Navštíveno 1432x

29.12.2010, 13:25 |
P@vel Mám problém s digi turnerem. Bez zesilovače nechytí žádný signál. Absolutní 0. Anténa není společná, ale taková ta "matrace" na balkóně. Provizorně přichycená na násadu od koštěte :-)
Ovšem problém je ten, když připojím zesilovač na koax a připojím anténu do turneru, tak se okamžitě vypne. Zkoušel jsem jak režim s aktivní anténou, tak i pasivní. Turner je obyč, nějaký Hyundai.
Někdo nějaké nápady?
Čím napájíš ten zesilovač? Pokud settopboxem tak ten to zřejmě nezvládá...
Anténou na koštěti je klasické síto?
Napáječ zesilovače k tomu máš a máš do něj správně zapojený koax?
Z tvýho popisu předpokládam, že máš klasický síto s vestavěným zesilovačem a u TV máš v zásuvce napájecí zdroj.
Tipuju, že máš špatně zapojenej napájecí zdroj nebo ti to de někde do zkratu a tim se telka sama vypne.
P.E.T.R.K. Míříme přesně na to samé :-D

29.12.2010, 19:55 |
P@vel | Upraveno: 2010-12-29 20:58:13
jj anténa je klasické síto.
zesilovač je napájen trafem přímo za zásuvky (jako nabíječka na mobil).
Ten zesík je zapojený dobře, na kolík mám plus.
Zkrat je možný, jen nevím kde. Jiný (půjčený) set top box funguje. Je možný že ten můj šel do kytek, ale nedovedu si vysvětlit proč.
Zlepší příjem signálu , když tu anténu přidělám na kovovou konzoli? mám jí připravenou, jen je na montáž moc zima :-)
edit Tuner: Koax snad nejde zapojit špatně :-)
Nemáš v menu STB zapnutý napájení antény??
P@vel: To trafo je tohle s výhybkou?
[ Link ] Pokud ano, tak ten konektorco je napájený z trafa jde do TV a do něj se připojuje koax co jde k anténě, potažmo k zesíku. To zapojení je tam pod šroubek šivý vodič a stínění pod plíšek na dva šroubky. Tak právě dost lidí vytvoří zkrat a zapojí blbě koax.
Pokud to ale s jiným boxem jede, tak jedině u toho Hitachi kouknout do menu, zda není zaplé napájení antény 5V. To musí být vypnuté!!!

29.12.2010, 21:53 |
P@vel Na STB je napájení vypnuté, ale zkoušel jsem to i se zapnutým a doufám že to neodpálilo ten zesilovač.
Tuner: To trafo je stejný jako jsi dal link. Jenže ho mám po cestě na koaxu, mám ho zkusit píchnout do STB?
Zapojení mám 100% správně, živý pod šroubek a stínění ( punčochu) pod plíšek.
Jestli to po cestě znamená, že máš kabel co vede od TV, na tom máš samici, do toho píchlej ten samec co je na zdroji a v něm jak píšeš správně zapojený koax co pokračuje k anténě, tak to problém není. Ale už jsem viděl borce co pouštěli 12V do TV a do zesíku nic protože to měli opačně :-) Pokud je 5V vypnutých, tak by to mělo makat.

29.12.2010, 22:15 |
P@vel Tak děkuji za čas. Už mi to běží :-)
Zesík jsem píchnul do STB a začal normálně fungovat. Fakt tomu ale nerozumím a to mě vytáčí :-D

29.12.2010, 22:39 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-12-29 23:40:12
P@vel: Píchnul jsi tam výhybku zdroje ne zesík, zesík je na anténě... Jinak mohl být i problém v tom koaxu do TV, zlomený, opět zkrat třeba v konektoru pokud byl dělaný, atd.
No hlavně že to jede :-D

29.12.2010, 22:42 |
P@vel výhybka teda :-) ok a co rozděluje? Když už se v tom hrabu tak ať vím o čem je řeč. Zítra si přivezu měřák a zkusím to všechno proměřit, protože mě fakt točí, když něco nejde, nejde, nejde a pak najednou jo :-/
Ikdyž s elektrikou je to asi normální :-D
Právě to napájecí napětí ze zdroje. Zabraňuje tomu aby to nešlo do tuneru, ale aby to šlo jen do zesíku, který má být co nejblíž u antény.