Navštíveno 1107x

na exchange serveru máme jen 100MB schránky, jak nejlépe archivovat maily abych měl vše pohromadě a nemusel neustále mazat?
pomůže mi když si v outlooku vytvořím složky do kterých budu maily třídit? nebo budou také stále na serveru?
Prej jenom !!! U nas je v praci na schrankach 20MB a ostatni musime mit u seba na PC. Nadruhou sranu je to logicke. Nezatezujes server a sit tim jak lusrujes mejly... Dle me nejlepsi na archivaci vlasni PC a soubor s osobni slozkou. Kdyz se budes bat o data, tak si ten soubor pravidelne nekam zalohovat...
myslim že to je Nástroje, možnosti, nastavení pošty, datové soubory. Tam to můžeš spravovat

11.01.2011, 08:59 |
Pekys escudo: myslim že je to soubor - sprava datovych souboru :)
Tam si uděláš novej soubor na lokálním disku (třeba archiv.pst), no a pak to klasicky přetahuješ do ty slozky archiv
stejná tabulka, rychlejší postup do ní :o)
tak na lotusu jsme to měli neomezený, takže teď se 100MB celkem trpíme :o)
takže to co mám v outlooku (přijatá, odeslaná, a různé složky) je stále zároveň na serveru?
a když si vytvořím (koukám už mám vytvořený archive.pst) a v outloku "složky archivu" a tam si budu z přijatých budu přetahovat maily tak tím uvolním schránku a zároveň to mám po ruce ... ?

11.01.2011, 11:29 |
KFL Šmárjá, zapni si AutiArchiv, aby se ti položky starší 2-3 týdnů (nebo jak chceš) přesouvaly do PST. Tím se ti pravidelně bude čistit schránka a všechno budeš mít v PST ve struktuře, která kopíruje strukturu (adresáře) schránky.
Nechápu ty velikosti, to je jak z roku 98 :). I ty nejmenší firmy, který znám, mají 500 MB minimum :).
KFL: no nějaká automatická archviace na mě občas vyskočí ...
ale dnes mi přišla zpráva že mám plnou schránku a mám vymazat mejly, tak nevim kam se to archivuje, jestli se to vůbec archivuje ...
když se to bude automaticky archivovat, tak se to někam přesouvá nebo to zůstává bezezměn v došlé/odeslané poště?
tohle mi právě není jasné ..
no ty voe,20MB to je fakt válec :-D My máme standartně 1GB a i to se nechá zaplnit docela rychle když se posílaj pdf velký kolem 10MB..

11.01.2011, 12:08 |
KFL | Upraveno: 2011-01-11 12:11:11
Petura> Archiv znamená, že se ti kompletní struktura poštovních adresářů (odeslaná, přijatá, vymazaná a další adresáře, který máš) vytvoří znova v offline souboru, kterej máš na disku (to je to PST, o kterým tu byla řeč). Ten si potom automaticky zobrazuje v Outlooku jako další zdroj pošty. Tj. ve schránce, kterou máš plnou, ty mejly nebudou. Přesunou se do toho PST a budou tam jako složky archivu (popř. tak, jak si je pojmenuješ).
AutoArchiv si nastav, aby se spouštěl každejch 14 dní a třeba přesouval věci starší 3 týdnů do PST (soubor ti to nabídne automticky). A máš klid :).
V tom screenshotu mýho Outlooku je několik archivů, protože je tam komplet pošta za posledních 6 let, co jsem v MS (přičemž dostávám kolem 250-300 mailů denně a odesílám cca 80-100).

KFL: kde se nastavuje ta automatická archivace? hledám a stále tápu ...

12.01.2011, 09:20 |
KFL To záleží jakou máš verzi. Ale obvykle je to v Tools - Options - Other - AutoArchive.
Můžeš taky v outlooku použít tlačítko F1 :)
už jsem našel a vytvořil si nový pst soubor, který mám uložený na druhém disku a né v C: doc & set/ temp/ atd ...
a koukal jsem že jsem tam tu archivaci měl nastavenou, ale ve složkách nic nebylo, tak doufám, že se mi to teď povede