Navštíveno 1328x

Prosím o radu. Dostal jsem wifi router, počítám nějaký základní a už mi tedy funguje. S čím nejsem moc spokojen je dosah. V horním patře internet běží, ale horší je to ve spodní části domu, kde je signál slabí, místy není vůbec. Chtěl bych pokrýt celý dům, pomůže mi k tomu když vyměním antenu co čouhá z wifiny??? Trčí mi z ní jen jeden prcek. Pomůže když místo ní našroubuju např. tohle
[ Link ] Díky moc

07.01.2011, 16:34 |
clown to neni TV .. WiFi je obousmerna, takze bys musel vymenit i tu v notesu :o))
dopadnes tak, ze bud poridis bud dalsi AP, nebo splitter pro anteny + dalsi anteny :o) samo jinou antenu koupis, rozumne do 8dB .. poznas to tak max o 1 - 3m v dosahu
res umisteni toho routeru
notesy maji obecně dobrý antény, protože je maji namotaný kolem displeje, čili maj vcelku záběr. Výměna antény na modemu určitě o něco pomůže, ale důležitý je i její naklonění, ten signál se říší nejvíc kolmo k anténě, čili po patře, mezi patrama už ne, zkus tu anténu naklonit tak aby kolmice k ní koukala tam co potřebuješ. Další věc , zkus různý kanály, vypni normu B a nech jenom G. Když už má signál zdí prostupovat, tak mu nejmíň vadí opět pokud jde kolmo, čim je úhel menší, tim je nižší prstupnost
ja ted budu resit neco podobnyho, mam router dole a signal na hore takrka nulovej,koupil sem nejakou antenu +10db,ma asi 40 cm rek bych ze na to chytnu i ufo,tak jsem zvedavej jestli to pomuze
jinak zlepšenim jedný nebo druhý antény zlepšíš jak příjem, tak odesílání, čili obousměrnost je zachována
No na notebooku zatím nevím jak signál chytnu nebo nechytnu... používám to zatím jen na iphonu... notebook je na cestě... takže myslíte, že na notebooku bude lepší příjem než na telefonu i s tou pidi antenkou která je na wifi routeru teď?? Ale každopádně výměnou antény nic nepokazím?? Zkusím ještě naklonit jak psal escudo!!
Díky!
madmaik jakou jsi koupil prosím??
hledal jsem obrázek a našel jsem docela slušnej text i s obrázkem
[ Link ]
jinak noťas by měl mít určitě lepší příjmový podmínky než stick nebo mobil