Navštíveno 1183x

Ahoj všichni, mám možnost za docela dobrý peníze koupit Volkswagen Bora 2.3 V5 110kW. Podle toho jaká bude spotřeba, přemýšlím i o instalaci LPG. Je ve výborným stavu se slušnou výbavou a má málo najeto. Hlavně mě zajímají nejčastější závady, vaše zkušenosti, prostě jestli do toho mám jít nebo hledeat něco jinýho. Momentálně vlastnim Seat Leon 1.6 74kW a už to není žádná sláva. Závad přibývá a aby to taky trochu jelo tak jezdim za 8l/100km.
A teď do mně

03.01.2011, 20:02 |
ddawe 2.3 V5 neni moc povedenej motor, výkon vzhledem ke spotřebě žádná sláva, odchazí na nich zapalovaci modul... vic nevim.
ma docela hezkej zvuk, a jezdit bude kolem 9.5 - 12 litru
Zaleží kolik najedeš jestli ma lpg smysl, je to docela investice.
ta V5 nie je moc vydareny motor, sef to mal v passate a bolo to viac v servise ako doma, mozno vadny kus....neviem
V5 má naprosto úžasný zvuk.. Opravdu.. Reálně se s tím dá jezdit za 8 litrů, ale hlavně podle toho, jak moc šlapeš na plyn, resp. jak moc spěcháš. Spěcháš = i 13l.
To že je to nepovedený motor záleží podle toho, v čem to kdo měl.. V passatech měl většinou 125kw, ale pass je výrazně těžší než bora nebo golf.. Proto se moc lidem nelíbí.
Osobně jsem měl V5 asi týden doma, od kolegy co byl mimo ČR, jezdil jsem s tím denně práce-domů 20km a jezdil jsem za cca 8l. Půlka město, půlka mimo.
Jelikož jsem benzínový, řeknu jdi do toho, ale hodně dobře vybírej.. Lidi jsou zvyklý tyto motory tahat do maxima a točit za studena.. Nátura no.. Záleží na předchozím majiteli..
jezdil jsem stimto motorem delsi cas v toledu 2,a fakt krasny svezeni,ten zvuk je proste nadhera,tyto motory aspon z me zkusenosti jsou velmi spolehlive a pokud das LPG tak budes vysmaty.ja muzu jen doporucit.
Dej si pozor, jestli svítí na budíkách check engine-kontrolka motoru, pokud ano, nech to načíst a pokud to bude psát chybu, ted si přesně nevybavím název, ale je to něco ve smyslu, čidlo vačkového hřídele mimo toleranci, tak tě čekají rozvody a ty jsou řetězem na straně převodovky a neni to levná záležitost.