
Navštíveno 1103x

zdravím, chtěl jsem se optat jestli někdo používá filtraci vody z vodovdu, abych to dobře vysvětlil, jedná se mi o přefiltrování vody, jelikož tady v Turnově je dost tvrdá voda( př: za týden je úplně bílá rychlovarná konvice- vodní kámen) a voda se nedá ani pít, je pěkně hnusná...
chtěl jsem i sodastream pro přítelkyni, ale prostě s touto hnusnou vodou to nejde..
někde jsem slyšel že existuje nějaká filtrace vody z té tvrdé aby tam prostě nebylo tolik chloru...
proto jsem se chtěl zeptat jestli někdo toto používá a jaké s tím má dostyčný zkušenosti, popř. co doporučit...
děkuji

02.01.2011, 00:25 |
mr.brain | Upraveno: 2011-01-02 01:28:08
Pozor pozor :) Sic o tomhle nic nevím, neb v ČB se do vody přidává navíc vápník kvůli ještě původním litinovým trubkám (takže by ta voda měla ještě tím tvrdnout, ale neděje se tak :D), ale odchlorování a změkčení vody je úplně něco jiného.
Počti toto:
[ Link ]
[ Link ] Jedine toto. Nikdy jsem nepil lepsi vodu. Sice to soji 28tis ale umim sehnat za 19tis.

02.01.2011, 08:26 |
Zdeny60 | Upraveno: 2011-01-02 09:30:42
Jo, ale to neřešeí snížení tvrdosti vody! Obávám se, že tento problém nebude v domácnosti řešitelný jednoduchým a hlavně levným způsobem. Něco jiného je pomocí uhlíkového filtru zachytit část pachů, něco jiného je fifiltrovat kusy rzi a něco jiného je odstranit vázaný vápník, což je nositel tvrdosti vody. Na to je třeba použít jontoměničů = drahé, piud nědko nabízí snížení tvrdostio vody za pár šupů = podvod.
Ještě jsem chtěl podotknout,že uhlíkový filtr zachytí pouze organické sloučeniny některých druhů (navíc ne v 100% míře, to nejde nikdy, snad jen destilací) a z krásnýho seznamu, co je uveden, se ve vodě může objevit taj 2-3:-)
S anorganikou (uhličitany a sírany, to je už špatné a není jednoduchá cesta - mimo destilaci, samosebou:-) Ovšem, kdo má doma destilák - mimo ten na kořalky?? :-) :-) :-)
Unihero? obecně platí, že tvrdá voda je chuťově lepší, než měkká - to nesouvisís so bsahem cloru následkem jejího čištění pomocí chlornanu sodného (NaClO). Měkká voda (povrchová¨), není zdaleka tak chutná na pití jako voda hlubinná (tvrdá). Liší se právě obshame vápníku a obsahem zbytků organických přírodních, ale i umělých sloučenin (např. zbytky hnojiv, postřiků, zbytky rozkladu organickcýh přírodních látek -rostliny, zvířata, bakterie a pod...)
takže jak tak na to koukám, tak to ten rok ještě tady přežiju, protože když jsem v podnájmu, nevím jak tady dlouho budu ale v bytě nezůstanu, ale v okolí Turnova bych chtěl zůstat, pak bych to řešil asi fakt nějakou našláplou filtrací...
kup si konvici od BRITY a máš vyřešeno. Vodu před vařením nebo pitím přefiltruj a na konvici se ti nebude tvořit nic. PRačce a myčce to je jedno jak voda chutná, tam si přidáš kolagon a změkčovací soli.
Velké balení filtrů na rok tj. 12ks přijde na cca 1500 a je funguje to výborně
doma používáme
[ Link ] a "patrony" do ní
[ Link ] ... když mají výprodeje tak je tam mamka kupuje i za 99kč ty 4kusy ...

03.01.2011, 15:34 |
dddd buď reversní osmozu nebo katex+anex