ti lety za 15tKč opravdové hifi byť samozřejmě znalci ví, že tomu tak nebylo ani tehdy. Komerce a lidská hloupost vládne světu.

11.01.2011, 14:55 |
hanzz jj, proto se modlím,aby mi co nejdéle vydržel můj FinePix F31fd, se kterým běžně fotím na ISO 400 a paráda.
Kubais: díky pěknej článek
mam novej Canon S95 a naprosta spokojenost i pri zoomovani
Koukat na šum v plném rozlišení je samozřejmě kravina, to ti Ozzy garantuju, že pekelně šumí i moje 7D, ale když pak porovnáš snímky v konstatní velikosti (třeba na 3mpix), tak ti pro změnu garantuju, že 7D je nejmenší šumák po 1D a 5D. To prostě nejde porovnávat. Kamarád udělal úžasný koncertní fotky s Panasonic TZ5 (asi) a když jsem ten samej kompakt měl v ruce, tak jsem se zhnusil, co je to za mazanici. Prostě my na to koukáme 1:1, ale ostatní koukají na výslednou fotku. A ty špatný nebejvají. Vezmi SX30 a udělej na široký ohnisko fotku na ISO 400 a dej jí sem už zmenšenou. A bude to fajn :)
Jak zmiňuje hanzz, třeba F31fd byl obrazově hodně zajímavej foťák, ale takových se dneska dělá minimum.
to je všechno OK, ale já mám pocit, že dřív to zkrátka fotilo líp než ted,
tam si mohl udělat výřez a byl good, dnes to nejde,
plocha čipu versus mpx versus 800mm zoom a co ti z toho vyjde ?