Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > tvrdá voda, filtrace vody....:(

o Navštíveno 1104x o
o 01.01.2011, 23:39 | Unihero
zdravím, chtěl jsem se optat jestli někdo používá filtraci vody z vodovdu, abych to dobře vysvětlil, jedná se mi o přefiltrování vody, jelikož tady v Turnově je dost tvrdá voda( př: za týden je úplně bílá rychlovarná konvice- vodní kámen) a voda se nedá ani pít, je pěkně hnusná...
chtěl jsem i sodastream pro přítelkyni, ale prostě s touto hnusnou vodou to nejde..
někde jsem slyšel že existuje nějaká filtrace vody z té tvrdé aby tam prostě nebylo tolik chloru...
proto jsem se chtěl zeptat jestli někdo toto používá a jaké s tím má dostyčný zkušenosti, popř. co doporučit...

děkuji

o 02.01.2011, 00:25 | mr.brain | Upraveno: 2011-01-02 01:28:08
Pozor pozor :) Sic o tomhle nic nevím, neb v ČB se do vody přidává navíc vápník kvůli ještě původním litinovým trubkám (takže by ta voda měla ještě tím tvrdnout, ale neděje se tak :D), ale odchlorování a změkčení vody je úplně něco jiného.

Počti toto: [ Link ]
o 02.01.2011, 01:56 | Phitypaldy
[ Link ]

Jedine toto. Nikdy jsem nepil lepsi vodu. Sice to soji 28tis ale umim sehnat za 19tis.
o 02.01.2011, 08:26 | Zdeny60 | Upraveno: 2011-01-02 09:30:42
Jo, ale to neřešeí snížení tvrdosti vody! Obávám se, že tento problém nebude v domácnosti řešitelný jednoduchým a hlavně levným způsobem. Něco jiného je pomocí uhlíkového filtru zachytit část pachů, něco jiného je fifiltrovat kusy rzi a něco jiného je odstranit vázaný vápník, což je nositel tvrdosti vody. Na to je třeba použít jontoměničů = drahé, piud nědko nabízí snížení tvrdostio vody za pár šupů = podvod.
Ještě jsem chtěl podotknout,že uhlíkový filtr zachytí pouze organické sloučeniny některých druhů (navíc ne v 100% míře, to nejde nikdy, snad jen destilací) a z krásnýho seznamu, co je uveden, se ve vodě může objevit taj 2-3:-)
S anorganikou (uhličitany a sírany, to je už špatné a není jednoduchá cesta - mimo destilaci, samosebou:-) Ovšem, kdo má doma destilák - mimo ten na kořalky?? :-) :-) :-)
o 02.01.2011, 08:32 | Zdeny60
Unihero? obecně platí, že tvrdá voda je chuťově lepší, než měkká - to nesouvisís so bsahem cloru následkem jejího čištění pomocí chlornanu sodného (NaClO). Měkká voda (povrchová¨), není zdaleka tak chutná na pití jako voda hlubinná (tvrdá). Liší se právě obshame vápníku a obsahem zbytků organických přírodních, ale i umělých sloučenin (např. zbytky hnojiv, postřiků, zbytky rozkladu organickcýh přírodních látek -rostliny, zvířata, bakterie a pod...)
o 02.01.2011, 09:33 | Unihero
takže jak tak na to koukám, tak to ten rok ještě tady přežiju, protože když jsem v podnájmu, nevím jak tady dlouho budu ale v bytě nezůstanu, ale v okolí Turnova bych chtěl zůstat, pak bych to řešil asi fakt nějakou našláplou filtrací...
o 02.01.2011, 09:46 | Only_One
kup si konvici od BRITY a máš vyřešeno. Vodu před vařením nebo pitím přefiltruj a na konvici se ti nebude tvořit nic. PRačce a myčce to je jedno jak voda chutná, tam si přidáš kolagon a změkčovací soli.

Velké balení filtrů na rok tj. 12ks přijde na cca 1500 a je funguje to výborně
o 02.01.2011, 10:09 | Big_Max
doma používáme [ Link ] a "patrony" do ní [ Link ] ... když mají výprodeje tak je tam mamka kupuje i za 99kč ty 4kusy ...

o 03.01.2011, 15:34 | dddd
buď reversní osmozu nebo katex+anex
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3384 sekund.