Navštíveno 837x

11.01.2011, 13:35 |
Pekis Donedávna jsem fungoval doma na Asusu WL-500...nedávno zřejmě odešel do nebe, tak jsem koupil Airlive WL-5470AP.
Bohužel se mi nedaří tento router doma rozjet. Takže co potřebuju? Mám stolní kompl + ntb. Obojí sem zatím připojoval kabelem, protože router po pádu ze stolu přestal vysílat wifi. To problém není, oba počítače obvykle fungují v jedné místnosti. Pokud by se podařilo i wifi, bylo by to pro mě už jen něco "navíc".
Jde mi opravdu o konkretní nastavení tohoto nového routeru...nejsem si jistý zda vybrat mod AP nebo AP+router. Zkoušel jsem různá nastavení, nikdy sem se nedobral úspěchu.
Mám připojení od místního poskytovatele kabelem. Ten sem zapíchl do WANu, z LANu kabelem do počítače. Jde mi o to, kde vlastně nastavit IP adresu, kterou mám od poskytovatele přidělenou. Nebo by mělo stačit naklonovat MAC adresu mojí síťovky z počítače?
Snad jsem to nenapsal příliš krkolomně a pokud by někdo pomohl, byl bych moc vděčný (jinak google a projetých x for už mám, stejně mi nic nepomohlo).
tak, mód rozhodně AP+router, aby to jelo, pak si vlez do nastavení WAN a zadej do WAN IP adresu, masku a gateway od poskytovatele, pro jistotu si u poskytovatele ověř, zda není nutno u nich zadat novou MAC adresu a měl by ses dobrat funkčního stavu - kdyžtak napiš na ICQ, zkusím Ti pomoct :-))
Jinak ad WL-500 - ověř, jestli ti neodešel "jen" napájecí zdroj - u WL-500 častej jev, to, že ti nejede wifi je možnost, pokud máš starou verzi WL-500, že ti tím pádem vyskočila Wifina z minipci slotu v tom routeru (mám ho taky - WL-500g Deluxe, ale novější verzi s integrovanou wifi na základní desce).

11.01.2011, 14:34 |
Pekis Paráda...všechno sem měl správně, jediné co mi chybělo bylo to nastavení IP atd od poskytovatele v nastavení WANu. Routřik už šlape.
Jediné co ještě nejde je wifi signál. Vytvořenou síť mi wifina v ntb najde, k netu se však nepřipojí.

11.01.2011, 14:37 |
Pekis | Upraveno: 2011-01-11 14:39:02
Jo a ještě...nemohlo mít za následek konec funkčnosti navýšení rychlosti od poskytovatele se změnou nějakého nastavení? Nedávno mi prostě poskytovatel zdvojnásobil rychlost. Byl sem tehdy přímo online...vše najednou vypadlo a po nějaké době (na hodinu sem šel od pc) sem se pak zase připojil. Kabel sem však musel připoji napřímo do komplu (dokonce i bez zadání mého přiděleného IP (nechal sem připojení automaticky)). Zkoušel sem pak vše nastavit, ale nepodařilo se mi právě se připojit k routeru (čímž spíše teda usuzuju to, že odešel starý Asus).
to navýšení by neměl být problém, bo ethernet jede max. na 100Mbit, filtraci rychlosti máš u poskytovatele, takže tam bych problém neviděl, spíš bude zlobit ten zdroj na asusu - vysychají v něm kondíky a ten zdroj nedokáže dát dostatečnej proud na živení routeru (asus má odběr kolem 1,5-1,8A, zdroje je na 2A
jak máš nastavenou tu Wifi ? jestli máš na notesu W7/Vista, setkal jsem se s problémem, že konkrétně Vistám vadily 2 věci v SSID (jménu wifi) - podtržítko (_) a mezera, po přenastavení vše v pohodě. Jinak zkus ještě juknout na nastavení zabezpečení a kanálu - osobně nastavuju kanál natvrdo mezi 1-8 (hlavně kvůli svý wifi, která neumí 12. a 13. kanál), jestli máš zabezpečení WPA2 personal s AES šifrováním, zkontroluj notes, jestli to vůbec umí (spousta wifin v notesech má s AESkem problém

11.01.2011, 17:04 |
Pekis Tak, hotovo, díky nastotisíckrát. Byl defaultně nastaven kanál 11...dal sem auto a už to šlape.