Navštíveno 1754x

01.01.2011, 15:18 |
rcman Ahoj.
Mohl by mě někdo poradit.
Uvažuju teď že bych si pořídíl DVD rekordér (asi Panasonic). Ale tak ňák mě láká multimediální centrum.
Může mě vtom někdo udělat jasno...
Dvd rekordér máme už nákej pátek u rodičů. Takže vim co to zvládne a co ne. Ale co to multimediální centrum?
Mohl bych se přes to koukat na telce normálně na net jako na pc? Existuje náký centrum který by zvládlo O2 Tv? Abych nemusel mít zase další přístroj.
Případně mě přímo doporučte co by bylo dobrý zahrnout do výběru...
Předem moc děkuju.
sonyc02: Popcorn zvládne O2 TV?
rcman: Myslíš, že nic takovbého není, požadavky jsou nelogické a proti sobě.

01.01.2011, 17:18 |
vypuk Souhlas s tunerem...
Myslím si, že jak si pořídíš Popcorn Hour nebo jiné MM centrum, tak se vyprdneš i na O2 TV...

01.01.2011, 17:37 |
rcman Teď mě nedochází, kde mám požadavky nelogicky, proti sobě???
O2 TV je po telefoní lince, na to aby jsi to přijímal musíš mít nějaký ten jejich "set top box" a v něm je mám pocit i karta (už jsem to dlouho neviděl, neznám nikoho normálního kdo to má :-D). Proto to nelze provozovat přes nějaké univerzální multimediální centrum.
Další protiklad je nahrávání, obvykle multimediální centrum je pouze přehrávací, jestli chceš nahrávat, tak DVD rekordér s DVB-T tunerem.
Další věc je normální pruhlížení netu. Opět blbost, multimediální centra mají klasicky jednoduchý dálkový ovladač a přístup na net je pouze omezen na předprogramovatelné stránky jako třeba youtube vide a apod.
Na klasické brouzdání po netu musíš mít HTPC a k tomu bezdrát klávesnici a myš...
Napřed si ujasni co chceš, pak lze radit.

01.01.2011, 17:46 |
rcman | Upraveno: 2011-01-01 18:53:52
O2 TV žádnou kartu nemá. Ale byl to jen dotaz. Zda, existuje něco co to zvládne přijímat. Protože, třeba před časem jsem našel telku která měla i možnost ID tv. Nebo jak to jmenuje. Po rozhovoru na O2 mě bylo vysvětleno. Že když tohle telka má. Můžu klidně vyřadit ten jejich set-top box.
O tom, že multimediální centrum nemůže nahrávat s telky jsem nevěděl. Vždycky jsem myslel že to zvládne.
Koukání na net, jsem samozřejmě chápal tak. Že bych musel koupit ňákou bezdrátovou klávesnici z myší. A dát to dohromady s tim multimediálnim centrem.
Co je to "HTPC" ?

01.01.2011, 17:51 |
Tuner#2 | Upraveno: 2011-01-01 18:52:35
rcman: Četl jsi co jsem napsal? Pořád si tvrdíš něco a přitom jsem Tě to v předchozím příspěvku napsal jak to je...

01.01.2011, 17:54 |
rcman Tuner: Sorry, už jsem to měl rozepsaný když si odpověděl. Teď jsem to s editoval...

01.01.2011, 18:24 |
AR rcman: HTPC = home theatre PC neco jako multimediální centrum jen s víceromoznostmi. vetsinou ti na HTPC bezi nejaký OS který je vybaven SW multimedialniho centra. ve win xp, vista, 7 je to treba windows media center

01.01.2011, 18:27 |
rcman AR: Děkuju za vysvětlení. Prostě Pc do obýváku s dálkou...

01.01.2011, 18:36 |
AR presne

01.01.2011, 20:54 |
rcman Dobrý. kolik taková sranda přijde? Koukám po netu. A nemůžu se dopátrat...
Vyhazuje to na mě ňáký superherní pc a 3D blbosti...

01.01.2011, 21:31 |
X-sat (M)
Má někdo HTPC na netboxu.cz?

02.01.2011, 11:41 |
luda551 | Upraveno: 2011-01-02 12:44:25
A neni lepsi za 3000 koupit Xtreamer a do nej nacpat disk ? Ja vim, je to jen prehravac, ale v dnesni dobe asi nejlepsi prehravac vseho mozneho.
To Tuner2: omyl, je spousta multimediálních center,která mohou také nahrávat. Např.
[ Link ]
A pokud chceš zároveň funkce PC ,tak třeba tento šikovný ION2
[ Link ]
Harryp: Ano, ale to už má DVB-T tuner a stejně tak se dá říct, že jsou DVD rekordéry co umí funkce multimediálního přehrávače a mají DLNA:
[ Link ] a koneckonců jsou i takové TV...
Ale s O2 TV se to dá propojit jedině scartem aby se nahrávalo z toho jejich "set top boxu".
Pořídil bych na tohle nějaký HTPC
Já jsem si postavil své vlatní (Atom 330, nVidia ION, 2GB, 1,5TB HDD,DVD-RW, v PCI lepší zvukovka než na desce)
A jsem s tím naprosto spokojenej, zvládám v pohodě přehrávat i *.mkv v 1080p ...
Kamarád má nějakýho tady zmiňovanýho Xtreamera a řekl bych že jako multimediální centrum je to skvělý
To Tuner2: donedávna to bylo i v provedení analog/DVB-T. Teď už se prodávají jenom dual DVB-T a je to logické,poněvadž to DVB-T pokrytí se stále zlepšuje a analog ať chceme nebo nechceme postupně vypíná.