Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT HELP: WiFi

o Navštíveno 1562x o
o 08.01.2011, 10:27 | Thullo
Prosím Vás všechny co rozumíte IT - mám problém s WiFi - koupil jsem rodičům do Prahy WiFi router TP-LINK TL-WR543G
[ Link ]
ale na starším NTB kde je WiFina je problém, že když jí aktivuji (zapnu) tak se NTB buďto hned, nebo někdy až po chvíli restartuje a pak se resetuje stále dokola. Vždy než se resetne se na zlomek vteřiny zobrazí celá modrá obrazovka (modrá smrt)

Vzal jsem si ho tedy do Ostravy, přeinstaloval vše kolem WiFi a tady na starším TP-LINKu (číslo nevím, mám ho asi rok) to šlapalo v pohodě a bez potíží - neresetlo se to ani jednou. Poslal jsem ho tedy zpět do prahy a tam když to zapli, zase se to chová stejně - tedy RESET pořád dokola...

Zajímá mne, zda třeba, že je ten NTB starší nemá problém s těmi pásmy nové WiFi (tam jsou nějaké ty b, n, g a já nevím co všechno - nerozumím tomu)

Dá se to nějak vypnout na tom routeru, ty nové frekvence (či co to je?) Nebo nenapadá někoho, proč to ten NTB starší tak trápí?

Když se na tu WiFi v Praze připojím mobilem, nebo PDAčkem tak to šlape paráda, ale ten NTB to prostě resetuje...

Díky moc všem za info!

foto k příspěvku  od Thullo

o 08.01.2011, 10:36 | axetom
preinstaluj ovladace na wifi u notebooku. Dej tam treba novejsi
o 08.01.2011, 11:04 | jasisoft
aky typ sifrovania wifi mas na starom a aky typ na novom tplinku (wep, wpa, wpa2) ? aku operacny system je na tom notase (xp, win7, vista) ? a aka wifi sietovka je na tom notase (intel, broadcom, atheros) ?
o 08.01.2011, 11:30 | Thullo
2 axetom:
to bych mohl zkusit - preinstaloval jsem to jen za ten původní ovladač právě, ale pracoval jsem s tím tady v Ostravě, kde to bezchybně šlapalo.

2 jasisoft:
sifrovani na starem TP-LINKu (TL-WR542G) je WPA-PSK/WPA2-PSK
na novem (TL-WR543G) je take to samé - teď jsem to ověřil po telefonu s rodiči.

Operační systém na NTB je Windows XP - oficiální

WiFi v NTB je Intel PRO/Wireless 2200 BG Network connection

Tak a teď co poradíš prosím? Díky
o 08.01.2011, 12:05 | jasisoft
tak potom jedine tie ovladace, nic ine ma nenapada. na starsich zariadeniach byval problem s podporouu wpa-psk/wpa2-psk. pokial si sa rpipojil na wep, vsetko op, pokial na wpa - resety a podobne veci ako opisujes.

inac intel 2200bg ma dva druhy ovladacov - bud zakladne, kde sa ovlada vyhladavanie wifi sieti priamo vo windowse. alebo rozsirene s intel pro wifi aplikaciou, kde vyhladavas siete priamo v tom special programe. a ten special program sem tam blbne. cize idealne odinstalovat vsetko s nazovom intel pro wireless, aj ovladace aj software a nainstalovat len zakladny balik ovladacov bez dalsieho pridavneho software....
o 08.01.2011, 12:11 | Thullo
2 Jasisoft:
No ja jsem vzdy tu wifi hledal normalne pres Windows - zadny program jsem nepouzival - ale je mi zahadou, ze doma v Ostrave to jde bez potizi a u nich v Praze se to hned po zapnuti WiFi resetuje... nechapu to - kdyz i ja mam na svem routeru wpa-psk/wpa2-psk :o( fakt nevim, co s tim...
o 08.01.2011, 12:41 | jasisoft
tak to skus odinstalovat a skus naninstalovat napriklad toto [ Link ]
o 08.01.2011, 12:41 | jasisoft
tak to skus odinstalovat a skus naninstalovat napriklad toto [ Link ]
o 08.01.2011, 16:44 | vypuk
Zkus jim tam vypnout šifrování jestli to dělá i bez, pokud to nepůjde bez šifrování tak pak bych teprve až zkoušel nějaké utility.
o 09.01.2011, 07:49 | maresk
tak tak, v každém případě do notesu nasyp nejnovější ovladače na 2200bg ev 2915 (balíček ovladačů je stejný), jako radí jasisoft. Ještě mě napadá, zkus nastavit ten rodičů router na pevný kanál, ne na auto. Druhak tam nasyp nejnovější ovladače chipsetu.

Ještě mě napadá - co je to za notes ?

Jinak sám mám nastavený taky kanál wifi napevno, protože v notesu mám neorigo wifi a ta odmítá skenovat wifi na 12 a 13 kanále (je to abg, tudíž 5/2.4 GHz)
o 09.01.2011, 07:55 | maresk
a ještě jedna věc - stáhni si BlueScreen view - [ Link ] - ukáže Ti, na čem to padá do modrý smrti
o 09.01.2011, 10:48 | Thullo
Chlapci, diky za info, ale resit timto zpusobem to muzu, az budu zase v Praze :o( takze zatim diky, az to budu resit fyzicky, zase pisnu. Nejprve udělám to, co jste mi poradili. Nebo, vyměním ty routery a pak budu labrovat u sebe doma :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3099 sekund.