Navštíveno 1366x

11.01.2011, 12:25 |
Pekys nemáte někdo doporučení na nějakou barevnou laserovku? Potřebuju primárně na čb tisk, ale potřeboval bych, aby to nežralo tonery jak na běžícím pásu.
Doteď jsme měli jen od HP, tak nevím jak jsou na tom ostatní značky jako samsung, xerox, canon apod.
Cena nevim, tak do 5k bez dph. Nepotřebujem žádný dělo, jen na tisk faktur.
hlavně aby to černou pak nemíchalo z barev, ale řeklo si to o novou černou a tonery byly za nějakej rozumnej peníz. Prostě přiměřený náklady.
díky

11.01.2011, 12:28 |
Jozzo [ Link ] Konica minolta ,jede skvěle.toner na cca 1500 stránek,nový stojí cca 2500,podle toho jestli malý nebo velký

11.01.2011, 12:37 |
ABERTO | Upraveno: 2011-01-11 12:39:10
Tady ta Minolta nebyl nejlepší nápad, krom toho že jí permanentně jede jakýsi ventilátor ze kterého v tiché kanceláři za chvílí zešílíš, tak ten spotřebák je drahej jak čert.
Kdybych šel po nízké pořizovací ceně, šel bych do HP 8500, sice inkoust, ale provoz výrazně nižší než co tato uvedená Minolta.
edit : černá kazeta do HP 8500, ozn.940XL má výtěžnost 2200 stran za cca 600kč s DPH

11.01.2011, 12:39 |
Jozzo divné,neuvažoval jsi nad vadným kusem nebo tím že máte v kanclu horko?
Když je ve stand-by tak jen mlčí,začne foukat jen když až tiskne.
Mno nebudu se pouštět do sporů, ale tuto skutečnost mi potvrdil i technik od Minolty, kde jsem tento problém poptával. Bylo to tehdy připojený přes print switch a tiskárna neuměla padnout do "stand by", tak nepřetržitě hrčela.
Každopádně když pominu toto, tak ten provoz je fakt drahej.

11.01.2011, 12:54 |
Jozzo Tak to jo,souhlasím.
mam
[ Link ] a jsem maximalne spokojeny:o)

11.01.2011, 13:17 |
Pekys ten samsung vypadá celkem dobře. Má levný ty tonery, to by bylo velký plus. Není ten samsung nějak pomalej, nebo hlučnej?
Ta konica má 2x tak drahý, takže tu škrtám.
inkoust nepřipadá v úvahu kvůli fakturám a dodákům, občas na to něco kápne a hned je to v hajzlu.
Samsung je super, ale jsou to svině ohledně tonerů - mám u zákazníka 2 kusy CLX-3175FN (barevnej laser, kopírka, scanner a fax v jednom) a má to hajzl počítadlo stránek, takže natiskne 2000 stran na toner a pak hlásí, že je prázdnej (a často to není pravda), druhak mě naprdli s nádobkou na waste toner - je to jen kus plastu, cena kolem 500 Kč a stačí to jednou za čas vysypat a profouknout kompresorem, aby optočidlo zjistilo, že je prázdná :-(, bohužel toto počítadlo mají asi všechny barevné Samsungy :-(((
Samsung je dobrá volba. Sám mám (sice jen čb) ale všechno beží jak super, pořizovací cena vezmi příjemná a potom tonery asi nejlevnější ze všeho...
Jen přímo u tisku je trochu hlasitější, ale není to zase nic strašného

11.01.2011, 13:58 |
maresk | Upraveno: 2011-01-11 13:59:01
spíš bych popřemýšlel o Brotheru - nejvyšší model je HL-4570CDW, koncová cena kolem 13tisíc, černej toner na 4000 stran se pohybuje od cca 1300Kč s DPH výš, barvy na 3500 stran kolem 2700, na 1500 stránek kolem 1500, fotoválec na 25000/50000 stran kolem 3000Kč, přenosovej pás na 50tisíc stran kolem 2000 Kč - nákladově je to hodně zajímavý a co mám s Brotherama zkušenosti, jsou to celkem blbuvzdorný stroje, který fungujou bez problémů
cenu na tiskárnu jsem bral z brother.cz (koukat na VO jsem línej) a tonery ze zbozi.cz :-)

11.01.2011, 14:06 |
Daryl (A)
Mel jsem samsung CLP, ted mam canon LBP 5050 a reknu Vam HP je HP. Vydrz toneru dnes vyjde skoro nastejno.
V kazdem pripade maji nove tiskarny skoro prazdny tonery a i kdyz to mam taky jen na faktury, tak mne stejne cekala brzo nova sada toneru. Spise bych koukal na funkcionalitu (druhy podavac, rucni podavac atd.).

11.01.2011, 14:09 |
Pekys Díky všem, zkusim ten samsung, je to levný tak když jim nebude vyhovovat, tak si ho vezmu domu :)
Toho Samsungu bych se nebál, každopádně mi byl i doporučován technikem z Ecotoneru v poměru dostupnost a cena plněných tonerů. A není to tak dávno co si u nás sypal popel na hlavu obchoďák ze Samsungu že nové modelové řady budou spolehlivější a míň poruchové než ty předchozí :D
v práci mám jendu canon LBP 5050, když jsem jí zkoušel tak tisk celkem pěkný, ale docela dlouho jí trvá než začně tisknout, ale to bude asi tím, že tam máme dalších 20 čb který plivou papíry ihned :o)
náplně cca 1500,-/ks

11.01.2011, 16:33 |
Jozzo jinak souhlasím i s mareskem,ve fabrice máme asi 5 brotherů různých tříd a opravdu jsou blbuvzdorné a nenáročné a zároveň kvalitní
osobne mam hp clj 3600 a spokojnost, tlaci to pekne a toner tam mam uz nejake dva roky a uz cca pol roka to bliaka ze cierna dochadza a stale to tlaci bez pasov a podobnych somarin takze tipujem ze dalsieho pol rokae este prezije bez vymeny. potom mame aj lexmarky x560n, funguju tiez vyborne, su to prakticky multifunkcne zariadenia ale su to kurvy haklive na kvalitny papier. staci trochu nekvalitnejsi papier, ktory je krivo vyrezany a uz sa to zasekava. ale okrem toho ziadne ine problemy nie su...

11.01.2011, 21:29 |
Pekys když už jsem to teda založil, doporučili byste rovnou i nějaký multifunčkní zařízení pro intenzívní provoz do 30tis?

12.01.2011, 13:13 |
Pekys do 30tis.