Navštíveno 8972x

03.01.2011, 15:38 |
LukeFab | Upraveno: 2011-01-03 15:47:17
Tak dneska vezu dědu do domova důchodců na optání a při nastupování si všimnu poničené krytky zámku,zkusím zasunout klíč a otevřít a nic,klíč se protáčí skoro o 360 stupnů.Bohužel to nesleduji každej den,tak nevím,kdy a kde se to mohlo stát.Naštěstí se to zlodějovi nepovedlo,ale čeká mě výměna zámku a přemýšlím o foliích na sklo.Mám v autě plno věcí,od 2dinu,po navigaci a brýle,..Teď mi jde o to,jestli ta folie v tomhle vůbec pomůže nebo ne.Jedná se o OII 2.0Tdi
Na kolik tam vyjde výměna zámku?Koukám,že zámek se dá sehnat na skoda-dily.cz čína za 1140 a origo za 3100kč,ale sám bych to asi nevyměnil stejně.Nebo sem našel online autobazar a tam ho mají za 1000kč origo použitej
[ Link ] 

03.01.2011, 15:53 |
kasko co oči nevidí, to ruce nevezmou. Já mám na utě fólie. Mám taky OII, ale combi, taky něco málo muziky. Není to nic extra, ale lepší než nic. Když budeme stát vedle sebe, tak tu cihlu hod tobě do okna, protože u mě neví, co tam mám.
Druhá věc jsou zámky. Ovšem zase se vracím na začátek.
Nebo pak zaslepit zámky a je to. Od spolujezdce asi není nic a u řidiče zadělat krytkou, v případě vybití baterie.

03.01.2011, 15:59 |
LukeFab | Upraveno: 2011-01-03 16:02:42
mám taky kombika,ja sem folie chtěl vždycky,ale auto se mě libi víc bez nich.U mě folie maji výhody i nevýhody
+větší bezpečnost,v létě by v autě mohlo být o pár stupnů mín,více soukromí a třeba by nebylo vidět na rádio,
-stojí to prachy,viditelnost v noci,..
Nechtěl bych uplně tmavý,jen tak abych prošel stk a ostatní okna o něco tmavší naž na oknech ve předu.Jen právě nevím,jestli to tak moc pomůžou ty folie.Mám v autě origo alarm s náklonovým a pohybovým čidlem + novej construct,ale tomuto šlo asi o věci vevnitř.Zaslepit zámek moc nechcu,když se mi zdechne baterka,tak pak co.
Mám ještě otázku,dá se tohle hodit na havarijní pojištění(allrisk)?Mám ho od Slavie

03.01.2011, 16:25 |
cuir asi takhle...
[ Link ] pokud hodlas dodrzovat vyhlasku aby si nemel nahodou problem s organy tak tohle je jedina vyhoda folii.
jeste to trosicku odstini slunecni svit a tak bude v aute o pul stupne mene nez bez folii. kazdopadne predepsanym zatmavenim nedocilis toho aby zlodej nevedel co chce ukrast..a pokud na to pujde pres zamek tak pak stejne neni obrany...
Dej si čirý bezpečnostní folie, obyč protisluneční tě neochráněj.
zaslepit zámky, stejně je nepoužívá určitě a pak folie

03.01.2011, 17:20 |
ivls [ Link ] mám za příplatek tohle a ještě zatmavovací folii - max., na kterou jsem ve škodovce dostal atest
předtím jsem měl tmavší - nikdy žadnej problém s policajtama, ani v zahraničí, ale pořád mě to hlodalo, co kdyby, tak u nového auta jsem už v klidu, protože mám homologované se štítkem a kartičkou
co bys čakal u O2 ? :)))) na to snad každej majitel musí bejt zvyklej že bud bude tohle nebo nebude auto vůbec tam co stálo :)
zaslepit, vykradou okýnkem nebo vypáčej dveře nebo udělaj ze dveří konzervu, světla ti ukradnou tak i tak...
jediná obrana je pojistka u těhle aut, bez ní je to stylem těžce nabyl - lehce pozbyl....
volal jsem do pojištovny a tam mi řekli,že si to musím nechat sepsat od PČR,tak teď tu dojeli,nafotili atd,zítra se stavím pro zápis a nechám vyměnit na havarijní.O tom zaslepení budu přemýšlet,ale moc se mi do toho nechce.Spíš si nechám udělat ty sluneční 3m folie.
jsem jediný, komu to video příjde jako úlet? Tohle přece jen nějaká folie neudělá, tohle vypadá tak na 1-2cm nepřůstřelné okno :-/
Taky mi přijde to video zmanipulovaný, neboť jsem se bavil se známým, co fotí u PČR. Tvrdil mi,že když hodím cihlu do okna auta, tak se odrazí, díky nějakýmu fyzikálnímu zákonu a to nemusí být na okně ani folie. Pokud prý zloděj použije keramickej střep z autosvíčky,tak prý ani folie nepomůže.
no já kdysi zkoušel hodit slažební kostku asi 20x20cm do žigula.boční sklo vydrželo 3 nárazy,pak jsem se s tím rozběhl a až pak to prasklo,čelní sklo asi jen 2x s rozběhem.nevěřil jsem vlastním očim,že to tolik vydrží a ještě u takovýho auta.

03.01.2011, 18:38 |
rcman Nerad bych Vám bral iluze...
Ale dělám v servisu Škoda. Dnes a denně tam máme vykradený Octavie II nebo Superby.
Poslední dobou tam jezděj vykradenný auta bez škrábance. Takže, musíme radit majitelům aby si alespoň vyrval zámek šroubovákem. Jinak pojištovna nechce škodu proplatit.
Ty skla co psal "ivis" to je super věc. Ale to bych si rači rozmyslel nenechávat nic na očích než dávat za jedno sklo 5.000kč. I ty fólie vyjdou levněji.
Bohužel Octavie II je teď asi v žebříčku vykrádaček na prvnim místě.
Do servisu nám takhle přijel pán co byl za jeden měsíc vykradenej 4krát. Nakonec řekl. Že už nechce origo navi. Když pak nechal namontovat obyč světla místo xenonu, a nikdo mu to (asi ze zvyku) znovu vykradl... Tak řekl, že si jde koupit něco jinýho než Německej koncern...
jop, rcman ma pravdu. ked som mal octaviu I tak prvu noc co stala pred barakom - puklice 15ky prec, na druhu noc vylomeny zamok a vyprazdneny interier. po tyzdni mi zase v inom meste utrhali pismenka octavia a nechali len avia. samozrejme srobovakom az do ziveho. potom som dal najtmavsie folie, odtrhal vsetky napisy z auta, vykuchal komplet zamky a namontoval magicar a 2 roky bol klud. Teraz mam octaviu II face, tyzden bol klud, potom ukradnuty spetak a vcera vylomeny zamok - este stastie ze to je socik edition tak mi nemali co ukradnut. ale tak preistotu som komplet vykuchal zamok, spinacie kontakty zo zamky zaizoloval a na jar maximalne tak nahodim najtmavsie folie ake existuju.
bud to zaslep nebo tu mám zámek s klíčema origo nové
to co je na tom videu neni folie
folie(bezpecnostni i obycejna)Ti pomuze tim ze okno sice rupne,ale diky ni drzi pohromade a nebude tam hned dira,takze jim to bude chvili trvat nez se tam dostanou
ale okna rozbiji jenom fetaci a amateri-zacatecnici,Ti ostatni jdou vetsinou pres zamek nebo elektriku
nebo tam ten znicenej zamek necham a uz se me do auta prez nej nedostanou.zitra stejne zavolam ma pojistovnu a zeptam se na to.snad to proplati.jediny ceho se bojim,tak ze bych to nechal opravit v autorizaku a pak me to nechteli proplatit.
nebo tam ten znicenej zamek necham a uz se me do auta prez nej nedostanou.zitra stejne zavolam ma pojistovnu a zeptam se na to.snad to proplati.jediny ceho se bojim,tak ze bych to nechal opravit v autorizaku a pak me to nechteli proplatit.

03.01.2011, 20:27 |
BadyS u mě minulý týden obyč folie podržela 5ran, ted už jsou nové okna i s bezpečnostníma foliema, které jsem nechtěl dávat předtím kvuli vysklívání oken, ale ted už jooooo

Jenom se zeptam, co by se stalo, kdyby se clovek s touto bezpecnostni folii nekde vysekal a hasici ho museli dostat ven pres okenko. Maji na to hasici nejake vybaveni, aby cloveka dostali rychle ven?
Milan: tak hasiči určo jo, myslím že by to rozdrtili kladivem nebo čímkoliv a prostě vytáhli.. Pochybuju že by zloděj do toho tak moc bušil :)
viděl jsi někdy práci hasičů? ty se s tim nemazlej;/
zopar peknych videi ohladom bezpecnostnych folii je tu:
rozitie skla bez a s foliou v laboratornych podmienkach
[ Link ] simulacia zlodeja
[ Link ] a ako sa dostat von pri nehode
[ Link ] samozrejme hasici maju tiez peknu metodu na folie - sekerku....
a kdyz Ti tam narve sroubovak mezi okno, tak Ti je stejne bezpecnostni folie k prdu, xenonman by mohl vypravet :)

03.01.2011, 21:36 |
FBS mě někdy v listopadu z OCT II bez jedinýho poškození zmizela krabice s podvozkem (4x tlumič, 4x pružina). Nechápal jsem... Teď už jsou zámky pryč, folie, alarm s GPS a GSM a ještě tajnej vypínač. Toto mě na Octávkách sere uplně nejvíc...
Jasne, ja spise poukazoval na fakt, ze to krome velke vyhody muze mit i nevyhodu. Clovek se muze nekde vysekat, hadici nikde po ruce nebudou a muze to zpusobit i dost neplechy. Je to samozrejme krajni pripad, ale pouze vyhody to nema.
Sam o tom premyslim, ze je dam na auto, ale nad timto jsem malicko vahal.
Jo o tom vypínači jsem přemýšlel,že bych si to dal na motorku.Prostě vypínač na zapalování.
Dá se do toho auta něják dostat,když se mi zdechne baterka?
To ty keramické střepy jsou opravdu tak ůčinné jak v tom videu ukazují? 6e stačí s nimi jen mrsknout do skla a je venku.

04.01.2011, 11:32 |
FBS Zámky na OCT II už jsou udělané tak, že když je cizím předmětem (ne klíčem k nim určeným) někdo vypáčí, tak se jednoduše protočí a zámek to neotevře. U starších Octavii (I) a u Fábií (taky I) to šlo...
Jo keramický střepy opravdu fungují, zkoušeli jsme to s Honzou BMW318is, dělaj pokovení oken a měli jedno na vyhození. Ani nemusíš vynaložit sílu, jde to rozbít skoro jen jakoby spodním nadhozem jako u baseballu.
LukeFab: Když budeš mít zaslepeny zámky a vybije se ti baterka, jde to vyřešit tak, že si vytáhneš kontakty na baterku dolu do podběhu. Když by se náhodou vybila tak, že už ti neotevře ani centrál (to se stává ale hodně vyjímečně) tak připojíš tyto kontakty a otevřeš. Věř ale že baterku, která odchází do věčných lovišť poznáš dopředu - auto hůř startuje. Dá se říct, že i kdyby baterka ani neotočila motorem, tak centrál můžeš používat jěště několik dní potom...
o tom zámku popřemýšlím,použil jsem ho jen,když sem blbě zapojil radio a přes noc mi vybila baterka,tak sem pak tak musel otevrit.Na skla hodim budto folie nebo tu bezpečnosti folii,uvidim podle ceny.Jinak volal jsem do pojistovny a pani me rekla,ze jim mam poslat kopii TP,řp záznam od PČR a fotku a že si to mám nechat opravit v servise a že jim mají poslat fakturu,tak jsem jim všechno poslal kromě fotky,tu pošlou ze servisu a ted jedu do servisu se na to optat.

04.01.2011, 13:24 |
FBS A až pojedeš ze servisu, stav se. Nalepím ti folie :-)
ozvi se a domluvíme cenu... 608600001
Když jsem před lety koupil Octávku, tak jsem se o to zajímal poměrně dost.
Pokud tam zámky jsou, dopadne to obvykle jako u LukeFab.
V případě že jsou vyndané, tak vystříhnou kus dveří i s klikou a dostanou se k zámku stejně. Ti šikovnější si jenom aku vrtačkou vyvrtají otvor pod klikou nebo do záslepky a šikovným šroubovákem si to zase odemknou. Takže je nutno předělat i vnitřek dveří, což skoro nikdo nedělá.
Bezpečnostní fólie má opravdu trochu nevýhodu v případě autonehody. Viděl jsem to jednou na vlastní oči a vyproštění řidiče trvá o několik vteřin déle. Velké plus je ale ochrana proti pořezání posádky od střepů. A kdo jste někdy skla rozbíjel, tak víte, že vnitřní pnutí v kaleném bezpečnostním skle je ohromné, střepy létají několik metrů poměrně s poměrně velkou razancí.
Nejdůležitější pro klidné spaní je dobrá pojistka. Co se zabezpečení týče, dalo by se říct, že základem je zaslepení zámků a kombinace bezpečnostní + protisluneční fólie. Dále možno doplnit o Construct, tajný vypínač, GSM alarm, satelitní vyhledávání, VIN na oknech, světlech. Záleží na finančních možnostech a na ceně zabezpečované věci.
Ukrást dovedou všechno, ale jde o to jim to co nejvíce znepříjemnit, aby si raději vzali to auto vedle Vás ;-)
Zámky zaslepit ( u novejch aut jim vyrezavani plechu nepomuze ), folie na okna ( pri spriceni sroubovaku mezi sloupek a okno jsou ale neucine ), pojistit ( mas klid a jen platis - pocitas s resenim pojisky ), alarm je k prdu, protoze kdyz si nekdo opravdovej pujde pro auto, tak s nim proste odjede. Druha vec jestly s emu skopek jako je 2kova kokotavie vyplati brat - profikovi. Somrak rozmrda spoustu veci kolem a auto ve finale hodne poskodi a pak te spasi jen pojistka...
Ja mam folie, zaslepene zamky, pojisku na co jde.... Dle me maximum uzivatele co jde.... V aute si nenechavam nic co by me extreme mrzelo pri ukradeni. Prinejhorsim pocitam s behanim kolem pojistovny...
FBS: jaj čtu to pozdě,no našel jsem akci v sunshield,kde mi na kombíka udělají folie za 3000kč
[ Link ] už jsem objednanej na zitřek.
jinak bude to jen na výměnu vložky zámku 700kč,bohužel v mém případě za 1200kč,ptž jsem ztratil kartičku od klíčů,tak mi to musí sestavit.Tahle cena se ještě dá,pak jen musím popřemýšlet,jestli to teda nezaslepím nebo něco.Sám ale ten zámek vyndávat nebudu,tak musím vymyslet něco šetrnýho.
Zajímalo by mě,jestli tu má někdo ten tajnej vypínač?jak to máte udělaný popř.?Dík
folie na okna ( pri spriceni sroubovaku mezi sloupek a okno jsou ale neucine )
bezpecnostni folie ucinne jsou, koukni na ty videa, kdy tam ma specialni glass breaking tool
Tapiku kdyz ti vrazi sroubovak mezi okno a sloupek, tak ti popraska puvodni okno ( folie krasne drzi ) a pak si skalpelem nebo tenkym nozem folii rozriznes.....
Je to smutne, ale fakt to tak je. Bezpecnostni okno je neco jineho... Jakmile das ale na normalni okno folii, tak plati to co jsme psal...
Barthez: to jo, ale obvykle jde při vykrádání o vteřiny a to je důvod, proč se dávají fólie. Bouchne do toho třikrát, sklo tam stále je a utíká...
No me ho prave ani nezkouseli rozmlatit, ale rovnou se ho snazily takhle prasknout. Hlavne to dela taky mensi randal nez kdyz do toho mlatis jak hluchej do vrat.
Ja mel stesti, ze je asi nekdo vyplasil a tak se krom zdeformovaneho krytu dveri u okna se sametkou a trochu skrable auto nic nestalo. nebo to byl totalni amater co to nekde jen cetl :-))).
V globalu se do toho auta dostane kazdej kdo chce, at tam mas co chces. Zalezi jen na zkusenosti zlodeje... Jsou to VSECHNO smejdi a jedine co nam chudakum zbejva je jim to zneprijemnit.
Kdyz ho u toho auta nacapes a povozis se na nem, tak te jeste zazaluje, ze v aute hledal prasky nebo neco na akutni zasach nebo na neco a ty jsi mu v tom zabranil a tim ohrozil jeho zivot... ( ukazovaly pred lety v telce jak majitel baraku sejmul zlodeje a ten ho zazaloval a vyhral ). Smejdi to jsou.
Barthez: já myslím, že černejch děr je všude dost, lopatu máme každej doma, igelitovej pytel na odpadky taky a jediný co zbývá, tak sehnat nehašený vápno.
Je to můj majetek a v případě, že se mi něj nepostará systém kterýmu cpu do chřtánu daně, je to tedy i moje svatý právo si ho chránit...
Tommas :
Naprostej souhlas, ale stejne prece musi nas system na kterej tolik platime dane chranit i ty svinuchy co na nej nedavaj ani korunu a jeste ho vyuzivaj....
A TOHLE neplati jen o zlodeji co bere a vykrada auta...