Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Co je s tím Eurem...

o Navštíveno 1616x o
o 04.01.2011, 21:32 | X-sat (M)
Furt někam padá a padá. Vůbec se mi to nelíbí. Dělá tu někdo v oboru? Jaká je prognóza..?

díky

o 04.01.2011, 21:53 | tappaja
Euro sem prestal resit, jinak bych se z toho zblaznil, nikdo ti nerekne, jak se to bude vyvijet, jinak jak to bude nad 25 vykup, tak to proste prodej...
o 04.01.2011, 22:07 | TROY
dolar at padá )
o 04.01.2011, 22:12 | hanzz
Prognóza je taková, že euro jde prostě do pr*ele... Evropská centrální banka tiskne eura jako na běžícím páse, skupuje od evropských komerčních bank státní dluhopisy států PIIGS. To znamená, že monetizuje jejich dluh, což povede k (hyper)inflaci a tedy znehodnocení měny. Problémová aktiva bank tak zaplatí opět spotřebitelé, čili státní dluhy se rozpustí v inflaci.

To je ten optimističtější průběh. Realisticky to vidím tak, že tyhle snahy ECB stejně euro nezachrání a potom nastanou dvě varianty. Buď Němci donutí jižní státy k návratu ke svým měnám a euro si podrží stejně laděné ekonomiky (Německo, Rakousko, Holandsko, Finsko atd...). A nebo to Němci vzdají a opět se vrátí k Marce.

o 04.01.2011, 22:17 | hanzz
Ale k dotazu :) Jestli se něco neposere v ČR (pád vlády, nové volby, výhra rudých a oranžových komoušů a podobně), tak bude koruna spíš dál spevňovat. Nyní se vezeme na vlně německé konjuktury a tak ekonomická situace ČR je výrazně optimističtější, jak situace eurozóny jako celku.

Prostě to prodej. Euro za 28,- už nikdy nebude.
o 04.01.2011, 22:19 | X-sat (M)
Na konci roku to bylo celkem fajn a přes víkend pád jako kráva :-( Kua potřebuji je udat ve výhledu cca 3 týdnů a když to vidím, kua kua...
o 04.01.2011, 22:21 | tappaja
V dlouhodobym meritku na tom byl kamos lip, kdyz si nechaval posilat vejplatu v eurech na svuj korunovej ucet. Proste jak mu to prislo, tak mu to banka v ten den pripsala podle kurzu a hotovo.
o 04.01.2011, 23:03 | mrazik
X-Sat za kolik budes prodavat ?
o 05.01.2011, 06:33 | Only_One
jeden člověk v mém okolí si vsadil velké peníze... (hodně velké peníze) že do 2 let bude euro na hranici 20kč. S ohledem na to, že to je profi finančník co má přehled a burza je jeho úvodní stránka v prohlížeči bych si doma nenechal už ani cent :-)
o 05.01.2011, 06:49 | hanzz
Ve firmě účtujeme skoro výhradně v euro a při nových dlouhodobých kontraktech kalkulujeme s kursem 22,- Kč. Když se takto nastavoval, tak jsem všechny varoval, že je zbytečně optimistický a že bychom se měli blížit spíš k 20,- Kč :)
o 05.01.2011, 09:08 | Šestikule
jako hanzz, při kalkulaci ven taky používám 22,50 Kč. Jinak osobně mi to vyhovuje neb eur jsem se zbavil a chci něco kupovat v Rakousku a každý den mi klesá cena
o 05.01.2011, 10:05 | X-sat (M)
hmmm, to je výhled :-( Těch 25,10 bych potřeboval...
o 05.01.2011, 10:12 | Only_One
chudáci exportéři...
o 05.01.2011, 10:55 | Leveler
Ideál by bylo kdyby bylo na jaře auro kolem 22Kč nebo mín:)
Ale ten kdo má Eura doma pod polštářem to je samozřejmně špatný.
o 05.01.2011, 11:40 | Luke_288
je mi to uplně jedno. vývoj kurzu nedokáže předpovědět nikdo a nevidim důvod mít dneska doma nějakej větší obnos v jakýkoliv cizí měně.
O_O vsadil jakože fakt vsadil nebo jede forex?
o 05.01.2011, 12:01 | Rudi
kdo chce víc, nemá nic :-)
o 05.01.2011, 12:18 | Only_One
ano skutečně vsadil několik set tisíc
o 05.01.2011, 17:29 | hanzz
Já se vsadil před dvěma lety s tchánem o to, jaký bude kurs koruny vs. eura, až jej budeme přijímat. Já tvrdil, že pod 25,- Kč a on nad 25,- Kč. Vsadili jsme se o bednu šampáňa... Blbý je, že euro asi jen tak nepřijmeme, takže nebudeme mít vítěze. Měli jsme se spíš vsadit o to, jaký bude kurs, až euro zanikne :)
o 05.01.2011, 20:28 | cupra.165
Euro je na tom pomerne slabe,stoupat by uz nemelo,bude spise padat. Uz ted to ma nahnute,po Recku je na rade Spanelsko,Italie a tyto problemy a dluhy az se rozjedou,tak to bude hodne moc spatny...radim prodat a co nejdrive,neni na co cekat...zrovinka nedavno o tom psaly na idnes...
o 05.01.2011, 22:42 | Sau | Upraveno: 2011-01-05 22:45:49
To je sice pravda, ale stejně a pádem eura bude padat aj koruna a to spíš eště víc. Právě proto že je česká ekonomika naprosto závislá na exportu do eurozóny. A jakékoliv problémy eurozóny = problémy česka. Potažmo české koruny. Takže je podle ma spíš předpoklad poklesu koruny k americkému dolaru, čvýcarskému franku apd. měnám. A aj k euru samotnému, protože pro ty co svým chováním určujů kurzy je pořád eště euro daleko důvěryhodnější a stabilnější měna než koruna a co sa negativně projeví na euru, projeví sa eště násobně víc na koruně.

Nicméně já jako eura a dolary nakupující a ne je prodávající bych sa rád pletl :) Obzvlášť třeba teď dolar. Ten sa za poslední snad ani ne 2 měsíce propadl z ca 17 Kč na ca 19.50, aby pak během ani ne týdne posílil na 18.50 a zas teď klesl k 19 kč. Úplná hůpačka a babo raď, jak sa bude vyvíjat dál...
o 06.01.2011, 07:29 | X-sat (M)
Jak jsem psal výše, rozhodující bude průběh ledna 2011. Zatím :-/
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3982 sekund.