Navštíveno 2242x

30.12.2010, 13:49 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-12-30 14:51:44
Tak zase adrenalin v červeném poli. Jedu svoji trasu ŠPK - Štětí a zpět. A jelikož jsem asi přespaný, tak jsem se probudil ve 3, vstal jsem, pojedl jsem makrobiotickou stravu /= nastrouhaný jablka a ovesný vločky) a vyrazil. Cesta tam byla z říše snů. jel jsem téměř sám až do HK, kde začal ráno řídký provoz.
Ovšem, cesta zpět, to byl panečku zážitek. Pražáci se probudili a zamořili cesty směrem na MB, Trutnov, HK a dál na Moravu (asi je táhnou Jeseníky, či co). Fakt, 80% Pražáků.
Kdyby aspoň jeli, ale voni se táhli jako smrad! A nejlíp ve skupinách, po 3-4 autech. A musejí na sebe čekat, aby se náhodu neztratili, když někdo naruší tu jejich "kolonu".
DOstali mě bambasové oět jako tradičně na Suchém Vrchu. Asi ještě neviděli sníh na silnici. A do kopce jedem 50. A jsme posraní až za ušima. Co kdyby náhodou to uklouzlo, že? Nekecám, přes Sucháč kolona xAx xxx, xSx xxx, xHx ....
To svět neviděl. Než jsem dojel do Červené vody, tak aspoň 35-40 jsem jch předjel. A přitom každý už ví, že jezdím slušně. Silnice perfektně protažená, posypaná...
A nebo že šlo o nějaký tajný závod v pomalosti??
A samosebou, někteří mě dojeli v Červené vodě a tam mě vopískovali. 75 ve si a davaj, sem z Prahy, ne? Tak co čumíš, vole? .... Síla. Fakt.
Lidi na tom jezděj jak podesraný, to říkám pořád...

30.12.2010, 14:23 |
Cenda nevim, čemu se divíš, úplně normální věc. Takhle jsem jel minulej tejden z Prahy, i na dalnici v pravym jeli jak šneci.

30.12.2010, 16:18 |
20bad Kdyby všichni řidiči byly zkušený a slušný jako Zdeny60, tak nepotřebujem zákony, dopravní policii atd. Ale prostě proto, že každej jezdíme jak umíme, a někteří prostě to nikdy umět nebudou, ale řízení je prostě pro každěho samozřejmé, tak zase je potřeba, aby ti co řídit uměj, byly tolerantní, protože ne každej má subaru, né každej místo kudy jede zná, né každej má nejnovější zimní pneumatiky. Mě takovéhle stavy nikdy nenaštvou, já řídím, protože mě to baví a to i když jedu 30km/h nebo 100km/h.
Moje žena třeba moc řídit neumí, není vyježděná, tak proč by měla jet 90km/h, když se na to necítí, aby ty si byl klidnej?? To jako nesmí na silnici?
Nezlob se, ale je spousta věcí v dopravě, který by měli být jinak, ale tenhle případ co popisuješ mi příjde jako uplná prkotina

30.12.2010, 16:40 |
TUNER o5 příběh vo hovně......

30.12.2010, 17:19 |
JP Dneska je to nějaký krátký, chybí mi popis levý náušnice spolujezdkyně 27. předjížděnýho vozidla a další detaily:D
- jako JP, je toho textu nějak málo. Tak nějak mi připadá že AHC je jenom forum plný choleriků:-D
Třeba to byli vidláci od Vás Zdeny, co se vraceli na víkend domu z Prahy ve služebácích :-)))

30.12.2010, 17:26 |
Pekys To bude přece tim, že to byli Pražácí!

30.12.2010, 17:29 |
Pekys a nebo sis neměl dávat tu makrobiotickou stravu, pak by se ti nechtělo srát, a nemusel si tak spěchat ;o)

30.12.2010, 17:40 |
JP Jinak vo hovně mi to nepřipadá, taky mam s tim neustálym překáženim když trochu nasněží problémy. Sice chápu to o čem píše 20bad, ale na druhou stranu mi přijde, že jak napadne 1cm prašanu, tak jsou najednou všichni nevyježděný řidičky ve strašnym autě na strašnejch gumách. Pak když se někde dočtu jak kdejakej expert doporučuje všem "slušnejm řidičům" výrazně zpomalit že to nestojí za to, tak mam pocit že kdyby většina lidí ještě zpomalila, tak už jim ani nestojí za to jet autem. Běžně se lidi vlečou i třetinou rychlosti co se dá bez problémů (dokonce i předpisově) jet. Pár dní zpátky jsem jel v klidu 90 v noci mimo město, rovinka, trocha sněhu na silnici a trochu padalo, žádný náledí... Dojel jsem Clio který se vleklo 20-30km/h, sice tam byl zákaz ale kromě Clia v širokym okolí nikde nikdo, viditelnost slušná, tak jsem ho po chvilce bez jakýkoliv agresivity (na mysli jsem měl +- to co píše 20bad) předjel - ten člověk začal troubit a pustil mi dálky...
Nakonec je ve výsledku lepší když si zanadávám jak neurotik tady na diskuzi, než to řešit upouštěním bobtnajících nervů na silnici:))

30.12.2010, 17:45 |
Pekys JP: lepší opatrně dle svejch schopností, než jet na hraně a někde se rozbít. Když si prostě nevěřej, tak jedou pomalu. Každej není takovej střelec aby jel na hraně.
To jestli se někdo po předjetí nebo při pokusu o předjetí chová jak idiot, to už není krajem, a článkem mezi sedadlem a volantem.

30.12.2010, 18:13 |
JP | Upraveno: 2010-12-30 19:16:56
Pekys: Ano, já to chápu, ale sere mě to:D. Jinak já taky nejezdim ani zdaleka na hraně - to se nedá dlouhodobě přežít, obzvlášť v zimě.

30.12.2010, 18:57 |
rcman Teď teda nevim do který party řidičů patřim já... ?
Rozhodně, ať každej jede jak se cejtí. A né podle toho jak se za nim udělá kolona nedočkavejch...
To je každej ten největší machr, jak je všechny předjel a pak se potkaji na semaforu. K čemu se teda honit...
Kdyby si kazdej vylil srdce na netu jako Zdeny60, mysto vymejsleni naschvalu za volantem, hned by bylo lip.
Můžu se zeptat, co je to "jet pomalu"? Jel jsem dneska dálnici HK - Praha, dal tempomat na 110 a jel tak spotřebu a pohodu. A samozřejmě, byl jsem nejpomalejší (kromě kamionů a šnekoslavů). Znamená to, že i já jsem posranej pražák, co se bojí na to šlápnout? :D
Nedávno jsem psal, že mám kolikrát náladu na to, že jedu klidně pomalu = 70-80. Ale snažím se nebránit ostatním. Dám blinkr, naznačím, že nechci jet víc, ale o autě za mnou vím, uhnu se.... Kdežto dneska to byla fakt souhra náhod, že prostě ti vocasi jeli jako kingové, prostředkem, protože byl snížek, do kopečka 40-50.
Ale je možný, že shodou náhod šlo skutečně o vidláky někde tady od nás, už se v tom nevyznám... Jen mi je divné, že fakt skoro všichni byli z Sťř. Čech či HK:-)
Jinak jsem rozhodně zastáncem toho, aby každý jel podle svých schopností, to je jasné, ale ať nebrání těm, co chtějí jet rychleji. Tzn., ať si sledují provoz, uhnou se, když je zúžená cesta a hlavně = ať drží rozestupy, aby se mezi ně mohl někdo zařadit. jenže, to je ten problém. jede parta a kdyby nedej Bože někdo mezi ně vjel, je zle....

30.12.2010, 21:36 |
Ravo | Upraveno: 2010-12-30 22:42:37
pořád je to o té bezohlednosti při provozu.
"slušný" řidič by si nechal klidně větší rozestup takzvaně "na pohodu", jenže se mu tam okamžitě nase**e nějákej střelec co má pocit že musí všechny předjet. A bezpečná vzdálenost se zmenšuje. Co udělá rozumný řidič aby si udělal opět rozestup - zpomalí. A šup, je tam další střelec. A pak by musel zpomalovat tak, že by pak snad i couval.
Kdyby nebyli "střelci" co se stejně nikam nedostanou, když předjedou jedno-dvě auta, tak si pak ti "pomalejší" nebudou tak urputně hájit svoji pozici a nervovat se, že je "zase někdo vometl".
Bohužel doprava je pořád víc a víc agresivní a i ten největší lidumil si za volantem často řekne že jeho každý dobrý skutek je okamžitě potrestán - místo ohleduplného jednání ze strany ostatních řidičů je galantní gesto sprostě zneužito bez urazdění a mrknutí oka. A pak automaticky předpokládá že to tak bude vždy (a obvykle se nemýlí) a aktivně vůbec těmto situacím nedává šanci = blokuje atd. A vzniká pak začarovaný kruh... Tady pomůže spíš obecně lepší morálka společnosti, ze které pak jako z podhoubí vyrůstá jednání na silnici. A morálku společnosti nezměníme na silnici, to se musí jinde...
(teď jsem krásně zamoralizoval, ale jsem spíš ten co naráží na pomalejší auta... ale holt nepředjíždím za každou cenu i když umím jet rychleji, o tom je doprava. Musím počítat s tím že narazím v pořád hustějším provozu na někoho kdo není tak vyježděný/nemá takový auto/gumy/já nevím co... tak ho za to nebudu nenávidět)
To ja dnes jel na otocku lyzovat z Pce na Cernou horu, rano cesta pohodova silnice vicemene sucha podle toho se i jelo dost svizne, akorat ke konci se stupnovala nedockavost nekterych ridicu.
Zato cesta na zpet tragedie oba smery spousty aut presto to jelo celkem slusne prumer tak 80+ v tom provozu sance na predjizdeni temer 0 presto se najdou strelci co se snazi predjizdet aby se dostaly do hradce o 5 aut driv

30.12.2010, 21:53 |
JP | Upraveno: 2010-12-30 22:55:16
Ravo: Za celou svojí řidičskou kariéru jsem neměl ani jednou problém nebo snad dokonce nervy spojený se zkrácením rozestupu, když mě někdo předjel... Jestli tohle řešíš, tak je to právě tim, že máš ten odstup tak malej, že se tam ten člověk jen tak tak vejde. Dát si "novej" rozestup od auta co tě předjelo je otázka dvousekundovýho puštění plynu, většinou neni potřeba ani to.
"Galantního gesta" lituju málokdy od chvíle, kdy jsem je přestal dělat vůči řidičům francouzskejch aut. Předtim se mi třeba občas stávalo, že jsem pustil nějakýho Renaultistu kterej se pak vláčel 20 a nestihl jsem díky tomu semafor.

30.12.2010, 22:01 |
relax No a tady je asi oduvodneni mich zkusenosti s ridicema vozicima na svy spz H ... nechci je (vas) hazet vsechny do jedny kopy, ale par opravdu elitnich strelcu uz jsem potkal ... dene jezdim po praze, ale jeste jsem nezazil tolik pernych chvilek jako pri nekolika malo prujezdech hradcem a okolim.

30.12.2010, 22:32 |
JP relax: Byl jsi někdy na Kladně?:D

30.12.2010, 22:49 |
relax JP: na kladne primo ne, sem tam v okoli :) a po tomdle komentu to asi tak zustane :D
Hlavně naházet ostatní do jednoho pytle, jenom já jsem king :-)

31.12.2010, 11:46 |
JR SG to rozsekl :-D
no já naopak musím pochválit, ve středu jsem se k večeru vracel přes Červenohor.sedlo, silnice prosolená na pohodu, ale stejně dolů vždy minikolony 3 4 aut jedoucích 40 km/hod a taky jen spézetky .A., .B., .S. Nicméně nikdo mi v předjíždění nebránil a automaticky dělali mezi sebou místo pro zařazení, i když jsem to nepotřeboval. Takže je to jen o lidech.

31.12.2010, 13:25 |
relax | Upraveno: 2010-12-31 14:26:07
SilverGhost: neni potreba bejt king na to, aby clovek vedel, ze auto jedouci na kruhovym objezdu ma prednost, nebo kdyz se rozhodnu na posledni chvili, ze na krizovatce pojedu misto rovne doprava, tak se podivat do zpetnyho zrcatka jestli nahodou, nekomu neprekrizim cestu, kdyz to seknu prez 2 pruhy apod...

31.12.2010, 13:35 |
clown | Upraveno: 2010-12-31 14:35:46
Zdeny ..
aby to nebyli moravaci se sluzebnima autama z Praglu :o))
jen v mem okoli jich tu ted zacalo bydlet 12 :o)) (3 rodiny ze Zlina) ... hlavne, ze na ty Prazakay furt nadavaj .., ale serou se sem furt, proc nezustanou doma ? :o))
relax: Já ti to řeknu jinak. Jezdím po Hradci denně a rozhodně bych neřekl, že někdo, kdo vozí na autě H je nutně z Hradce a za druhé nemám pocit, že se v Hradci jezdí špatně. Bohužel tu v poslední době zhoustl provoz, takže to občas kolem půl čtvrté až půl páté vypadá jako v Praze, ale více perných chvilek než kdekoliv jinde tu rozhodně nevzniká. Spíše bych se tedy přiklonil k otázce, zda to nebylo něčím jiným, když se to stává jenom tobě.
prady: co je pomalu? tak je tu na foru týpek, kdybych si dal práci tak ti najdu jeho nick, kterej ty co jedou 70-80km/h mimo město nekompromisně vyblikává prtž ho to děsně zdržuje. takže asi tak

04.01.2011, 00:16 |
Jozzo | Upraveno: 2011-01-04 00:19:46
Asi je to jiný okruh tématu,ale mě strašne sere takoví ti "VEDOUCÍ KOLONY"
To jsou ti kteří za sebou vedou kolonu desítek aut,které by rády předjely,ale nemají jak a kde.
A já moc dobře vím že TITO jezdci to vidí co za sebou vláčí a stačilo by přidat pro lepší plynulost provozu,ale oni se chovají jako arogantí sku*vysyni a jedou si svoje,v 90 jedou 70 apod.Tím se samozřejmě snižuje bezpečnost,protože se na sebe všichní mačkají,tudíž odstupy žádné a každý chce předjet a když to riskne ,tak na to musí mít pořádný odpich a akceleraci aby to na nějakém vražedném kousku silnice stihnul a doslova se VTLAČIL do mezery mezi auty.
Celou tuhle situaci sleduju vždy na motorce,kdy předjedu na celé trase cca 100+ aut(jo jen do mě,čekám kritiku-hovado motorkář,pirát atd).A lituju všechny ty co tam musí trčet a jen jak posraní kvůli takovým zmr*ům.
Když jedu v autě tak jsem s tím smířený,že to prostě neurychlím.A nemám na to takovou káru abych mohl předjíždět jak nic.
Konkrétně se bavím o trase Frýdek-Místek / Valašská polanka
[ Link ]
pak jsem taky asi hovado motorkář, nicméně nerozumim, proč by všichni co jedou pomalejc měli bejt arogantní zkurvysyni a zmrdi. mmch ty vidíš do jejich hlav, že píšeš, že víš že to dělaj schválně?

04.01.2011, 20:40 |
Jozzo Je to jen můj názor.Ovšem když vím,že táhnu kilometrovou kolonu a na suché přehledné cestě uprostřed jasného léta,přidám.
Tohle prostě nepochopím.
Oni to prostě musí dělat naschvál.
Když nemůžu jet rychleji tak dám možnost ostatním,ať mne předjedou.
Do hlavy jim opravdu nevidím,soudím je podle toho jak se chovají.
Luke_288: to už je ale extrém :) stejně je tahle zima plná paradoxů, kdy někdo jede jak posranej a někdo jako kdyby měl průjem... zvlášť mě zaráží, že na trase Praha - Tábor jsem v létě při rychlosti 100 km/h nejrychlejší, a teď v zimě jsem při stejné rychlosti nejpomalejší...
nebudu to číst celé, ale.... Já když jedu s někým (kýmkoliv) tak klidně těch 40 do kopečka pojedu ať je na cestě sněhu kolik chce, nehodlám kvůli nějakému cholerovi co ráno jí ,,stravu" někoho ohrozit.. Takže za mě palec dolů tomuto článku :D

05.01.2011, 11:07 |
soray No a pak Ti stejni cholerove nadavaji, kdyz to nekdo nezvladne a kvuli nehode je kolona, ve ktery musej cekat.
Za mne taky radeji at kazdy jede podle svych schopnosti.
Nicmene vsechny tyhle clanky jsou krasnym prikladem, jak je to s toleranci na nasich silnicich (a nejen tam). Ale to uz bych se opakoval...

05.01.2011, 11:49 |
Zdeny60 | Upraveno: 2011-01-05 11:50:52
Midnite:
díky, žes mi přihrál vodu na mlýn:-)
pro tebe, jelikož cítím, že narážíš na mě:
"
30.12.2010, 21:02 | Zdeny60
Nahlásit závadný příspěvek porušující pravidla tohoto diskusního fóra.
Nedávno jsem psal, že mám kolikrát náladu na to, že jedu klidně pomalu = 70-80. Ale snažím se nebránit ostatním. Dám blinkr, naznačím, že nechci jet víc, ale o autě za mnou vím, uhnu se.... Kdežto dneska to byla fakt souhra náhod, že prostě ti vocasi jeli jako kingové, prostředkem, protože byl snížek, do kopečka 40-50...."
ANo, je to o té toleranci, Já taky mám dny, kdy z různých důvodů nejedu rychleji, ale ty za mnou NEBRZDÍM a umožním jim v klidu a bezpečně předjet mě.
K té stravě - jelikož jsem ve věku, kdy jsem byl parkrát v Rusku a věk mám skoro "požehnaný!, tak si tě dovolím poučit na téma starav:
jak ti možná je, ale i nemusí býti, známo, tak náš organismus (což je výsledkem dnešního způsobu života a konzumace potravy dané dnešní dobou), je silně překyselený - tuky, cuktry, a hlavně alkohol, kteréžto produkují kyseliny coby produkty našeho metabolizmu. Jak známo, tak tyto produkty silně zatěžují náš organismus včetně nervové soustavy a následkem toho jest, že jsme unavení, podráždění, nesoustředění, jednámě zkratovitě.
A protože obilniny a ovoce obecně patří mezi ty potraviny, které mají blahodárný vliv na pH v našem organizmu, je jím, abych se ubránil nervovému stresu z toho, co někteří jedinci na našich cestách dovedou předvádět:-)
Kapito, mladčik? :-) :-) :-)
Neje´d, resp. jeď si jak chceš, ale buď ohleduplný a do určité míry tolerantní (tolerantní nerovná se nechat si sr*t na palici). Ale hlavně BEZPEČNÝ!!!

05.01.2011, 23:56 |
RedBaron | Upraveno: 2011-01-05 23:57:28
Bohužel nejmíň polovina řidičů na silnicích jsou jelita a můžeš bejt rád, že ti daj aspoň blinkr a neohrožujou tě na výjezdu z vedlejší. Těžko můžeš od nich čekat něco tak elementárně základního jako přibrzdění na zkoušku pro otestování povrchu, abych aspoň zhruba věděl, co si můžu dovolit. Natož pak znalost věcí jako že když přijedu do stínu za les nebo na most ráno, tak to bude víc klouzat. Tak prostě pojedou mimo obec padesátkou a v obci třicet a táhnou za sebou vlak, no je to prostě jistota a rovněž můj denní chleba, kterýho jsem už fakt přežranej...
zdeny. Me nemusis poucovat o strave a lidskem organismu, protoze si troufam rict, ze o lidskem tele toho vim daleko vic jak ty (medicina).
Tak vidíš, místo bay nás poučil odborník, tak to necháš psát mě:-)