Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Zapojení PS3 + settop boxu na Logitechy Z5500?

o Navštíveno 1135x o
o 05.01.2011, 21:41 | audioland.cz
Potřeboval bych poradit. Mám Logitechy Z-5500, PS3 a setup box. Oboje chci zapojit na ty Logitechy, který maj 1x optiku a 1x coax. Problém je, že PS3 i ten settop mají jen optiku a je neumím najít řešení krom přehazování kabelu. Takže mám dvě otázky:

1) existuje redukce z optiky na coax?
2) slučovač dvou optik na jednu?

Ani jedno jsem nevygooglil, když už nějaký náznaky, tak se to už neprodává :( takže mám chuť se vrátit se staršímu settopboxu, kterej má místo optiky koax.

Díky za každou radu

o 05.01.2011, 21:44 | Tuner#2
Existuje obojí, rozbočovač na optiku snad mám i na krámu někde zahrabanej, obojí není úplně levné, ale jde to.
o 05.01.2011, 21:46 | Tuner#2
Dělá to třeba Gefen: [ Link ]

o 05.01.2011, 21:50 | audioland.cz
Tak to bych za to nedal :) takže zřejmě vyřešit to za pár stovek asi nepůjde. Našel jsem nějakej rozbočovač na optiku, ale prý potřebuju slučovač. Vím, že tomu rozumíš, tak mi ještě poraď jednu věc. Poznám na plazmě 42" jestli je na ni zapojenej od UPC settop box přes scart, nebo novější s HDMI? Pozítří mě to přijdou vyměnit a já teď nervuju co s tím zvukem :( možná bych to kvůli tomu odvolal.
o 05.01.2011, 21:56 | Tuner#2
Tak jsou i levnější firmy co to dělají, Gefen je špička a určitě se najde číňan co to kopíruje, otázka je jak to funguje :-)

Rozbočovač na optiku bude problém, protože když budou puštěné obě zařízení tak se to bude mlátit, muselo by být vždy jedno vypnuté.

Rozdíl scart versus HDMI určitě poznat jde, obraz je zpravidla ostřejší, ale pro plné využití je ideální nabídka HD kanálů. To máš kabel a nebo satelit od UPC?
o 05.01.2011, 22:01 | audioland.cz
normál kabel, HD kanály platit nebudu. Spíš mě jde o to HDMI a že to je v černý barvě, i to že to nahrává. Já si teď koupil prodlužku scartu o 1m v bauhausu a obraz se dost zhoršil, tak jsem si řekl, že vemu ten jejich novej box. Teď přemýšlím, zda radši nezůstat u starýho a koupit nějakej kvalitnější scart.

co tohle? [ Link ]

problém je, že něco takového už nikde nemají skladem. Jinak to aby nejelo obje zaráz není problém, když zapnu PS3, vypnu box, to je to nejmenší...
o 05.01.2011, 22:07 | Tuner#2
Ten rozdíl je trochu vidět i na SD kanálech, u HDMI je ten obraz prostě přesnější a do jisté míry nezáleží na kabelu tak jako u scartu. Jestli se u kabelu za ten box neplatí nějaké extra prachy navíc a ještě to nahrává, tak to ber (kabelovku neznám podmínky)

Jo to je ono.

Otázka je ještě ta, zda optický výstup nesvítí i když je přístroj ve stanby. teď jsem něco zapojoval (už nevím co to bylo za set top box) a tam optika svítila i ve stanby, takže pak bys to musel tahat ze zásuvky.
o 05.01.2011, 22:14 | audioland.cz
no platí se 150 Kč měsíčně za to... začínám váhat. Koukám na to ze 4 metrů, tak jestli vůbec nějakej rozdíl uvidím na SD.

PS3 nesvítí, ten box nevím. To bych pak mohl rovnou prehazovat ten kabel optickej a nic nevyřeším. Sakra..

o 05.01.2011, 22:18 | Tuner#2
A velikost TV? Pokud do 42" tak ze 4m rozdíl dobrý scart vs. HDMI poznáš dost problematicky na SDčku.
o 05.01.2011, 22:22 | audioland.cz
jj 42", je alá na tu dálku..časem ji vyměním za 50ku, ale stejně to nebude asi tak znatelný. Ještě mě teda napadá jedna věc.

Scart za 50,- [ Link ] vs scart za 350,- [ Link ] nebo třeba za 600,- [ Link ] já mám asi ten za 50 (1,5m) + metr prodloužení, kterým se mě fakt hodně viditelně zhoršila kvalita obrazu. Tak zvažuju, že to zruším a koupím vhodnej scart, ty cenový rozdíly jsou myslíš opodstatněný?
o 05.01.2011, 22:31 | Tuner#2
Tak na 42" ze 4m to teď dle mě ani nepoznáš.

Kvalitní scart určitě, jsou na něm lepší konektory, nezalejzají piny jako v obyčejném a hlavně jednotlivé vodiče jsou většího průřezu a kabel je dobře stíněný. I ten za 350,- bude dobrá volba na set top box. Používám ten samý od Schwaigeru v 1,5m vyjde cca. 170,- a fungují dobře.
o 05.01.2011, 22:43 | audioland.cz
Ta jsem se rozhodl pro ten stávající box a koupím teda lepší scart. Přece jen na TV se zas tak moc nedívám. Šlo mě dost o ten design, ale to přežiju. Děkuju ti moc za rady, aspoň mě půjde zvuk bez problémů a časem se za to už třeba nebude platit a vymyslí se to jinak.. Díky
o 05.01.2011, 22:45 | Tuner#2
NZ ;-)
o 06.01.2011, 06:44 | Escudo
u PS3 rozeznáš rozdíl scart od HDMI už jenom v základnim rozlišení menu, na scartu je to skoro nepoužitelný, hned jsem dal HDMI a najednou se na obraz vejde 3x tolik :o) ať už jde o web nebo základní rozhraní. Já to mám vyřešený televizí, STB, DVD i PS3 je zapojená do televize a výstup z ní je do domácího kina. Výsledek dokonce lepší, protože například když jsem propojil cinchema kino a STB, tak byl zvuk mírně zpožděnej, z TV vše v poho, ale záleží jak to jde u tebe
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3357 sekund.